Смяна на патронника на ключа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Ragabuzi
Разглабя се много лесно.Щом си го правил не би трябвало да ти е странно.Единствено корите пречат това да се случи на място.При мен и на сеата и шкодата като навия волана се виждаха болтчетата на корите и ги свалих лесно.двете коли бяха 2005 - та година.Не знам как са по- новите.Колега какво като на клипа патрона му е в ръката това не значи че за да се разглобиш трябва да ти е в ръката.Вече си видял че се разглабя отпред.Ако искаш да сменяш целия патрон вече е съвсем друго.
- nicolas
- Гараж: Škoda OCTAVIA 2 TDI, AUDI A4 TFSI
- Обратна връзка:
При блокирал патронник, според мен е мишън импосибъл!
-
Ragabuzi
Ти си знаеш, но според мен е можело щом веднъж е завъртял да пробваш по опорито.При мен блокира няколко пъти и с напъване пак тръгва и го разглобих.Това което си направил е похвално,но при вече блокирал патрон няма от какво да те е страх да го напънеш той вече е счупен.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Стига да не счупиш ключа... Тогава още по кофти става. При мен блокира преди извествно време. Някак успях да запаля колата. Работи няколко дни и един ден така блокира, че не можех да изгася колата. Проблема беше решен със сваляне на патрона, чупене и премахване на механизма за заключване на волана.
-
jivko jivkov
Ragabuzi, здравейте и при мен се появи този проблем(октавия 2) .ходих при ключар той ми каза да го чакам да се счупи напълно.какво бихте ме посъветвали.аз сам няма да се оправя.
-
steveharris
Имах подобен проблем преди няколко месеца, но при мен ключа не искаше да влезе, не знам случвало ли му се е на някого, но с много зор, удари, ръгане с отверка вътре и пръскане на смазка, някак успях, от тогава не съм имал проблеми, но имам някакви грешки, не знам на това ли се дължи
4 Faults Found:
00576 - Terminal 15
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
00883 - Ignition Switch (D) Terminal S
00884 - Ignition Switch (D) Terminal X
01744 - Ignition Switch Terminal P (D)
Явно ще трябва и аз като вас да я мина тази процедура. Благодаря за темата и съветите.
4 Faults Found:
00576 - Terminal 15
00883 - Ignition Switch (D) Terminal S
00884 - Ignition Switch (D) Terminal X
01744 - Ignition Switch Terminal P (D)
Явно ще трябва и аз като вас да я мина тази процедура. Благодаря за темата и съветите.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Да,на това се дължат грешките ,които си прочел.Слабост са тези патронници за съжаление
Dieselgate Team member
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Ти да видиш на пасат кво чудо е. Там е с Ел. Блокировка и кормилната колона и не можеш да дадеш на контакт дори като умре блокчето. А то си им е детска болест.

Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
Здравейте, колеги,
Виждам тази грешка, но нямам никакви проблеми с палене. Има леко напрежение при завъртане на ключа. Да опитвам ли процедурата с почистване или ако не създава проблеми да не пипам? Нещо дето работи не се пипа съм чувал от мъдрите хора [smilie=pleasantry.gif]
Steering wheel
Part #: 1K0953549BC
Coding: 12 (decimal)
Component: Lenksäulenmodul
Fault codes:
00883 Ignition starter switch (clamp S)
Виждам тази грешка, но нямам никакви проблеми с палене. Има леко напрежение при завъртане на ключа. Да опитвам ли процедурата с почистване или ако не създава проблеми да не пипам? Нещо дето работи не се пипа съм чувал от мъдрите хора [smilie=pleasantry.gif]
Steering wheel
Fault codes:
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
... и след малко повече от година, клемореда умря. Колата спря да пали. Днес разглобих, за да видя точен модел и утре ще го взема и сменя. Приемам препоръки за марка..Parisatis написа: 30.12.2020, 17:30:34 Steering wheel
Fault codes:

Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
-
nikimarti8
- Гараж: Частен
- Обратна връзка:
Малко и от мен. Сваляне на кормилната щанга на долу за пробиване на секретните болтове.
Развива се тази гайка и се изкарва болта,по този начин се освобождава кормилния прът и може да се дръпне на долу.
това е болта.
товар управлението за волана и има щипки които аз счупих .Пружината която държи кормилния прът горе . Аз не забелязах как стои и като падна. Сега съм бе нея. И за 2-3 часа го смених с нов. Проблема дойде от заключването на волана, не от ключа. И на това му намерих цаката.

Развива се тази гайка и се изкарва болта,по този начин се освобождава кормилния прът и може да се дръпне на долу.
това е болта.
товар управлението за волана и има щипки които аз счупих .Пружината която държи кормилния прът горе . Аз не забелязах как стои и като падна. Сега съм бе нея. И за 2-3 часа го смених с нов. Проблема дойде от заключването на волана, не от ключа. И на това му намерих цаката.![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)