Мнения двигатели
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
мнения двигатели
Като цяло по-големите мотори, по-голямо удоволствие, по-голям данък и всичко съпътстващо и най-вече по-голям разход.
Но както обичам да казвам " кеф цена няма".
Аз ако имам възможност да си купя нова ОК3 ще заложа на 2.0 дизел 150к.с . RS ми харесва на-много но е по-скъпа а и нямам гараж, а да я държа на паркинга пред блока ме е страх.
Вчера моят познат от който си вземам шкодите след изтичането на 5г. им лизинг ми съобщи, че тези дни очаква нова ОК3 1.6 TDI 110 к.с 4х4. фул екстри. И най вероятно това ще колата която ще карам след 5 години. Не е моят мотор не съм привърженик и на 4х4, но за 5 годишна кола на добра цена ще го преглътна. Разбира се веднага ще последва ремап, а може би и по-голяма турбо да се позасили малко мотора да стане приятен за моя стил на каране.
Но както обичам да казвам " кеф цена няма".
Аз ако имам възможност да си купя нова ОК3 ще заложа на 2.0 дизел 150к.с . RS ми харесва на-много но е по-скъпа а и нямам гараж, а да я държа на паркинга пред блока ме е страх.
Вчера моят познат от който си вземам шкодите след изтичането на 5г. им лизинг ми съобщи, че тези дни очаква нова ОК3 1.6 TDI 110 к.с 4х4. фул екстри. И най вероятно това ще колата която ще карам след 5 години. Не е моят мотор не съм привърженик и на 4х4, но за 5 годишна кола на добра цена ще го преглътна. Разбира се веднага ще последва ремап, а може би и по-голяма турбо да се позасили малко мотора да стане приятен за моя стил на каране.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
мнения двигатели
радвам се че аз почти приключих с това което на теб ти предстои
бих те посъветвал да ходиш и да ПОКАРАШ различните двигатели един след друг. Сам ще усетиш кой е твоя. Сигурна балансирана кола = 2.0 TDI 4x4 vision ,L&K или vrs
...
иначе ако четеш още малко тук ще се качиш на vrs tsi, внимавай ,заразно е![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
бих те посъветвал да ходиш и да ПОКАРАШ различните двигатели един след друг. Сам ще усетиш кой е твоя. Сигурна балансирана кола = 2.0 TDI 4x4 vision ,L&K или vrs
иначе ако четеш още малко тук ще се качиш на vrs tsi, внимавай ,заразно е
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
мнения двигатели
Колегата го виждам вече в една 1,8 тси
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
мнения двигатели
И аз, с този пробег дизел не си заслужава. А и 1.8 си е малък РС, не е като базовите бензинки.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
мнения двигатели
Понеже колегите по нагоре споменаха за проблемна водна помпа при дизела-150к.с.,потвърждавам го и аз.Колата вече десет дена седи в ЕТ за смяна на същата,щото се чака от Чехия.Явно всяка втора кола е с този проблем,щом нямаха веднага да я сменят.
Между другото,помпата се разсвири още на първата седмица,почти не се чуваше,помислих че е шайбата на алтернатора та затова не и обърнах много внимание,та така изкара два месеца и 7хил.км.,преди да я закарам за гаранционен ремонт.Днеска трябва да я взема,ако е дал Господ(Еуратек).
П.П.Поне си покарах всеки ден Супърба!
Между другото,помпата се разсвири още на първата седмица,почти не се чуваше,помислих че е шайбата на алтернатора та затова не и обърнах много внимание,та така изкара два месеца и 7хил.км.,преди да я закарам за гаранционен ремонт.Днеска трябва да я взема,ако е дал Господ(Еуратек).
П.П.Поне си покарах всеки ден Супърба!
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
мнения двигатели
Ми то както е тръгнало трябва да изтеглят всички автомобили с въпросната помпа за подмяна. Това говори много лошо за качеството на Шкода. Коли на по 7 хил.км. с дефекти в агрегатите.
- Sawyer
- Гараж: ///
мнения двигатели
Проблемите с водната помпа само дизеловите коли ли засягат, или да се ослушваме и при TSI? Споделиха ли нещо в Еуратек?
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
мнения двигатели
Колата си е бетон.Не може заради една помпа да се генерализира,че е лоша.dimitrovdimi написа:Ми то както е тръгнало трябва да изтеглят всички автомобили с въпросната помпа за подмяна. Това говори много лошо за качеството на Шкода. Коли на по 7 хил.км. с дефекти в агрегатите.
