Octavia 4 RS 2020

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Octavia 4 RS 2020

Мнение от Taratajki »

В картата. Аз си принтирам винаги преди да тръгна на някъде карти на хартия. И си драскам маршрута с маркер, отбелязвам си маршрута по точки, отклонения и т. н. [smilie=pardon.gif]
Майка ми и баща ми бяха геофизици и от дете съм обикалял с тях по планини и чукари и са ме учили как да чета карти. Всякакви, топографски, маршрутни, сателитни снимки. В училище бях в кръжока по ориентиране [smilie=sarcastic.gif] И си ме кефи да си джиткам по този начин [smilie=pardon.gif] Много по забавно е.
Не че нямам няколко навигации в телефона, но само waze ползвам, ама не за да ме навигира [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Octavia 4 RS 2020

Мнение от BlackPearl »

И аз едно време така бях обиколил - Германия, Австрия, до Чехия ходихме 2007 на Докси само с 2-3 листа хартия, ама сега не е така.
Ако искаш да стигнеш до дестинацията си, без значение по какъв път си- ОК.
В Италия и Швейцария, за да не се качваш на магистралите, трябва да си доста факир, да можеш да минеш по неплатени пътища!
То даже и с навито не е гаранция, че пак няма да влезеш някъде. В Швейцария доста колеги влязоха в магистралата, начело с Калата, но пък нямаше ядове и последствия!
Да не казвам, че с Ивчо за Портанова си викаме и ние като пичове, няма да даваме към 10-15 евро за 20минути магистрала, я да караме по пътища без винетка.
3 пъти повече време(за около 30км) и да не казвам колко обикаляне трябваше да има: Накрая се качихме на магистралата и пей сърце.
Все пак, вече живеем в модерни времена и трябва да използваме технологиите и те да ни служат. [smilie=music.gif]
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Octavia 4 RS 2020

Мнение от Taratajki »

Е, аз пътувах предимно по работа и не ме е касаело дали е платено или не. Не че и сега е със семейството някаква драма. Ползвам google maps когато съм в населено място. Но не като навигиране, а само гледам "картинката". Но като цяло избягвам навигациите. Бях чел, че се губи усещането за ориентация, мозъка става "мързелив" ако разчиташ само на тях. Затъпява се, един вид [smilie=sarcastic.gif] А в България изобщо не виждам нужда от тия екстри. Тука всяка баба във всяко село е по печена от която и да е GPS система. Последния път питах в гоцеделчевско за нвкакъв парк с животни и си тръгнах с буркан кисело мляко, а децата отнесоха по една диня [smilie=sarcastic.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Octavia 4 RS 2020

Мнение от nmnikolov »

В днешно време навигацията е много повече от това да те закара просто от точка А до точка Б. Особено в България! Аз дори София - Сливен по Тракия си карам с навигация. Хартиената карта никога не може да ти даде информация за пътната обставновка, а в България това е много важно заради липсата на дигитални табла, които да те информират за карастрофи и тапи. Ползвам главно Waze вече и то не защото не знам пътя, а защото искам предварително да се запознавам с опасности на пътя. Именно заради това и аз винаги сигнализирам на пътя не само за полицаи, а за всякакви опасности. Google maps ме е спасявал от тапа на Тракия заради карастрофа, където щяхме да си висим с часове. В Waze съм сигнализирал за доста опасни ситуации и съм сигурен, че съм помогнал с това. Един човек беше аварирал на в аварийна на мост и в завой на Хемус, където се ползваше само едно платно заради ремонт и реално аварийната си беше нормална лента за движение. Като минах покрай него човека беше спрял на милиметри от мантинелата и силно се изплаших за него, че някой ще го отнесе. Така че за мен хартиената карта отдална е отживелица.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Octavia 4 RS 2020

Мнение от Цецо75 »

Тя темата яко се оспами, та да метна и мойте 5ст.

Подкрепям напълно Таратажки, от тия навигации, аз поне определено затъпявам. Едно време се ориентирах без ядове само по табели, хартия и най-вече усет. Сега забелязвам, че определено ми е много по-трудно, определено лесното полира мозъка. Има и нещо друго, като съм с навигация интуитивно спирам да обръщам внимание на характерни обекти на пътя около мен и не ги запомням и после мога да мина по същия път и да се загубя без навигацията.

Аз също пускам навигация, като е зор работата, бързам ... или съм жената и децата, да не ми пилят на главата. Ако съм сам гледам да карам на старите методи, да се понапрегне малко и зрение и мозък, че от това висене пред екрани, оглупях....

Между другото забелязал съм и друго - в чужбина, особенно в по-заплетени места, Гугъл мапс (доста често и ИГО) ме прекарват по някакви криви пътеки и паланки. Уж съм им дал - най-бързия и най-лесния маршрут... ама не, все хитруват. Между другото това със заводските навигации много по-рядко се случва, те са си традиционалисти и те държат на главния път до откат.

А най-добре гледам си табелите - всичко си пишат хората и общо взето е мислено така, че да те прекара през най-разумния маршрут. Колкото пъти съм хитрял (аз или навигацията) все се нахедрям накрая.
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Octavia 4 RS 2020

Мнение от redalex »

Затъпяващо ви е да ползвате GPS, ама не ви е затъпяващо да ползвате нови коли с всякакви системи?!
Я бързо се връщайте на Лада и Запорожец (и Шкода 120) - да опресните уменията на механици и да се докажете като истински мъже [smilie=sarcastic.gif]

И тези коментари в темата за Octavia RS 2020 ....припадам [smilie=pardon.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Octavia 4 RS 2020

Мнение от zloQQ »

Навигациите са идеални, особено за непознати места. Аз си ползвам навито до толкова, че да хвърлям по едно око от време на време, за да съм сигурен, че съм в правилната посока. Винаги преглеждам предварително самия маршрут, за да нямам изненади. В Европа е сравнително лесно и интуитивно (за нас), но ако пробвате да врътнете няколко кръгчета из Северна Америка примерни...или Южна [smilie=sarcastic.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Octavia 4 RS 2020

Мнение от peyopetrishki »

А, защо трябва да се гледа навито, то нали говори? Аз си гледам пътя, табелите и слушам какво говори, ако има разминаване да го отразя навреме, не да обикалям после..
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Octavia 4 RS 2020

Мнение от igeorgiev82 »

Вече е налична в Дружба:
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Octavia 4 RS 2020

Даже и ги карат вече.

Edit: както казахa по-надолу, карат ми уя :D старата е
Последно промяна от peyopetrishki на 10.11.2020, 16:37:01, променено общо 1 път.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Octavia 4 RS 2020

Мнение от igeorgiev82 »

peyopetrishki, карат ти главата [smilie=sarcastic.gif] тая е старата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Octavia 4 RS 2020

Мнение от redalex »

хахахах точно си викам - тоя кога навърте 14к км бе деба... после видях интериора и таблото и всичко стана ясно [smilie=sarcastic.gif]

@igeorgiev82, каква беше цената на тази в Дружба?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Octavia 4 RS 2020

Мнение от igeorgiev82 »

Не знам,снимките са на дилъра от фейса.Не съм ходил лично,ама мое в събота да отскоча да я видя.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Octavia 4 RS 2020

Поправих се [smilie=music.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Octavia 4 RS 2020

Мнение от kalata »

Ей бетоновия цвят пак лудница голяма [smilie=hunter.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”