Впечатления от Superb III 2019та година след 40к километра
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Абе как така бяга задница
? Това според мен не е възможно
, колегата се е заблудил нещо.
-
kograman
Зависи по какви пътища кара и гуми. Повечето строени в последните 5г,не само задницата ами и колата ще избяга в дерето. Малко да валне, и гледай какво става ...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Rangel
Абсолютно не съм съгласен
, освен при DCC и 4х4 да има някаква колосална разлика. Колата не трепва при всякакви пътища, включително междуселски неравен съм минавал с над 140, колата не мръдва.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Може и да има - аз съм усещал мойта само веднъж, ама беше завой, с издатина някъде по средата, комбинирано с бързичко преминаване се получи скок със залуляване на задницата, в режим Normal, тъй че кат цяло не бих казал, че е баш люлка.
- Rangel
Е, аз говоря само в СПОРТ, на другите режими не съм си позволявал скорости, за мен колата в тях не е много сигурна, но пък нали казаха, че окачването без DCC клони към по-твърдо.
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
С над 200 на спорт е като залепена на пътя. Вятъра при мен не е някаква драма. Карал съм коли далеч по зле в това отношение. Тествах и О3 преди да купя суперб и там шумът беше точно два пъти по -силен и от вятъра и от окачването.
- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Аз не съм с 4х4, но не съм забелязал никакви проблеми със задницата при скорости 140-160км/ч. Мисля си,че усещането на колегата е субективно. Относно шума - мога да кажа,че наистина си е една идея повече от "нормалното" според мен. Но аз чувам основно от страничните огледала (както писа един колега е предните постове), а не толкова от гумите.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
С двойните стъкла ли си? Защото аз шумове от вятъра не чувам. Обаче ако отдолу настилката е по-лоша - никак не е тихо:)
ЕДИТ: В интерес на истината ако асвалта е нов и хубав - 180 не ги усещам в колата. Проблемите са ми едиствено и само при стар и/или по-груб асвалт.
ЕДИТ: В интерес на истината ако асвалта е нов и хубав - 180 не ги усещам в колата. Проблемите са ми едиствено и само при стар и/или по-груб асвалт.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Потвърждавам същото наблюдение 1:1!
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Така си е за шума.
Дебелите стъкла си вършат работа.
Аз ще си потърся накаква изолация за подкалниците.
Дебелите стъкла си вършат работа.
Аз ще си потърся накаква изолация за подкалниците.
- bmf
Я сега малко да разбудим духовете. Живот и здраве се замислям следващата пролет евентуално да купувам нова кола. Колебая се между Пасат и съпърба. Горе долу аналогично оборудване и двигатели идват с разлика от 10-12-13к лв. Заслужава ли си повечето пари Пасата, наистина ли е по-обешумен и с по-добри материали вътре? Някой ако се сеща за други разлики/предимства може да сподели.
Ако админа прецени нека направи нова тема.
Ако админа прецени нека направи нова тема.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
По-запознатите да кажат. Аз съм доволен от материалите в Пасата, но съм нямал много допир до Супърб за да сравня.
Иначе лично моето мнение, аз бих купил Артеон за тези пари. В този форум хората не искат да правят компромиси и 90% от конфигурациите са за топ оборудванията. Но един Артеон с 1.5 бензин и най-необходимите екстри (вкл. кожа и медия) излиза 63 хил. лв. Разбира се, ако не искаш да правиш компромиси с двигател и/или ск. кутия, отива и на 80+. Затова е важно какво търси човек от колата, която ще купува.
Иначе лично моето мнение, аз бих купил Артеон за тези пари. В този форум хората не искат да правят компромиси и 90% от конфигурациите са за топ оборудванията. Но един Артеон с 1.5 бензин и най-необходимите екстри (вкл. кожа и медия) излиза 63 хил. лв. Разбира се, ако не искаш да правиш компромиси с двигател и/или ск. кутия, отива и на 80+. Затова е важно какво търси човек от колата, която ще купува.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Така е. И истината е, че въпреки, че е огромна кола, с хубав мотор и луксозно-изглеждащо купе май забравяме, че Шкода си е бюджетна марка. Просто изброените неща вдигат очакванията и забравяме, че караме просто Шкода.
