. Поне така е при VW при Skoda не би трябвало да е по-различно. При мен на В8 "няма" бутон за подгрева. Трябва да натисна бутон MENU, след което се появява бутона, но е "тъч". На В7 си беше физически бутон... Прогрес какво даго правиш Съвет за покупка на Skoda Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Съвет за покупка на Skoda Kodiaq
От 2017 технологията за подгрев на челното стъкло е променена. Стъклото трудно се отличава от такова без подгрев. Вече няма реотани и няма как да ги видиш. Има нещо като сребърен слой вътре в стъклото. Виж имаш ли бутон за подгрев на челното стъкло.
. Поне така е при VW при Skoda не би трябвало да е по-различно. При мен на В8 "няма" бутон за подгрева. Трябва да натисна бутон MENU, след което се появява бутона, но е "тъч". На В7 си беше физически бутон... Прогрес какво даго правиш 
. Поне така е при VW при Skoda не би трябвало да е по-различно. При мен на В8 "няма" бутон за подгрева. Трябва да натисна бутон MENU, след което се появява бутона, но е "тъч". На В7 си беше физически бутон... Прогрес какво даго правиш - SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Kodiaq имат такъв бутон, да 
-
plamko
-
v12345
Здравейте,
Да обновя темата
Предстои ми покупка на Кодияк. Насочил съм се към 2.0 дизел. Но ми казаха , че двигателя е чисто нов(EA 288 EVO) и това малко ме притеснява. Разбрах, че се слагал на Голф и Пасат от известно време, както и на новата Октавия. Някой има ли наблюдения или информация за този нов двигател?
Започнах да се чудя нов ли да си поръчам или да търся на 1-2 години втора ръка на малко километри.
Да обновя темата
Предстои ми покупка на Кодияк. Насочил съм се към 2.0 дизел. Но ми казаха , че двигателя е чисто нов(EA 288 EVO) и това малко ме притеснява. Разбрах, че се слагал на Голф и Пасат от известно време, както и на новата Октавия. Някой има ли наблюдения или информация за този нов двигател?
Започнах да се чудя нов ли да си поръчам или да търся на 1-2 години втора ръка на малко километри.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Трудно ще намериш на 1-2 год на малко км втора ръка според мен. На баща ми е на 2 год и 70 000 км вече и за сега не е създал никакви проблеми. Единствено му сменяха бутона за стартиране на двигателя. Обслужва се по предписание на производителя 30 000 км. Мотора е 2.0 тди 190 к.с.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Какво те притеснява, нали е нов и има 5г. гаранция. До сега е нямало някакви мега проблеми с този двигател. Ако имаше, на вторичния пазар щеше да има доста оферти, а като цяло трудно се намират. ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)

-
kograman
Момчета, не четете ..
Човека пита за новият дизелов двигател от EVO поколението. Не е "старият" 190к.с.
Рано е още да си е показал рогата този двигател. То тия от 2015г тепърва ще и гледаме магариите, какво остава за такива от края на 2020.
Човека пита за новият дизелов двигател от EVO поколението. Не е "старият" 190к.с.
Рано е още да си е показал рогата този двигател. То тия от 2015г тепърва ще и гледаме магариите, какво остава за такива от края на 2020.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Много добре четем, нали му пиша, че е НОВ и има гаранция. Говоря после за двигателя на Кодиак като цяло.
Кой може да му каже иначе, ЗА НОВ двигател мнение. Едва ли някой си е взел ЕВО двигателя и да е навъртял 200к. и да каже....
За това написах- има си 5г. гаранция.
А и като цяло, дори и нова кола, пак си е на "късмет". Може 10г. да я караш без дефекти, може и всяка година да влиза за гаранционен ремонт.
Едва ли има точна рецепта: Този двигател е чук- вземаш и караш 5години без ядове- гарантирано!
Кой може да му каже иначе, ЗА НОВ двигател мнение. Едва ли някой си е взел ЕВО двигателя и да е навъртял 200к. и да каже....
За това написах- има си 5г. гаранция.
А и като цяло, дори и нова кола, пак си е на "късмет". Може 10г. да я караш без дефекти, може и всяка година да влиза за гаранционен ремонт.
Едва ли има точна рецепта: Този двигател е чук- вземаш и караш 5години без ядове- гарантирано!

-
kograman
То и двигатели чукове, в правилните ръце си заминават бързо. ЕВО поколението са много нови двигатели. Като всяко едно ново нещо, може и да има проблеми. Може софтуер, може хардуер може и 5г да не знаеш че си има кола.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
v12345
Точно това ме притеснява, да не стане така че след 5 години да е пълно на пазара с ЕВО двигатели на половин цена от по-стария
Колата хич не е евтина нова, а тъкмо се навих да си поръчам и разбрах за новия двигател. Уж загрявал по-бързо, обновено турбо, ДПФ, по-лек, по-мощен и на теория по-икономичен. В Октавия вече се кара. В Голф май още по-отдавна, вярно че е 150 к.с версията. Но питам, защото някой може и да е намерил повече информация или тестове по чуждестранните сайтове или форуми.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @v12345 - Още е нов този Двигател за дългосрочни наблюдения. Ако вземеш Нов Автомобил, дори и да има някакви сериозни Проблеми, то те ще се проявят докато е в Гаранция. Лично мое мнение - шанса за сериозни драми е минимален.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
olymp
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0D
Ето малко инфо в един руски сайт:
https://otoba.ru/dvigatel/vw/ea288.html
Според статиите в нета разликата м/у 150 к.с. и 190 к.с. версията е само в турбината и охлаждането й. Другото е същото.
https://otoba.ru/dvigatel/vw/ea288.html
Според статиите в нета разликата м/у 150 к.с. и 190 к.с. версията е само в турбината и охлаждането й. Другото е същото.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Доколкото схванах, човекът казва, че колата е оборудвана с новият 200к.с. дизел.Какви са предимствата пред стария, питай в дилърството- те със сигурност трябва да знаят. А за недостатъцитеolymp написа: 08.10.2020, 15:47:20 Според статиите в нета разликата м/у 150 к.с. и 190 к.с. версията е само в турбината и охлаждането й. Другото е същото.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Рашъните от линка на @olymp са ги описали трите основни разлики - алуминиев цилиндров блок, отделни вакуумна и маслена помпи, турбото приближено до първия цилиндър.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Алуминиев цилиндров блок НЕ ЗВУЧИ ЯКО.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