Мнения двигатели
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
мнения двигатели
Ако не е 4х4 и 1.6 tdi е добър за шофиране и е икономичен.
Ти си сбъркан вече Иване.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
мнения двигатели
Това пък с N1 е друга тема,но е отвратително. Изберете ме за Цар и всички с този измислен N1 ще ги съдяя ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- Виновният
- Гараж: Apolon Pro
мнения двигатели
La Furia Roja написа:Аз тук не съм съгласен. Жена ми в момента кара 1.6 ТДИ 4х4 Октавия 2 и сравнено с предходната и Октавия 2 1.9 ТДИ 4х4:dimitrovdimi написа: Ако търсиш икономичен автомобил 1.6 дизела също не е за пренебрегване
1.Гори повече
2.Много спъната
3.На дълъг път трябва да и вземаш душичката и разходът става брутален.
Мноооооого куц и непрактичен двигател.
И страда от дюзи.... От 3 места наскоро чух подобно нещо.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
мнения двигатели
Може би имаш право,че не съм много в редbega4kata написа:Ако не е 4х4 и 1.6 tdi е добър за шофиране и е икономичен.
Дори и атмосферното ми Лансърче 1.6 бензин набираше повече от това измисленото 1.6 ТДИ.
Това може би е добро за Фабия или Рапидче. Лилито ще каже
Но за Октавия под 2.0 ТДИ не е сериозно.
@bega4kata каза:
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
мнения двигатели
Ти каза, че и 20" возят по-добре от 19" джанти ... Самито е прав, с тази РС-ка вече си в друг филм
Хайде стига с тези коментраи и спорове, както казахме важното е буджета и предназначението.
Хайде стига с тези коментраи и спорове, както казахме важното е буджета и предназначението.
- iavkata
- Гараж: 2010 Fabia 2 FL, 1.6 TDI-CR (CAYB)
мнения двигатели
За Фабия е перфектен, но за Октавия съм съгласен, че не е сериозно! Дори и на Рапида ми се струва, че би му дошъл малко.La Furia Roja написа: Това може би е добро за Фабия или Рапидче. Лилито ще каже![]()
Но за Октавия под 2.0 ТДИ не е сериозно.
А с това за разхода не съм съгласен - че 1.6 ТДИ горят повече от 1.9 ТДИ 105 - говоря на базата на редовно сравнение между двата двигателя в продължение на 3 години и около 30 000 км
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
мнения двигатели
По клиповете който са налични в мрежата бих казал, че 1.6 TDI 110к.с в OK3 по нищо не отстъпва на вървене на 1.9 TDI 105 к.с в ОК2. Също така и двата двигателя ремапнати със стокова карантия вадят идентични резултати.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
мнения двигатели
Аз понеже съм балък за ежедневка си взех 2TDI-150к.с.
За свободното време бих направил компромис да е бензин,ама да е от 220коня нагоре.
За свободното време бих направил компромис да е бензин,ама да е от 220коня нагоре.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
мнения двигатели
Ако ще е за кеф само,тогава може бензин,ама да е мощен,не 1.4.
Но 1.4 е мн.добър като цена,динамика и разход.
Просто дизела е много по добър във всичко и най вече в ресурс за безаварийно дъъълго шофиране,като изкл.цената първоначално.
Но имайте предвид,че тази,кола след10 г.примерно ще тр.да я продавате. 2.0 tdiще отлети,а бенДзина ще се молите и ще целувате ръце на тоз който се намери да я вземе за без пари.
Но 1.4 е мн.добър като цена,динамика и разход.
Просто дизела е много по добър във всичко и най вече в ресурс за безаварийно дъъълго шофиране,като изкл.цената първоначално.
Но имайте предвид,че тази,кола след10 г.примерно ще тр.да я продавате. 2.0 tdiще отлети,а бенДзина ще се молите и ще целувате ръце на тоз който се намери да я вземе за без пари.
GUNTER SERVICE

- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
мнения двигатели
Става, става, стига да не се използват постоянно тия коне. Аз с малко повече от 180кс ходих до София и се върнах с един резервоар (на 930 км ми светна лампата) и разход 5,4 по борд. Не съм целял икономия! Най-високият разход, който съм правил извън градско е 7,1/100 (за малко над 3г каране) - бях сам и никога със семейството не карам толкова бързо. Вярно всеки си хвали своето, но един комън реил е още по-икономичен.zzov написа: Не може от 180 коня дизелов двигател да искаш да гори 5л/100км.
