Все пак колите ни вече са малко стари, провери да не е нещо такова, Успех!
Проблем тропане в предница
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Колега аз имам същият проблем на Суперба, но се оказа кофти закрепена пластамсова кора на пода
Нищо общо с окачването, изпада в някакъв резонанс и си скърца и търка в пода. Зад левият преден калник и под шофьора... уплътних я и сега вече е тихо. Само по павта (и подобни) и бавна скорост...
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
аз взех 2 гилзи обаче месингови 12 калибър , така и не ги сложих, с новите тампони беше достатъчно трудно влизането на носача. Даже пръсках малко силиконова смазка за уплътнения да мога да ги вкарам. Вече ще стане повече от година нямам никакви тропания.
- tamer
- Гараж: Октавия 2 Elegance, 2008г. 1.9TDI BXE, седан - ръчка
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Биалетки проверихте ли?
- tamer
да, биалетките бяха първата диагноза уж. Сменени са: биалетки, амортесьори, опорни тампони амортесьори, шарнири и тампон скорости. Всичко изброено изглеждаше здраво. Сега седва тампони носачи, както колегите тук ме посъветваха. Мой познат от ЕТ ще я погледне преди това.
- tamer
Уж гледахме за кори и др. възможни неща извън окачването. Но звука е на срутище 1:1 както при биалетки и само при ситни неравности най-вече при преминаване на релси. Мерси за идеята ще проверия отново.nzlatev написа: 13.08.2020, 09:42:50 Колега аз имам същият проблем на Суперба, но се оказа кофти закрепена пластамсова кора на подаНищо общо с окачването, изпада в някакъв резонанс и си скърца и търка в пода. Зад левият преден калник и под шофьора... уплътних я и сега вече е тихо. Само по павта (и подобни) и бавна скорост...
- tamer
Интересно, какво се оказва ? Различните твърдости тампони с различни конзоли, към магарето ?
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Реклама на Крис? В нета има доста за тоя ..... и сервиза му.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Бромлема реши ли се?
Зсщото от видеото е Очеизбождащо къде е заровено кучето, без да съм майстор механик. Ако колата е ходила при такива които твърдят, че са майстори та и сервизи дори имат колегата да си търси похсрчените на вятър пари. Ако ли не поне има чисто нлва предница.
Зсщото от видеото е Очеизбождащо къде е заровено кучето, без да съм майстор механик. Ако колата е ходила при такива които твърдят, че са майстори та и сервизи дори имат колегата да си търси похсрчените на вятър пари. Ако ли не поне има чисто нлва предница.
- tamer
Чак днес успях да стигна до друг сервиз и сменихме задните тампони с конзолите и не, ПАК си тропа си та тропа. Върнах си старите и сега новата диагноза е
пак към рейката, която няма луфт няма течове. Някакви втулки казаха,че подозират които били пласмасови и се разбивали и за това звука е тъп. А не е като от желязо в желязо. Чува си се изразено от ляво или от дясно, при нарочно премиване само с едните колела в неравност. Най-отчетливо е
през релси с двете колела едновремено.
Проблема се решавал с рециклиране към 400лв било, но ме посъветваха докато не протече или има луфтове да не я права, нека да си тропа
Ама мнооо ме дразни голямо лопане пада
пак към рейката, която няма луфт няма течове. Някакви втулки казаха,че подозират които били пласмасови и се разбивали и за това звука е тъп. А не е като от желязо в желязо. Чува си се изразено от ляво или от дясно, при нарочно премиване само с едните колела в неравност. Най-отчетливо е
през релси с двете колела едновремено.
Проблема се решавал с рециклиране към 400лв било, но ме посъветваха докато не протече или има луфтове да не я права, нека да си тропа
Ама мнооо ме дразни голямо лопане пада
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Какво точно се очаква да протече на електрическа рейка? Единствената смазка в контактната част е грес.tamer написа: 02.10.2020, 16:13:41 Проблема се решавал с рециклиране към 400лв било, но ме посъветваха докато не протече или има луфтове да не я права, нека да си тропа
И какво й се рециклира за 400 лв?
Аз защото разглабях моята, та единственото нещо дето може да й се износи/смени са два притискатели на вала, които по спомен бяха нещо от сорта на 20-40 лв.
Günter Stg 1
- tamer
Ами не съм много запознат точно с електрическата рейка на О2. Другата ми е фабия 1 1,9TDI и миналата година течеше много, закарах я рециглират срещу 360лв с труда. Мисля, че и тя беше електрическа.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Няма как да е електрическа и да тече, то няма какво да се разтече в електрическата рейка.
Значи на Фабията ако е текла, то тя не е била електрическа.
Значи на Фабията ако е текла, то тя не е била електрическа.
Günter Stg 1
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
какви тампони сложихте ?
- tamer
не обърнах внимание май TRW