Покупка на шкода октавия 2 скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
lserafimov
Мнение за този автомобил и дали някой го е гледал. https://m.mobile.bg/details/11594377276740563
А може и нещо от форума ако някой продава
А може и нещо от форума ако някой продава
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
lserafimov, Добра година ,як двигател ,хубава скоростна кутия.Тея километри (ако са истински )са нищо за него.Ако пък е подържано двойното и сменяни масла/филтри редовно и превантивно,направо го купувай 
Dieselgate Team member
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
На мен малко скъпичка ми се струва. Ако километрите са тези, д'зите са наред, турбото е наред и кутията е наред, може и да си струва. Тоя мотор има ли проблемите с масления шестограм?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
lserafimov
Цената ми се вижда висока но само това ми хвана окото
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Ако колата е такава както е описана в обявата за мен цената е адекватна. Естествено винаги може да се преговаря. Хубаво е да има адрекватна история да се провери и защо не. Ако търсите подобна кола по сайтове в други страни със сигурност като дръпнеш чертата излиза по-скъпа накрая.
- zar
Въобще не е висока.То на нас винаги ни се виждат високи
Dieselgate Team member
- zar
lserafimov, https://m.cars.bg/view.php?id=5da41d736aa9c57342230e1d
Този на мен лично ми би бил по-интересен ,въпреки по-старата година на производство.Поне пише ,че е купуван от Бг.и ако наистина е обслужвана в оторизиран сервиз ,ще му намериш историята и пробега по-лесно
Този на мен лично ми би бил по-интересен ,въпреки по-старата година на производство.Поне пише ,че е купуван от Бг.и ако наистина е обслужвана в оторизиран сервиз ,ще му намериш историята и пробега по-лесно
Последно промяна от zar на 25.09.2020, 20:11:21, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Шкода от България е много по добре отколкото от чужбина. На запад шкодите, особено октавиите се ползват за работен кон и се експлоатират добре. Аз когато си купувах моята 2015 год гледах много подобни в Германия и бяха в мнооого по лошо състояние, ръжда навсякъде, на повече км, масла на 20/30к сменяни и на всичкото отгоре по скъпи. ![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
-
lserafimov
Моята октавия 3 я къпих точно от германия и съм супер доволен и беше като нова но доста пари ми стъпи. Но ще видя първо тези двете тук не изглеждат никак зле от Германия със сигорност ще е по скъпа
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Като гледам номера, регистрирана е преди около 2 месеца.
-
lserafimov
Здравейте колеги. Видях доста обстойно въпросният екземпляр https://m.mobile.bg/details/11594377276740563
Добър външен вид и салон, добра работа на двигател и скорости без шумове от маховика и всичко по колата работи и е оригинално. И сега негативите. Не реална година 2012 е. Запушен дпф за 25км тест драйв два пъти направи опит за регенерация(това всичкото се гледа на живи данни, интересното е че продавача нямаше против за диагностиката). При огледа на подемник много ръжда по ходовата част и спирачките, доста интересно за автомобил от Италия, по скоро е от Австрия, и за това е регистриран, има вибрация около 80км вижда се че с сваляни полуоските и кардана. И ръждата е за маскирана с черен спрей ако някой я гледа да внимава.
Цената е прекалено висока за тази кола.
Добър външен вид и салон, добра работа на двигател и скорости без шумове от маховика и всичко по колата работи и е оригинално. И сега негативите. Не реална година 2012 е. Запушен дпф за 25км тест драйв два пъти направи опит за регенерация(това всичкото се гледа на живи данни, интересното е че продавача нямаше против за диагностиката). При огледа на подемник много ръжда по ходовата част и спирачките, доста интересно за автомобил от Италия, по скоро е от Австрия, и за това е регистриран, има вибрация около 80км вижда се че с сваляни полуоските и кардана. И ръждата е за маскирана с черен спрей ако някой я гледа да внимава.
Цената е прекалено висока за тази кола.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Е тя явно е от Северна Италия,по къде Алпите.
Ако е произведен втората половина на 2012 се води следваща моделна година.
Ако е произведен втората половина на 2012 се води следваща моделна година.
- zar
lserafimov, Много вероятно е да е запушила ДПФ-а ,заради скапани дюзи ,естествено може да има и много други причини.Ако е и с ъпдейтнат "дизелгейтски" софтуер ,също.Ама с тея вибраций ,не се знае кофти баланс на гуми ли е,каре ли е ,криви гуми и тн. Ръждата и тя не е добър знак ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Dieselgate Team member
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Преди няколко месеца мой приятел продаде добре гледана Octavia II Scout FL за около 12 хил. лв. беше я взел от Германия на реални километри и беше махнал DPF.
Според мен тази от обявата е малко надценена. Хубаво е да се прегледа история, да се закачи на диагностика и да се види хубаво отдолу дали няма ръждичка, щото Scout-a го карат по черен път доста често.
Между другото в Западна Европа комбитата ги карат по около 60 хил. на година, т.е. километрите доста вероятно са врътнати.
Иначе тези са доста здравички и са страхотни автомоболи, ако са гледани добре.
Според мен тази от обявата е малко надценена. Хубаво е да се прегледа история, да се закачи на диагностика и да се види хубаво отдолу дали няма ръждичка, щото Scout-a го карат по черен път доста често.
Между другото в Западна Европа комбитата ги карат по около 60 хил. на година, т.е. километрите доста вероятно са врътнати.
Иначе тези са доста здравички и са страхотни автомоболи, ако са гледани добре.