Следващата ми ще е някоя Е-класа и приключваме със шумовете от пътя:)
Следващата ми ще е някоя Е-класа и приключваме със шумовете от пътя:)
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Наистина човек трябва много добре да си прецени приоритетите и тогава да вземе решение. Тук е факт, че хората са от типа "Абе добави си 4х4, нищо, че минаваш 9000км на година, това е от екстрите, която 1 път на 2г. ще си се наложи, но ще ти е кеф"
Много добре го е написал @enenen - за едни пари, един човек ще може като седне отзад да си топли дупето, а за същите на някой друг постоянно ще му е тихо на ушето (от паразитни шумове)
Също е важно от каква кола слизате и с какво сравнявате. Предишната ми основна кола, най-голямата ѝ екстра беше централно заключване и ел. предни стъкла, защото климатикът се счупи и не открих майстор, който да го поправи. Та, искаше ми се следващата кола да има поне климатик, блутут, мощност и голям багажник. Жената искаше само да има подгрев на дупето. И в крайна сметка ..взех кола с мноого, много повече екстри, огромен багажник, приличаща на лимузина, но истината е, че не във всяко отношение е такава . Аз си я харесвам.
Много добре го е написал @enenen - за едни пари, един човек ще може като седне отзад да си топли дупето, а за същите на някой друг постоянно ще му е тихо на ушето (от паразитни шумове)
Също е важно от каква кола слизате и с какво сравнявате. Предишната ми основна кола, най-голямата ѝ екстра беше централно заключване и ел. предни стъкла, защото климатикът се счупи и не открих майстор, който да го поправи. Та, искаше ми се следващата кола да има поне климатик, блутут, мощност и голям багажник. Жената искаше само да има подгрев на дупето. И в крайна сметка ..взех кола с мноого, много повече екстри, огромен багажник, приличаща на лимузина, но истината е, че не във всяко отношение е такава . Аз си я харесвам.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Супърб съм карал(тест драйв-30 мин.)и съм разглеждал многократно.
Добра кола е наистина,за парите си.НО.
Миналата седмица гледах и Артеон и Пасат.
Седнах и разгледах Артеона първо.Наистина много високо качество на материалите.Удобен,широк(като Супърб)абе,колата е измислена и конструирана много качествено.30мин.му отделих пипах,гледах,натисках,суках
.
На пасата само му отворих вратата надникнах и чао.Не ми хареса.
.Някакси по спартански ми изглежда,не е толкова модерен и уютен като Артеон.
В Шкода наистина се усеща лоукоста на материалите сравнение с VW.
Ценово много се доближават 2-та модела(Супърб-Артеон).Пасата е по-скъп и от двете.Защо-нямам никаква идея,пък и след като ги видях(Артеон-Пасат) и логика.
Отстъпката на първо четене,която ми дадоха за 280к.с.4х4 със доста богато конфигуриране от мен беше 8%.Със преговори,според мен ще дадат още.
Сравнено със Супърб разликата след отстъпка е около 6к лв.(все пак зависи какво ще конфигурираш де).При тази разлика,аз лично не бих имал никаква дилема
.
п.п.Напоследък мноо го хваля тоя Артеон и ще ме баннат заради такива теми![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Добра кола е наистина,за парите си.НО.
Миналата седмица гледах и Артеон и Пасат.
Седнах и разгледах Артеона първо.Наистина много високо качество на материалите.Удобен,широк(като Супърб)абе,колата е измислена и конструирана много качествено.30мин.му отделих пипах,гледах,натисках,суках
На пасата само му отворих вратата надникнах и чао.Не ми хареса.
В Шкода наистина се усеща лоукоста на материалите сравнение с VW.
Ценово много се доближават 2-та модела(Супърб-Артеон).Пасата е по-скъп и от двете.Защо-нямам никаква идея,пък и след като ги видях(Артеон-Пасат) и логика.
Отстъпката на първо четене,която ми дадоха за 280к.с.4х4 със доста богато конфигуриране от мен беше 8%.Със преговори,според мен ще дадат още.
Сравнено със Супърб разликата след отстъпка е около 6к лв.(все пак зависи какво ще конфигурираш де).При тази разлика,аз лично не бих имал никаква дилема
п.п.Напоследък мноо го хваля тоя Артеон и ще ме баннат заради такива теми