Рено

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Рено

Мнение от didoya »

Чуден е Каптюра:
1. Прилично голям вътре за размера си.
2. Чудесно изглежда.
3. Готино оборудване.
4. След отстъпката цената става много добра.
5. Кара се много приятно.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Рено

Мнение от vankissa »

didoya написа: 09.11.2020, 11:05:50 Ние май заедно чакаме:) И с нас на косъм бяха нещата, ама успяха да заръчат през Румъния и края на Ноември жена ми и тя чака такова зверче.
Явно да [smilie=sarcastic.gif]
Същия случай и при мен - чаках около месец и нещо да ми потвърдят поръчката. Даже междувременно поръчаха същата конфигурация, но със 140 коня, който се оказа ревизията на 130-коньовата версия за 2021. В това време какво ли не ми мина през главата - от фейса на Меган, през чакане до Aприл месец за Леон на 190 коня или Поло GTI, даже за седан в лицето на Октавия RS. В крайна сметка ще дойде желната версия браво
mariyan написа: 09.11.2020, 11:10:07 Абе всички жени ли са луднали по тоя Captur?!
Аз мисля се бях изказвал във форума на тая тема... - ама хич не съм фен на жипките! И търсих по-мощен хеч, хем да е еластичен градско, хем да е достатъчно комфортен за ежедневка, и хем ако има повод за забавленеи тип Дракон, който за огромно мое съжаление не успях да уважа тази Есен, да не се лашкам по завоите с комбито [smilie=sarcastic.gif]
И списъка беше дълъг, ноооооо или желаната модификация ще дойде след повече от 6 месеца към дата на tesdrive (Polo GTI, Leon на 190 коня), или става дебело за съответната пръчка (Golf 8, Mazda 3), или не се хареса (Mini Cooper S, Hyunday i30), или е прекалено наточена за ежедневка без опция за комфортен режим на возене (Megan RS), или не можем да тесваме а след тест на Megan RS бе ясно, че спортяга без тест няма да купим (Фокус ST, Kia Ceed GT).

Така, някак си случайно, хвърлихме око на Captur-а и най-логично бе да сравним с Клио, обаче:
> там няма толкова мощно моторче;
> предното табло е една степен по-опростено и не изгежда баш като в Captur;
> доста по-тясно е на задния ред, който при Captur може дори да се мести напред назад и да регулира местенцето за крачета отзад.

Следващото логично бе да го сравним с други подобни, но комбинацията от екстериор, интериор, екстри, приемливо ниво на мощност и най-вече цена го затвърдиха като фаворит.

п.с.
даже взех да го харесвам докато го чакам...
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Рено

Мнение от Alvin_iv »

В средата на годината и ние бяхме изправени пред дилемата Каптюр или Камик. В крайна сметка избрахме Камик-а, въпреки по-добрата цена на Каптюра, с повече екстри! Останах приятно изненадн от Рено, особено съпругата ми!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Рено

Мнение от bobo80 »

Тия жени като от една майка раждани.
И мойта ме влачи за тоя Каптюр, ама пусто не ми е ОК седалката. Няма вариянт дори за ломбална опора, което за мен е задължително защото хич не съм добре с кръста, а е задължително и аз да мога да я карам тази кола. Аз почти успях да се преборя за Меган и то благодарение на фейса. Много удобни са му седалките, поне за мен в частност.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Рено

Мнение от odo »

vankissa,
ще съм ти много благодарен да направиш едно ревю на Каптюра, пък ако слагаш и детски столчета отзад ще съм още по-благодарен и за някоя и друга снимка.
В момента се колебая между Каптюр и Т-крос, но жена ми не ги харесва и двете :D
didoya

Škoda Фен²

Рено

Мнение от didoya »

Ще пиша и аз:) Ние по едно и също време май ще ги получим с него:)

М/у другото тест-драйва на Рено е много по-смислен от на Шкода - дадоха ни колата за час, сами, имахме възможност в доста режими и типове пътища да я изтестваме. Не като Шкода - на ти едно кръгче напред-назад на булеварда до Шоурума и толкова.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Рено

Мнение от odo »

didoya,
Мерси!
Нямам много опции за избор, така че най-вероятно ще я поръчам след като поседя малко в колата, защото имам едно изискване, на което отговарят само реното и Т-кроса, задните седалки да са на релси и да мога да увелича пространството за краката, че жена ми едвам се събира с големият ми син във Фабията.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Рено

Мнение от Alvin_iv »

По отношение на пространството бих искал да споделя, че в Камк- а е доста по-просторно от Каптюр, дори и дръпната до край задна седалка! И самото усещане от вътре е някак си за повече простор(широчина, височина и дължина). Т-рок, ако не се лъжа е дори по-голям по размери и от Камик и Каптюр?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Рено

Мнение от nmnikolov »

@Alvin_iv, много странно седи снимката ти в подписа. По-добре я махни, че всеки път като видя твой пост си мисля, че нарочно си слагаш снимката на колата в поста [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Рено

Мнение от digitalundgrd »

didoya, vankissa,

Абе не знам за жените ви, но дори и аз се заглеждам по този "фейсовия" Каптюр за втора кола [smilie=diablo.gif]

Относно дилърите, тестовото шофиране, цени-отстъпки, отношение итн ще се поосемнайстя...Шкода са мнооооооооооого назад!
didoya

Škoda Фен²

Рено

Мнение от didoya »

Истината е, че са много прилични коли. Едни приятели имат същата, основна кола им е и са супер доволни. Обикалят си къде ли не с нея.

