Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Честито, колега! Страхотен автомобил! Само положителни емоции, пари за гориво и нови неоткрити дестинации да покориш. Проблемите се забравят и най-хубавото предстои!
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG

Мнение от SlipX »

Честито! Да ти служи вярно и безаварийно! :) Като гледам автовоза да не позлва и ти услугите от нашите съграждани на Карс Хелп? :)
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

Честито още веднъж и от мене!

Имах честта да се возя в колата - уникална возия + перфектно запазен интериор и екстериор на автомобила. Явно колата е стопанисвана съвестно в Германия и километрите по никакъв начин не са указали влияние. Само гориво да сипваш и чат пат масло /да сменяш/ [smilie=sarcastic.gif]

Поздрави, [smilie=music.gif]
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Благодаря на всички за пожеланията. Колата докато аз я щраках я снима и професионален фотограф, който ще прати снимките след 1 седмица и ще ги покажа. Много яки шотове имаше той.

@SlipX, да - въпросните момчета ползвах.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Да стартирам темата с едни пари хвърлени на вятъра (и с риск да бъда нахранен), това дойде преди малко:

Изображение

[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Поръчах и BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 215/55R17 98V XL, само чакам да ми потвърдят ДОТ-а преди да ги пратят.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Това XADO го засилвай в кофата. На тази кола, украйнски/руски боклуци не сипвай! Бардала го сипи при някое излизане извън София първите няколко пъти.
Ако искаш хубави добавки, пиши на Цецо с авточастите или си поръчай на Amsoil. На вторите, ползвам Diesel Cetane Boost. Към края на месеца ще си взеам и техният All in one.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

XADO-то забелязвам, че предизвиква негативни реакции, може и да го хвърля накрая наистина.
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

На голфа с 1.9tdi ползвах BDC-то в комбинация с дизел от OMV. На 3-тата година обаче нещо се помъчи със запалването при 7-8 градуса навън и спрях да сипвам, но минах на Shell V-Power diesel и от тогава 1 година не съм имал грам проблеми. Даже при -10 си палеше от четвърт оборот. Но имай в предвид, че карах основни на разстояния от по 5 до 20 километра и от време на време на по-дълги.

Така че по-добре наистина BDC-то го сипвай като ще караш извънградско.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

YYakovliev написа: 26.10.2020, 10:48:33 XADO-то забелязвам, че предизвиква негативни реакции, може и да го хвърля накрая наистина.
Така и така си го купил - сипи го и го пробвай, няма да ти навреди, само може да е от полза! Относно приказките за украински/руски боклуци ми се иска да вметна, че на пазара можеш да намериш много "западни боклуци", поради простата причина, че за Източна Европа всички знаем какви продукти се произвеждат. Само ще спомена маслото Кастрол - премиум марка, но у нас се срещат доста съмнителни продукти... Казах ти - ползвал съм добавките на ХАДО и до сега колата ми върви супер, разходът е много добър, ускорението също! При всички положения един Максимум няма да ти навреди [smilie=pardon.gif]

Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Това, което аз съм чувал е, че е добре да не се ползват почистващи добавки, защото ако не се дозират правилно стават агресивни, а ако по същество са си агресивни, това може да доведе до почистване на някакви натрупани налепи/нагари, които да отидат директно в разпръсквачите и т.н.
Не съм достатъчно технически компетентен, но като цяло ги избягвам без причина.
Ползвам BDC на няколко дизела - не отркивам позитиви и негативи. Ползвам на моята кола 1ml на литър синтетично двутактово масло към горивото по препоръка на Цецо, защото подобрява мазането и също не откривам нищо. Колата си върви и се надявавам да е все така :D [smilie=pardon.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

БЕЗ ДА ангажирам с мнението, ма на Супърба със синтетично двитактово масло добавено към дизела, адблу-то преди свършваше за около 10к км. В момента съм минал 8к и пише че имам за още 10к. На мен това ми говори, че с маслото изгарянето е по-добро, по-малко отделени частици за ДПФ, и по-малко се налага да се впръсква от адблу-то. Двитактовото което слагам е на растителна основа, бездимно.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Филип "Бричката" ще е доволен.[smilie=sarcastic.gif]
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Слагай си BDC както е описано, 1мл/л лятото и 2мл/л зимата. Винаги съм слагал на мойте дизели и само позитиви мога да дам. Чувал съм, че при коли с ДПФ масло в нафтата не е приемливо. За Shell горивата също подкрепям.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

аз не бих рискувал, не знам какво има вътре, не знам кой го контролира, не знам и как се отразява в комбинация с всичката друга химия.
На автомобил който не е нов прочети и прецени внимателно. Да не вземе наистина агресивно да изчисти нагарите и нейде другаде да затапи. В повечето по-скъпи нафти има подобни добавки, дават пречистване след няколко зареждания. Аз лично предпочитам да сипя Shell vPower, Gazprom G-Drive или Rompetrol и трите имат добавки. Да не казвам,че с някои се усеща и повече пъргавина.
НО всеки сам си решава. Като с хомеопатията. Аз лично вземам такава, но не вярвам на добавки в горивото ;)
Заключено

Обратно към “Superb III”