Силно разтрисване на мотора при гасене

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

Дълго мислех дали да пусна тема за това и накрая реших че е по добре да питам, въпреки че съм почти сигурен какво е. От началото на зимата при изгасване на мотора имам силни вибраций, разклаща се цялата кола. При повторно гасене обикновенно няма проблем. Сега като позатопли имам вибраций само ако изгася веднага мотора след запалване, а ако покарам много рядко. Имам от време на време проблеми и при превключване,най често от 2ра на 3та, като скоростите приръпват, въпреки че съм натиснал съединителя. Получава се само при даване на газ, ако карам спокойно не. Мисля си че съеднителя вече си е тръгнал.
Колата е БКД 2.0 тди.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

А клапата за меко гасене в какво състояние е? Щото се прецаква винаги. Pierburg е много смотан.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
mischoka

Škoda Фен²

Мнение от mischoka »

kalata написа:А клапата за меко гасене в какво състояние е? Щото се прецаква винаги. Pierburg е много смотан.
не знам, не е отварана, видимо е много суха. грешки не записва в клапата.
Друго, което забелезах е че ми падна моментния разход на място от една седмица от 0.5 l/min na 0.4 l/min, обаче не знам дали има връзка с маховика. Доколкото знам при разбит се вдига.
Последно промяна от mischoka на 16.04.2016, 22:41:04, променено общо 2 пъти.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Вътре е пълна с масло 100% - ако е Пиербург. Тя и с маслото си работи, но до един момент. Щом не е записала грешка, значи още се държи.
Провери каква ти е клапата - може пък и Сименс да е.
На колко километра ти е машината?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
mischoka

Škoda Фен²

Мнение от mischoka »

По километраж на 143 000км в момента, като преди да я купя миналата година е облсужвана само в Еуратек и силно се надявам да са истински.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”