Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
едно мога да споделя, понеже аз съм човек на разума над емоцията - спестявайки с парите при Шкода наистина има дразнещи неща. Айде при теб няма да имаш зор с греда вместо многораменно (надявам се в Супърб да не като при Октавия), но спирачките определено са вяли на 150кс при мен. Да не кажа на моменти стресиращи, няма увереност в екстремни ситуации. Следя и чужди форуми, руснаците адски мрънкат ..
С две думи като си купиш по-ниска недей се подвежда, че е същата кола като тази за 20к отгоре. Правиш избор, но озъзнато и информирано, и после караш нормално, не се подвеждаш по състезателите във форума
Те дори на 190к.с. спирачките са слаби, а на 150 са трагеш!
Хора, говорим за 2020-та година, не 1995-та.
И не става дума за екстремни спирания, а за ситуации я когато някой нещо кривне/спре рязко или ти се заблеяш. Същата ситуация от днес и следва адреналин яко и стискане на зъби.
Та с две думи повечето коне водят след себе си и други благинки, които си заслужават.
Офертата за Л&К, 150к.с е 62600. Доп.оборудване е за 3300. За мен това не са малко пари, но това е лично решение кой колко ще даде. Нещо друго ми направи впечатление - очаквах доста по-ниско ниво на шум докато карам - гумите и двигателят си се чуват. Нека някой който има поглед над повече коли да сподели. Аз нямам опит с много коли, като май тихата в която съм се возил е БМВ 5 от 2016 г.
Бензиновият мотор е много тих и при високи скорости. Двойните стъкла също вършат добра работа за вятъра. Обаче шумът от настилката, особено при лоша такава си е доста осезаем, към дразнещ. При Пасат са по-добре нещата там, ама нали трябва да има градация в концерна....
На всички Шкоди им се чуват гумите. Незнам защо, явно си е някаква запазена марка на концерна И да, на VW не е така, даже и Голфа е по-добре обезшумен отдолу. Откъм двигател и вятъра, като че ли са еднакви, но отдолу определено има разлика.
Цецо75 написа: 17.09.2020, 08:44:22
но отдолу определено има разлика.
Ами има разлика от желязо до желязо, както и от тампон до тампон.
Едно време на първите супърби слагаха плътни носачи, който не предаваха вибрациите, мисля и на Октавия 2 в началото бяха така.
Коя е тогава колата, която е по-тиха от Супърба и е с подобна цена, естествено? Сегашната ми Корола е доста шумна, особено при скорости над 120 и при груб зърнест асфалт. Поради тази причина искам следващата да е колкото се може по-добре шумоизолирана.
Всеки премиум е по-безшумен от шкодата (ауди, бмв, бенц), както са казалха легите, ФВ също. Инсигниите също са по-тихи. Ниската цена на шкодата трябва да се избие от някъде
Разбира се, за 1-2-3к лв и шкодата може да се третира и шума значително ще намалее.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Правих тест драйв и го нямаше уау ефекта. Интериорът много ми хареса, но като запалиш доста се чува двигателя. Просто като видиш колата, очакванията са ми за по-класно представяне.