Проблем с паленето. Не върти

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
miro_nedyalkov

Шкода Новак

Мнение от miro_nedyalkov »

Здравейте, хора.
Търсих тема, която да е сходно с моя проблем, но не намерих, затова пускам. Нов съм във форума, извинете ме, ако има такава тема.

Имам Октавия 2.0 2001 с АГУ. Преди две седмици спрях да заредя и след това нямаше палене. Завърта, пали и изгасваше веднага. Та, пътна помощ.. сервиз.. От сервиза казаха, че колава давала грешака в датчика на коляновия вал, сменили го и пак не искала да запали. Оказа се, че на места имало слаби връзки, зачистили ги и колата пали, но казаха, че колата има и друг проблем, но не се навивали да се захванат.

Взех си колата и забелязах следния проблем - като загрее и покарам повечко, спирам на светофар и колата изведнъж изгасва като се рестартира всичко. И така доста пъти го направи. Забелява се някой път като изгасва стрелките на таблото да започнат да треперят. Та, днес сутринта карах, спрях пред нас и после няма палене. Изглежда всичко е наред, но като завъртя ключа и нищо. Бензинова помпа работи, пробвах дали клемите на акумулатора са добре - добре са. В София нямам почти никакви инструменти и не мога да разглобям.

Някакви предположения какво може да е? Или къде в София да намеря някой да е готин и да разбира?

Благодаря предварително :)
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Или имаш лоша маса,или акумулатора не се зарежда.
Мери ли самият акумулатор?
Колко "кляка" при палене?
Bratoto

Шкода Новак

Мнение от Bratoto »

Здравейте нов съм незнам дали тук да пусна темата или другаде,тук ми се стори удачно. Проблема при мен е че върти някой път трудно, но не винаги обаче пали.шкодата е октавия 2 1z5 BMM монтира 140к.с 2009г.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”