Нема да стане,да си знаете.
Но вие си знаете...
Към автора - За мен на предно предаване перфектният вариант е ВРС дизел с ДСГ. Ако бюджета е по-нисък, ще се кара градско и на късо - 1,8 тси ДСГ. Ако няма ограничение на бюджета - ВРС ТСИ! Шкодко беше писал за новите дизели, че на са толкова надеждни (дано се включи и той) да каже пак, но лично според мен ресурса им е доста по-голям от аналогичен бензинов мотор. ДПФа е най-големия мор на всеки нов дизел - това е първото нещо, което бих изхвърлил моментално. Само катализатора се справя с отровите достатъчно добре и не запушва изхода на турбото като тапа. (Освен това е метален на новите дизели). Няма толкова значение год пробег, а предназначението и личните предпочитания (за някои 250кс са нищо, за други 150 е самолет..)
- Sawyer
- Гараж: ///
мнения двигатели
Продажбата на бензинова кола наистина е много трудна. Дизеловата ми RS-ка литна за 0 време, но мой приятел продава същата бензинова над половин година като накрая я даде за много по-малко пари от това, което му се искаше.bega4kata написа: Но имайте предвид,че тази,кола след10 г.примерно ще тр.да я продавате. 2.0 tdiще отлети,а бенДзина ще се молите и ще целувате ръце на тоз който се намери да я вземе за без пари.
Ако човек разчита да препродаде колата лесно и на добра цена в България, дизелът е логичният избор. Бензинът, както каза един от кандидат-купувачите на моята кола, е "само за ентусиасти".
- odo
- Гараж: Х3 М40i
мнения двигатели
Не знам къде ги намирате тези икономични дизели?
Моите в града горят 9-11/100, извънградско 7-8/100.
Единствените икономични дизелови коли, които съм имал бяха О1-1,9 TDI 110кс и Ситроен С5 2,0 HDi 136 кс роботизирана кутия.
А скоро като почнат и секън хенд да пищят от DPF-те нещата ще се променят.
Ако бюджета го позволява бих погледнал, кой двигател с какво окачване на задния мост идва, нали имаше някакви разлики и бих си избрал по-комфортното.
Моите в града горят 9-11/100, извънградско 7-8/100.
Единствените икономични дизелови коли, които съм имал бяха О1-1,9 TDI 110кс и Ситроен С5 2,0 HDi 136 кс роботизирана кутия.
А скоро като почнат и секън хенд да пищят от DPF-те нещата ще се променят.
Ако бюджета го позволява бих погледнал, кой двигател с какво окачване на задния мост идва, нали имаше някакви разлики и бих си избрал по-комфортното.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
мнения двигатели
Благодаря колеги,много отговори,много полезно инфо!
Със здраве
Със здраве
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
мнения двигатели
Не мога да си редактирам мнението,но сте ме разбрали.zzov написа:Бензин,кубиците,според джоба.
В БГ продължават да се търсят дизели "по инерция".
Съвременния дизел е съизмерим като разход с аналогичен бензинов мотор.
Не може от 180 коня дизелов двигател да искаш да гори 5л/100км.
Нема да стане,да си знаете.
Но вие си знаете...
Всеки има предпочитания,да дизела тегли от ниските,но до къде продължава тази тяга?
Аз моя избор съм го направил,не давам акъл на никой,просто споделям.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
мнения двигатели
Добре..последен въпрос и повече няма да обстоятелствам 
Технически погледнато 1.8 TSI и 2.0 TSI еднакви ли са? Ясно,че вероятно големината на турбото вероятно е по-голяма на 2ката,нещо друго?
Това последното просто се сетих да питам защото Сами беше писал,че е нов,не бил продължение на старите 1.8 и не било още ясно колко е надежден.
Технически погледнато 1.8 TSI и 2.0 TSI еднакви ли са? Ясно,че вероятно големината на турбото вероятно е по-голяма на 2ката,нещо друго?
Това последното просто се сетих да питам защото Сами беше писал,че е нов,не бил продължение на старите 1.8 и не било още ясно колко е надежден.