Боядисване на датчици на парктроник

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
sasho

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG

Мнение от sasho »

Здравейте, колеги. Решихме да слагаме парктроник на октавията и понеже на всичките парктроници датчиците им са или черни, или бели, или сиви, а ние искаме да не личат много много (9201, разгеле научих името на цвета на колата, вече няма да й викам бежова, не се продават такива готови), отидох в една бояджийница и ми разбъркаха едно шишенце. Сега обаче, въпросът ми е, като намажа с коректора датчика, трябва ли като изсъхне и да лакирам, или не е необходимо? Става дума за коректор, който се нанася с четчица, а не спрей, прекалено много по - скъп и в огромно количество за предназначението ми беше спреят. В магазина ми казаха, че нямало нужда, ама те не си и бяха пускали вентилацията заради коронавируса, мен за 5 минути вътре ме заболя главата, та реших да поискам и трето мнение. Питам, понеже от автобоядисване нищо не разбирам, а примерно ограда като мажа, винаги минавам с някакъв вид лак отгоре, та да съм сигурен.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Аз преди 1-2 дни си монтирах възможно ной китайския. Направиха ми спрей по колата, пръснах датчицити и след 2 дни надупчих бронята да ги сложа. Още при натискането да ги вкарам, боята се напука. Като навързах всичко, стана манджа с грозде. Пищяха на умряло. Продавача ми каза, че 100% е от боядисването. Избелих ги от боята до чисто. Сега работят перфектно, само че, са черни на бяла броня [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

матираш ги с водна шкурка , мацваш тънък слой , може и да не лакираш , на един Passat B4 слагах преди повече от 7 години, не са мръднали , а се мие само на безконтактно и си работят. Ползвах коректор с шишенце от лак за нокти с четка и две три съчми вътре за разбъркване - 5-6 лева ми се въртят в главата че струваше. Най хубаво става ако имаш някога във времето щета да помолиш бояджията при боядисването да ти ръсне и датчиците за една бира :)
sasho

Škoda Фен²

Мнение от sasho »

Точно такъв коректор:

Изображение

вчера ми забъркаха, на цвят като гледам през шишенцето е идеален, даже има металически отблясък, както си е на бронята, 5лв и 10ст обща стойност с шишенцето и четчица. Това с шкурката не го знаех, ще взема едно парче. Парктроника утре ще дойде, така че утре ще правя упражнението, та затова питах дали да ходя да взимам и лак. :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Аз може ли да попитам къде подготвят такива коректори ? :)
Благодарско !
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Аз моя го поръчах от шкода,идват 2 шишенца,едното с боята,другото само с лак.
Около 13лв.струва.
Има и във вид на спрей.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

аз го правих на място на което бъркат боите, правят и спрейове, продават и забъркват бои по рецепта.
sasho

Škoda Фен²

Мнение от sasho »

sonnyer написа: 15.10.2020, 12:25:10 Аз може ли да попитам къде подготвят такива коректори ? :)
Благодарско !
Аз вчера го взех точно от следното място: ТУК , само отиваш и казваш кода на боята, вчера научих, че го пише на стикер до резервната гума и представлява 4-цифрено чило. Според количеството, което ще ти забъркат е и цената, може в такова шишенце с четчица, може и на спрей, спреят е към 20 кинта, затова си взех шишенцето за 5 кинта, пълно до половината, до горе е 10. :)
sasho

Škoda Фен²

Мнение от sasho »

Изображение

Ми колеги, мисля, че добре се получи. Като изсъхнат, ще ги пусна на един изправител да тествам и ако бачкат как си трябва, тия дни ще ги монтирам :)

След теста: Вързах го парктроника, дадох му 12V от зарядно за акумулатор, наредих ги на пода и почнах да местя датчиците към контролни точки на предварително измерени разстояния (има екранче, дето показва от коя страна колко разстояние има до препятствие). Пищи адекватно и показва адекватни метри, така че боядисването не е повлияло негативно, всичко е точно, бачка си.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Ще си бачкат без проблеми. Ако искаш си вземи един безцветен лак в спрей опаковка и ги пръсни леко, за да запечаташ боята.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
sasho

Škoda Фен²

Мнение от sasho »

@kalata, притеснява ме с пръскането да не се наслои вътре в процепа между двете концентрични окръжности, а там май не е много хубаво да влиза мизерия. Много й внимавах, докато мазах, но ако някой даде акъл как са го напръскам качествено на тънък слой без да го напълня с лак на дебело, бих, за гланц :)
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Той процепа изобщо да не те притеснява. Със спрей трудно ще го направиш "на дебело".
Пръскаш от 30см. Чакаш малко, пак пръскаш... Няколко пъти така и ги готов с гланца [smilie=sarcastic.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
sasho

Škoda Фен²

Мнение от sasho »

Зема да пробвам :D боядисвал съм доста, ама все по - груби неща, огради, метални врати, по прецизната част не съм специалист, затва не е срамно да се пита, все пак на парктроника датчика не е на село на мазата вратата.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Е тоя парктроник не се ли разглобява? Рингче, сензор... Редиш на масата и пръскаш :)
sasho

Škoda Фен²

Мнение от sasho »

Не се, цяло си е. Мейдинчайна, 30 кинта. По принцип мога да го разглобя, ама като го гледам, не искам, че после не мога да го сглобя така, че да не изпадне на първата дупка :)
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”