А не ти ли светва в главата,че може да е някоя крива/с дефект партида от тия ролки и са са на неква “наша” ценаYYakovliev написа: 12.10.2020, 15:26:23 По едно време докато чакахме, дойде един от техниците, с който Радо се познаваше и онзи му вика:
- Какво правиш тук? След обяснението въпросния вика:
- От сините ролки ли?
- От сините...
Та съм обнадежден, че може би наистина е това.
Помощ за покупка на Superb III Combi 190 TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Не мисля.Audirulzz написа: 12.10.2020, 15:35:36 А не ти ли светва в главата,че може да е някоя крива/с дефект партида от тия ролки и са са на неква “наша” цена
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Дано да ти сменят ролката и да си вземеш бързо колата. И после пак при Радо да я погледне.
А ти гледай при издаването как ти я връщат от ЕТ - външно добре да я огледаш.
Не го познавам Радо, но
от мен, че те придружи в този спор и лично е обяснил какво що.
А ти гледай при издаването как ти я връщат от ЕТ - външно добре да я огледаш.
Не го познавам Радо, но
от мен, че те придружи в този спор и лично е обяснил какво що."Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
То след посещение при Еуратек по някой път колата си е за майстор. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
nrayanov, стига само сипва бре?
Ти кога последно беше там или на ЕЖК се базираш? 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Аз нещо не разбрах...
ЕураТек сменят по гаранция, части закупени от тях?
Сменят собственоръчно, не заменят?
За мен няма логика...![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Би трябвало, сервиза сменил часта да е отговорен за последващия ремонт, пък да се оправя с доставчика си на части, клиента това не го вълнува!
ЕураТек сменят по гаранция, части закупени от тях?
Сменят собственоръчно, не заменят?
За мен няма логика...
Би трябвало, сервиза сменил часта да е отговорен за последващия ремонт, пък да се оправя с доставчика си на части, клиента това не го вълнува!
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Има си супер логикаtodor87 написа: 13.10.2020, 00:39:32 Би трябвало, сервиза сменил часта да е отговорен за последващия ремонт, пък да се оправя с доставчика си на части, клиента това не го вълнува!
Вместо да разглабя сваля демонтира и после да доказва че частта е виновна, и да му се заема единия крик, докато текат тестови и обяснителни процедури по замяната, най-лесно е хвърли я на официалния сервиз и там да се оправят и там да си отвиси колата.
Последно промяна от dimibo на 13.10.2020, 09:09:51, променено общо 1 път.
Günter Stg 1
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@todor87, попринцип си прав, но до колкото разбрах за тази ролка ситуацията е малко по-странна. Имало някви технически спецификации, които Шкода трябвало да провери, види и т.н (някакъв "TPI"?, не разбирам в детайли от автомобили и не искам да разбирам, затова ходя при други хора). Та затова се наложи да се минава по този ред. Понеже ми е за първи път да се сблъсквам с подобни неща и съм нов с марката, слушам и изпълнявам каквото ми се казва. Дали е правилното и оптимално решение не знам, с опита който трупам сигурно ще разбера и ще избера хората, на които да давам пари занапред. За всички страни гледам, че ситуацията е странна и неудобна, днес като ми се обадят след като се потвърдили от какво е - ще видя какво правя. Ако се наложи да оставям колата за дълго време или за някакви по-сложни процедури няма да се съглася и ще им кажа да ми дадат нова част, която първоначалния сервиз да смени набързо. Така хем ще са си проверили нещата за рекламацията, хем ще са дали каквото трябва като спецификация, хем няма да ги чакам и да се притеснявам, че на моменти са мърлячи или са разсеяни от конвейера дето върви там от "100 автомобила" на ден.
Ако някой има други идеи как да постъпя при създалата се вече ситуация нека сподели. Мерси.
Ако някой има други идеи как да постъпя при създалата се вече ситуация нека сподели. Мерси.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
100% ще се плаща още
Ама кой....ти или сервиза...ще се разберете ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Само да вметна, че законовият срок за подмяна/замяна на част по рекламация, която е ОЕМ е до 60дни или два месеца.
Та е добре да сте делови, така да се каже, да не се направят на модерни.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Според мен правилния ред би бил, да закупите друга ролка , да си я смените в първоначалния сервиз, свалената дефектирала се връща в кутийката в еуратек (от там е взета, ако не бъркам), там да си я тестват, пращат в завод производител ако искат, вас това не Ви вълнува, не Ви бави , караш си колата и си чакаш да се произнесат. Най-вероятно, ще я уважат, едва ли сте първите, ако не я уважат сте една ролка назад , но пък колата си е при теб и няма драми. Сега те ще свалят и качват ангренаж по техните ценови ставки и тази сметка някой трябва да я плати. Смазване с грес на нови ролки както някой горе спомена за мен е ала бала...
- ЦецоNOL
Споделям.YYakovliev написа: 13.10.2020, 08:38:54 Ако някой има други идеи как да постъпя при създалата се вече ситуация нека сподели. Мерси
идеята ми е на първо време да се успокоиш малко така.
Това са хора, а не животни или роботи.Като се започне от Радо и се стигне до доставчика на части.Работят както могат и както им е казано да работят.
Вчера отвисях с един образ неземен
Имал съм дни с 2-3 случая като твоя и на първо място трябва да сме хора и да се подхожда с разбиране, защото когато един автомобил излиза от завода с 4/четири/ вида горивен филтър например - стават и грешки.

- ЦецоNOL
+1

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
И аз нещо не схванах. Отиваш в сервиз А който ти слага оригинални части от ЕураТек. Има проблем с дадена част и сервиз А те води в ЕураТек да рекламира тази част по гаранция. Ако е така не е ли редно сервиз А да си демонтира проблемната част и да ти сложи нова и той да си се оправч с ЕураТек. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
bjrov
- Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG
Колега честита придобивка и от мен, дано по-бързо да разрешиш проблема с ролката. Автомобила наистина е чудесен, само не мога да се съглася с теб за шума в купето. Ако не се лъжа слизаш от Мазда 6?YYakovliev написа: 12.10.2020, 10:21:17 Върнах се от голямото пътуване, навъртях към 600+ км. (София - Стара Загора - Казанлък - Старозагорски Минерални Бани - София). Първи истински впечатления от колата:Автомобилът е чудесен, оправда всичките ми очаквания, радвам се че избрах него и нямам търпение да го карам още много!
- Купето е шумно (вятър), гумите ми са шумни, но това го очаквах и знаех, че е слаба страна. Няма и какво друго да искам за тия пари. Като пусна Canton-а да свири вътре боря веднага всякакви шумове и се пренасям някъде другаде. Страшен саунд има колата.
Аз съм карал всичките модели на 6-цата GG;GH и GJ между 100 и 200хил. км всеки един от тях и за мен в суперба е в пъти по-тихо в купето от маздата особено от последната ми 2016г. модел. За година и 3 месеца съм навъртял 50К км на суперба, наистина покрива всичките ми очаквания. Има малки кусури, но са минимални и много пренебрежими. Например огледалата взеха да пукат като се прибират и задната чистачка много скърца ако не вали обилно а я смених, затова и не я оставям на ауто.