Брат ми кара Меган със 140 коня мотора вече 50к км и комбинацията на това моторче и EDC7 е чудесна.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Рено

Мнение от nmnikolov »

Факт е, че наистина Рено правят доста добри коли напоследък. Аз изобщо не ходих да гледам Megan комби единствено, защото знаех, че медията им е доста зле и багажника е по-малък от О3. А на мен с 2 деца, от които едното бебе, ми трябваше максимално голям багажник. Хубавото е, че поне във facelift-та от Рено са пооправили медията.
Изображение
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Рено

Мнение от vankissa »

odo написа: 09.11.2020, 12:59:25 ще съм ти много благодарен да направиш едно ревю на Каптюра, пък ако слагаш и детски столчета отзад ще съм още по-благодарен и за някоя и друга снимка.
Като гледам, ще има верно 2 ревюта по едно и също време - само да се доредя до нея [smilie=sarcastic.gif]
Ще има и столче, че малкия ми сега прави 3 и мисля няма да мина само с основа, както ми се искаше първоначално - мисля го още този момент. Иначе не помня как беше на размери спрямо T-Cross, но би следвало да са много близки (около 4.25 на дължина). Мойта идея бе да заменя Голф 4-ка и тези двечките се доближават максималоно до нея, докато Камик е с 15-тина санта по-дълъг, което би обяснило и повечето пространство, за което @Alvin_iv говори.
T-Cross-a не съм го карал, но някак си вътре ми излгеждаше простоват. Полото е по-пипнато, което ми се стори странно. При Рено, поне според мен, е обратното - вложили са повече в Captur от колкото в Клио. Камик визуално е много назад за мен, а и по-скъп, както вече стана ясно.
didoya написа: 09.11.2020, 14:53:29 Истината е, че са много прилични коли. Едни приятели имат
Също като при теб добър приятел ми вметна за съществуването на тази количка. Той има Меган 130 коня вече почти от 3 години и покрай една от смените на масло бе впечатлен от Captur 1, за късмет 150 коньов, който са му дали като заместваща количка. От там се зарибихме и ние, щото съм карал Мегана, а и Captur 2 е доста по-пипнат във всяко едно отношение.
digitalundgrd написа: 09.11.2020, 14:35:12 Абе не знам за жените ви, но дори и аз се заглеждам по този "фейсовия" Каптюр за втора кола
Ти да не би да потвърдиш впечатлението ми, че RS-a не е баш ежедневка и разбива бъбреците [smilie=sarcastic.gif]

И да.... около 50 минути я прекарах по ежедневни за мен маршрути в София, че и повече. Сменяхме се със жената - а бе каквото пожелаеш правиш с колата.
С RS-a без придружител не стана, но пак карахме аз и жената по мой маршрут без никви забележки от страна на придружаващия колата пич. При това ми я докараха на адрес в уговорен час - абе чакаше ме пред блока, карах и ме остави пред блока 50 минути по-късно.
В ЕК - купих си 272 коня бензин след като карах 190 коня дизел за около 10 мин... бях приел риска, сещате се... Прав е Дигиталния, не мога да си изкривя душата и да отрека очевидното - много са назад ЕК в това отношение!
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Рено

Мнение от digitalundgrd »

vankissa написа: 09.11.2020, 15:40:11 Ти да не би да потвърдиш впечатлението ми, че RS-a не е баш ежедневка и разбива бъбреците
О, не...нямам никакви проблеми с возията. До ден днешен се кефя на макс и не съм съжалил за момент, че я поръчах с по-твърдото КЪП шаси в комбо с 18ки [smilie=yahoo.gif]

Проблемът ми, по-скоро е от "психологическо" естество. С този цвят и въобще визия, тази кола е като магнит за хорското внимание, което е забавно понякога (всеки ти се лендзи, вдигат се едни палци, кършат се вратове итн), нооо в повечето случаи води до едно постоянно притеснение --> сега кой ше ми се надвеси по прозорците да наднича или ще ми се обляга на колата, ще си сложи чашката кафе на капака итн, докато аз съм в магазина или съм слязал за малко по работа. Не са за пренебрегване и многото завистливи изроди, които пък на драго сърце ще ти драснат един ключ или недай си Боже нещо по-лошо...

Поради тези причини като съм с Мегана, всеки път трябва много да го "мисля" къде да го спра далеч от "лошите", а понякога е трудно да се намери наблизо такова подходящо място (охраняеми паркинги, места с видеонаблюдение или с пряка видимост). Таа за това много се чудя за една втора кола, която да се слива с пейзажа и да не буди толкова интерес в околните, но същевременно и на мен да ми допада [smilie=sarcastic.gif]
Alvin_iv

Škoda Фен²

Рено

Мнение от Alvin_iv »

nmnikolov,
Ами честно да си кажа от неразбиране е!
Гледам всички имат снимки на автомобилите в "гараж", та реших и аз! Ама то се "изпльока снимка в цяла формат? Ще я трия.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”