Налягане на гумите в зависимост от размера

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Мите карай на 2.2 - 2.3
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

masterOne написа:Мите карай на 2.2 - 2.3
Определено това е перфектното налягане. Днес реших да ги напомпам ЕКО 2.5 bar. След 2.2 ще кажеш, че карам каруца и задницата пак започна да не ме слуша. Пак се раздрънчаха разни пластмаси. Ще пробвам на 2.3 bar. И после с Азот.
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Да се включа и аз с мойто скромно мнение. И аз си карам на около 2,4-2,5 17ките и ми е достатъчно комфортно - няма скърцания и удари. Вярвам, че ако са малко по-меки ще е още по-добре за сцеплението, но и така колата си е достатъчно стабилна. Налягането според мен (и Маджо го е споменал) не зависи толкова от цолажа на джантата, а от килограмите. Забележете снимките на предната страница - между 16-18" разликата в наляганията е пренебрежимо малка (също и между 15-17"). Според мен налягания по 3+ бара на ненатоварена кола не е най-подходящото за добро сцепление, не зависимо колко цола е гумата. За нашите пътни условия, трябва да слагат други "специални" стикери - с нарастване на цолажа, да нараства и налягането. [smilie=sarcastic.gif]
П.п Митак, аз не бих си дал парите за помпане с азот - във въздуха има достатъчно, а и не мога толкова да ги загрея, че да се промени налягането.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

гледам,че темата е поспряла..
Маджо ясно с какво ги замерва, той си има уреди под ръка,но се чудя нормалните хора с какво ги замерват?
купих преди време помпа Мишелин (цена около 50лв), и уж трябва да показва правилно,но си варира малко и тя.

другото е ... указанията на капачките на студена гума ли са?
защото с датчици на гумите,които мерят доста точно имам информация,че лятото студена до загрята нормално гума е +0.3

и аз все се чудя ако са напомпани повече пък не преебавам ли по-бързо окачването. В БГ с по напомпани платмасите ясно,че ги раздрънкваме по-бързо :(
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

На студени гуми е посоченото налягане.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
brmbrm

Шкода Новак

Гараж: O2 Scout FL, 2.0 TDI CR CFHC

Мнение от brmbrm »

Аз пък се чудя, налягането за помпане на натоварена кола в натоварено състояние ли е или преди да се натовари? Т.е. ако ги напомпам на 2.2 като я натоваря до горе, ще ли да станат сами 2.4?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”