Източване на течност за чистачки
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
При течност дето уж пише ,че издържала до -40 и на няма и -1 градус да тръгне да заскрежава.....ай ся
Изключения са възможни ,дето Миро пише ,ама почти дузина впръсквания и същия ефект ,по-добре с лятната да продължаваме да караме ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Dieselgate Team member
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Абсолютно нормално е да замръзва течността, когато се пръсне на джама
Елементарна физика. Каквото и да сипеш в казанчето, като го размажат чистачките на 0.1 мм. филм по стъклото, което е студено, ще замръзне. Но, поиграй си да източиш течността, щом имаш време 
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
Е то разбирам да замръзне на студено първия път, след две песни също, ама на загрял двигател и вътре да духа топло и пак да скрежи ок ли е? 
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @sasho - Е така вече не е нормално. Изпръскай Утре каквото успееш по време на движение, намери концентрат за -60°С и долей до горе.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Stefanov
- Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift
Не съм чел всичките коментари но предната седмица и аз минах по тоя път. Имах доста лятна течност в резервоарчето и как я смених. Колата е О2 фейслифт свалих десния халоген и насреща е моторчето за чистачките с маркучи те за чистачките. Извадих едното маркуче от казанчето и на негово място сложих друго, което предварително си бях приготвил с една малка туичка от 3 литра. На маркучетата на казанчето има щипки внимавай да не ги счупиш.
-
sasho
Понеже ме е страх да скубя пластмасови щипки зимата, се направих на синия кит и пръсках из люлин като дебил около 30 минути, сигурно дезинфекцирах всичките булеварди в квартала. Сипах яка течност и сега е добре.
- Taratajki
Пробвай утре на студено и пиши коя е тая "яка течност"
Аз съм с такава от Лидъл в неизвестна пропорция с някакъв летен бълвоч, пак от там. Ще разреждам докато стане зимна ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сутринта, след 200 метра пръснах, за експеримента и не замръзна по джама, ама духалката беше на макс към предното стъкло. И друго да си знаете, колкото по концентрирана е течността, толкова по лесно мръзне по самото стъкло. Пак физика![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Сутринта, след 200 метра пръснах, за експеримента и не замръзна по джама, ама духалката беше на макс към предното стъкло. И друго да си знаете, колкото по концентрирана е течността, толкова по лесно мръзне по самото стъкло. Пак физика
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Аз от 15 години карам с течност от Шел - в твърдите 4-литрови туби. И лятна, и зимна, все от там - готова за употреба, без да трябва да разреждам. Маса пари е, но нямам забележки. А най-готиното на Супърба е, че резервоарът му от празно събира цялата туба.
- Taratajki
Тая шелската е... отлежала 12 години в дъбови бурета
-
stocher
- Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.
От Лидл зимна течност повече никога няма да купя, преди няколко години на -20°С си замръзна. На магистрала е ужас, налага се да спираш да си чистиш прозореца.
Поне ми остана хубавата туба, удобна е за наливане. Вземам си от колегата във форума и нямам никакви проблеми.
Ако колите ви са в гаражи и карате само градско, няма значение каква е течноста!
Поне ми остана хубавата туба, удобна е за наливане. Вземам си от колегата във форума и нямам никакви проблеми.
Ако колите ви са в гаражи и карате само градско, няма значение каква е течноста!
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
И на запалени фарове, ако имаш пръскалки за тях.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
И аз съм я запазил и си разреждам "форумната" в нея.Наистина доста удобна тубичка еstocher написа: 27.11.2020, 19:08:35 удобна е за наливане. Вземам си от колегата във форума и нямам никакви проблеми.
Dieselgate Team member
-
sasho
@stefan L, свърши тая, но и нямаме чистачки на фаровете. Сипах яка течност и така. Лидълската не ми прави така 
- Taratajki
Никога никъде не съм имал никакви проблеми с каквато и да била гад, дето съм сипвал в казанчето на чистачките
И точно па там сипвам възможно най евтинджоските боклуци, които ми попаднат
Нафтата ми е замръзвала, ама течността за чистачки, никога. А нафта сипвам самомот елитни обекти ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Съвсем нормално явление. Стъклото е толкова студено и при пръскане течността размразява сланата по прозореца докато от нея не изчезнат незамръзващите съставки и остане тънка ивица вода която отново кристализира. Този проблем при мен се получава от износени чистачки. С нови не остава нищо по стъклото което да кристализира.
Какво стана с течността във фризера.
Какво стана с течността във фризера.