Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer

Мнение от sonnyer »

Малко да махнем прахта ... бай Китаец е докарал доста добро качество. С малко помощ от Жорката, нещата придобиха друг вид:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

С тези черни ленти на метала ми харесва доста как седи. Честито.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Мерси :)

Качвам и линка ако някой има интерес. Сравнявайки с Briskodа, в моменат там само Foot rest-a е намален на 19,99 паунда. Мисля, че е добра сделка. [smilie=search.gif]
https://www.aliexpress.com/item/4000911 ... 4c4dmDPnj9
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

YYakovliev, Тези черни ленти също почти не се износват.Навремето ,като купих колата заводски нямаше само фуутрест и си купих цял сет педали (комплекта беше ,колкото фуутрест) за да го добавя.Оставих си старите педали ,защото и до ден днешен не са мръднали черните им гумени лентички.
Dieselgate Team member
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Понеже не съм писал по темата с проблема, при който колата тресеше:
След като колата обиколи едни от най-препоръчваните VAG сервизи в региона на град София и след смяна на част от компонентите по предницата, заключението за мен е следното:
Skoda Superb II Facelift има изключително голяма чуствителност към баланса на гумите, но най-учудващото е, че става въпрос за чувствителност при ускорение. Направих тест с премахване на всички балансиращи тежести от зимните джанти и при ускорение тресенето се усещаше брутално по целия автомобил (не беше нужно да си шофьор, за да усетиш). Пускаш газта, колата не тресе. Отново ускорение до 180, превключвам на Neutral .. колата не тресе ............ [smilie=fool.gif] Аз определено никога не съм предполагал, че това е възможно, и с други автомобили съм усещал небалансирани гуми включително и по инерция.
Малко по-късно, минах баланс на гумите и нещата се промениха драстично. Волана едвам претреперва на някоя скорост между 120 - 160, като много зависи дали си в завой, какъв е наклона и колко натискаш.
За да дам още някой лев, отидох при друг човек на баланс (вярвам, че всеки гумаджия е склонен да напсува предишния и да го направи "по-добре" [smilie=punish.gif] ). Качвам се пак на колата, същото нещо се случва, но вече диапазона е 140-180км/ч.

Подчертавам, че тестовете са правени на една и съща отсечка, с едни и същи гуми/джанти от един и същи човек. В момента треперенето е абсолючно минимално и не пречи на пътуване, така че не мисля повече да дълбая.
За мен темата е приключена и можеше отдавна да е приключена ако бях повярвал, че баланс на гуми е възможно да прави такива неща, и ЯВНО (аз не съм ходил) не случайно хората са казали, че динамичния баланс помага при някои автомобили. [smilie=pardon.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Това трябва да го прочетат всички, които си сменят сами гумите не правят баланс браво
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

А беше готов да продаваш колата [smilie=sarcastic.gif] В крайна сметка понякога докато се открие причината дори и дребни проблеми излизат солено заради смяна на здрави части.
Изображение
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Странното е, че говорих с предишния собственик и той каза, че никога не е ходил по динамични баланси и разни подобни.
Явно от както сложиш афтърмаркет джантите, нещо в тая кола се е разбалансирало и после имах драми и с останалите комплекти.
Теста, който с @Rangel, направихме, явно показва, че за неговата кола е достатъчно примерно да има по 10 грама баланс на гума, но за моята кола, явно количеството трябва да е повече ... не знам и аз. Пиша го на догатки, но колата е подготвена да се кара още поне 3 години без да се пипа нищо освен масло и не мисля да я подарявам.

Благодаря на всички, които помагаха по някакъв начин ! [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Когато са с по малко ет,го има този ефект...
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е при мен с баланс не се оправя... Със смяна на джанти, гуми също. Освен всичко изхвърлих и един комплект гуми на 2 сезона, набедени за лоши несправедливо... Без успех засега.

Тресе, най-вече при ускорение, в завой се променя тресенето, понякога е само във волана, понякога тресе цялата колата. Понякога не тресе въобще и почвам да си мисля, че съм побъркан, докато друг ден детето не ме пита от задната седалка, тати защо се тресе колата :)

Определено има разлика между видовете гуми - с големи балони тресе по-малко... но пак тресе... Обиколил съм барем 3-4 сервиза - на подемник колата е бетон. Гумаджии - поне 4-5, всички викат, гумите са прави като конец, джантите също и зимните и летните, балансират се добре.

И така... следващата стъпка е да почна да сменям карета обаче нещо не ми се почва тая одисея. [smilie=music.gif]
Бееееее.....
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

@bega4kata, не знам зимните ми са с 35 или 38 ако не се лъжа.. тресенето го прави с оригиналните джанти, които не са с малко ЕТ, прави го и с на Rangel, които са сигурно още по-изнесени.

@Цецо75, не знам и аз какво да ти кажа. Смених тампони на носачи, предни главини, дискове. Сваляха и гледаха каретата 5 пъти, включително и на някаква машина, която можела да тества. Вътрешните ги сменихме, въпреки че не помръдват като луфт. Сложиха нови външни и .... тресенето остана (върнахме оригиналните на колата) ...

Колата в момента почти не помръдва, но като натрупам малко километри и на пролет като тествам с летните 18-ки, пак ще update-на. [smilie=pardon.gif]
KUM4o

Шкода Новак

Мнение от KUM4o »

Здравей! Изчетох цялата тема и ще ти споделя през какво минах и аз с такова притрисане ,но с друг автомобил. За мен на 95% проблема ти е в полуоска. Имах Фиат крома и между 70 до 140 при по-сериозно натоварване от мотора колата се клатеше. Смених карета, проверка на дискове и всичко ,което и ти си правил. След смяна на дясна полуоска ,която е 98см дълга проблема заспа.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Мерси за мнението. Засега проблема е буквално едва забележим, така че ще си я карам. Ако се засили, полуоски са следващата стъпка. :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Малко да ъпдейтна темата .. от последните писания и стабилизирането на колата в D-Bros съм минал близо 5000км със зимните гуми/джанти и никакви проблеми. Сложих летните и старате песен за "трепетликата" започна отново. [smilie=punish.gif]
Както се бяхме разбрали с Цецо, звъннах му, отидох, покарахме колата, той усети за какво става въпрос, видя, че е само при ускорение и оставих колата вчера.
Днес ми се обади, отидох, взех я и няма спомен от тресенето. Демонтирали са гумите, имаха съмнение за крива джанта, но се оказало, че леко надигната боя, почистили са всички джанти, баласирали са ги и колата е заспала.
Каза, че всяка от гумите и джантите е имала дисбаланс от 15гр., което попринцип е доста малко и не трябва да се усеща, но явно този автомобил не може да компенсира такива дисбаланси. [smilie=pardon.gif] Потвърждение на тази теза е и теста, който с Рангел направихме и на неговата кола, моя комплект джанти и гуми не помръдваха.

Още веднъж мога да изкажа благорадности към Цецо и който смята, че там е скъпо, нека да си сметне времето, което би инвестирал да обикаля други места и да търсят проблеми, защото аз вече го направих това. :)
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Е ти като теглиш чертата колко пари хвърли в крайна сметка да сменяш части и да тестваш? Доколкото си спомням бая неща смени.
Изображение
Заключено

Обратно към “Superb II”