При всички марки се случва да има някакъв бъг.
- coverdale
мнения двигатели
Ами ослушвайте се.Те от ЕТ, едва ли ще си признаят за нещо без да ги натиснеш!Sawyer написа:Проблемите с водната помпа само дизеловите коли ли засягат, или да се ослушваме и при TSI? Споделиха ли нещо в Еуратек?
- Sawyer
мнения двигатели
Попрочетох след случая на моя приятел и след като разбрах за твоя. Явно има някакъв проблем с помпите при О3, без значение от двигателя.
Здраве да е, има гаранция.
Здраве да е, има гаранция.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
мнения двигатели
Аз да попитам на ТДИто помпата и тя ли е електрическа като на ТСИ??
Митак, ето че и ти си написал, че на 1,6 тди ще му трябва засилване за да отговаря на стилът ти на шофиране, който е уж спокоен? Особено ако са те возели до момента 150-160 коня. При втора употреба взимаш възможно най-запазеното - двиг е бонус, но при конфигуриране на нова кола можеш да си го избереш и него. Аз под 150кс не бих избрал въпреки, че стилът ми на шофиране е като на автора на темата и 95% от времето 110кс са ми достатъчни. Сигурността в останалите 5%, които дава по-големият мотор си заслужават и по-големите разходи и данъци според мен.
Златев, всеки може да завари педала на газта в лявата лента на магистралата с СДИ 64кс и да направи Варна-София за 4ч! Това не е героизъм, а идиотизъм според мен.
Митак, ето че и ти си написал, че на 1,6 тди ще му трябва засилване за да отговаря на стилът ти на шофиране, който е уж спокоен? Особено ако са те возели до момента 150-160 коня. При втора употреба взимаш възможно най-запазеното - двиг е бонус, но при конфигуриране на нова кола можеш да си го избереш и него. Аз под 150кс не бих избрал въпреки, че стилът ми на шофиране е като на автора на темата и 95% от времето 110кс са ми достатъчни. Сигурността в останалите 5%, които дава по-големият мотор си заслужават и по-големите разходи и данъци според мен.
Златев, всеки може да завари педала на газта в лявата лента на магистралата с СДИ 64кс и да направи Варна-София за 4ч! Това не е героизъм, а идиотизъм според мен.

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
мнения двигатели
Определено.tsonko написа: При втора употреба взимаш възможно най-запазеното - двиг е бонус, но при конфигуриране на нова кола можеш да си го избереш и него.
Писах го и на "друго място",ако имам възможност предпочитам автомобил,на който е изтекъл лизинга и гаранцията.
Презумпцията ми е,че към днешна дата обслужването във фирмен сервиз е дране на три кожи от гръб.Ако е имало нещо да "изтрещи",то вече е сменено по гаранция.
Пак на "друго място" писах,че тези проблеми са недопустими за нов автомобил от марка,която със всеки нов модел вдига цените доволно.
Запушен радиатор на парно на кола на 30000км,протекли уплътнения на вратите пак на почти нов автомобил.
То бива "Консуматорско общество",ама вече прекаляват.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
мнения двигатели
Не е електрическа на дизела.
На Шурето няма проблеми 23000.
На Шурето няма проблеми 23000.
GUNTER SERVICE

- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
мнения двигатели
А моя стил на каране е спокоен от гледна точка на това, че не изпреварвам рисковано. Но натискам гъста доволно. Извън града 120-130.По магистралата под 150 не падам. И със 101к.с. Карах така и с Фабията която беше 1.4 TDI 75 к.с. също. След ремапа на 150к.с Просто по-бързо достигам желаната скорост и разбира се по-бързо се изпреварва.tsonko написа: Митак, ето че и ти си написал, че на 1,6 тди ще му трябва засилване за да отговаря на стилът ти на шофиране, който е уж спокоен?
Аз също написах, че ако поръчвам нова ще заложа на 2.0 TDI 150 к.с..Ако ще е бензин 1.8 180к.с.
- Sawyer
мнения двигатели
С риск да задълбаем много сериозно в off topic - оказава се, че (в Щатите) има акция за водните помпи при произведените между 2011 и 2014 VW 2.0 TSI коли.