Мисля че имаше dcc като опция. Но не го поръчах. Ако е с DCC - това не сваля ли просвета с 1-2см? Видя ми се безсмислено да взема повдигнат scout и да му се намали просвета. А и цената беше солена за това dcc по спомен. Иначе все още нямам впечатления как се държи окачването за по-висока скорост, тъй като не съм изкарвал на магистрала, но скоро и това ще стане.Rangel написа: 11.09.2020, 11:25:01 Може ли да споделиш как е окачването при по-висока скорост. Няма DCC при Скаут все още нали?
Нов Superb Scout TSI 2.0 във форума
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
superbian
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
За мен да не поръчаш DCC на съвременна кола,еле пък на Супърб,е груба грешка ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- VSG
- Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision
Честито и добре дошъл! 
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Честито за придобивката!
На мен ми е интересно какъв е разходът за такъв автомобил и колко тежи?
Мнооого груба грешка!
Със и без са просто две коренно различни коли, в полза на DCC.
На мен ми е интересно какъв е разходът за такъв автомобил и колко тежи?
Съгласен!igeorgiev82 написа: 11.09.2020, 12:01:59 За мен да не поръчаш DCC на съвременна кола,еле пък на Супърб,е груба грешка![]()
Мнооого груба грешка!
Със и без са просто две коренно различни коли, в полза на DCC.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
При Октавия Скаут го нямаше като опция. За това питам.igeorgiev82 написа: 11.09.2020, 12:01:59 За мен да не поръчаш DCC на съвременна кола,еле пък на Супърб,е груба грешка![]()
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Имаше го като опция още когато аз проучвах.Rangel написа: 11.09.2020, 11:25:01 И от мен честито. И аз мечтая за такова. Може ли да споделиш как е окачването при по-висока скорост. Няма DCC при Скаут все още нали?
Скъпа екстра за много пари, която ти дава още хлопане в комбинация с мека возия и сваля просвета, а той и без това не е много.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
За DCC-то - ако на Нормал не вози по-добре отколкото кола без DCC - за мен също вече няма смисъл. След първоначалната еуфория от корабното люшкане:) Всъщност не вози кой-знае колко меко, просто много клати и създава това усещане за меко возене. Това клатене мен на моменти доста ме дразни, особено при преминаване на легнали полицаи. На Спорт си е каруца и така или иначе в нашата пътна действителност е рядко използваемо.
Това всичкото го казвам без да съм карал Супърб без DCC, просто споделям моите впечатления от DCC, след като първоначалната еуфория отмина:)
Може би забравям, че все пак карам просто Шкода. Защото сравнявам с адаптивни окачания на БМВ, които съм пробвал, а там нивото е съвсем различно. Например в 6-та Серия в комфортен режим с 20-ки на усещане вози по-добре от Супърба. И не се клати като кораб:)
Това всичкото го казвам без да съм карал Супърб без DCC, просто споделям моите впечатления от DCC, след като първоначалната еуфория отмина:)
Може би забравям, че все пак карам просто Шкода. Защото сравнявам с адаптивни окачания на БМВ, които съм пробвал, а там нивото е съвсем различно. Например в 6-та Серия в комфортен режим с 20-ки на усещане вози по-добре от Супърба. И не се клати като кораб:)
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Вози малко по-добре, като сравнението ми е между Octavia III FL без DCC и Superb III FL с DCC. Т.е. между две Superb-a разликата може и да е още по-малка.didoya написа: 11.09.2020, 15:42:47 За DCC-то - ако на Нормал не вози по-добре отколкото кола без DCC
-
superbian
Теглото го дават около 1600кг. За разход е малрко рано да говоря, но много грубо казано градско излиза около 11/100.TSI-LK написа: 11.09.2020, 12:43:09 На мен ми е интересно какъв е разходът за такъв автомобил и колко тежи?
- TSI-LK
Не се изказвайте след като нямате директна представа, бе пичове
Карам два идентични автомобила - единият със, другият без DCC.
И разликата е умопомрачителна.
Ако си мислите, че “нормалното” не клопа - пак се заблуждавате, дори клопа повече.
За мен тази екстра си заслужава всяка стотинка.
Относно килограмите - според мен трябва да е повече, то нормалните са с това тегло.
Същото е и за разхода. 11 градско е като за 1.6 атмосферка
Карам два идентични автомобила - единият със, другият без DCC.
И разликата е умопомрачителна.
Ако си мислите, че “нормалното” не клопа - пак се заблуждавате, дори клопа повече.
За мен тази екстра си заслужава всяка стотинка.
Относно килограмите - според мен трябва да е повече, то нормалните са с това тегло.
Същото е и за разхода. 11 градско е като за 1.6 атмосферка
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
TSI-LK, Понеже имаш директен материал за сравнение, стандартното окачване къде се позиционира при DCC. По-скоро като нормал или по-скоро като комфорт? От спорта ясно, че е далеч.
Бееееее.....
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
И на мен това ми е интересно.
- TSI-LK
Тази без DCC е направо каруца ( без да обиждам някого - мое мнение )
По - зле е от спорт режим на DCC.
За протокола - с DCC се кара с 19 инча на 40 гуми, без DCC със 17 инча ( на 55 гуми ), така че джанти / гуми не са фактор.
И двете коли - от нови, тоест първи експлоататор.
По - зле е от спорт режим на DCC.
За протокола - с DCC се кара с 19 инча на 40 гуми, без DCC със 17 инча ( на 55 гуми ), така че джанти / гуми не са фактор.
И двете коли - от нови, тоест първи експлоататор.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Мен лично въздушното окачване с нископрофилни гуми хич не ме впечатлява и Супърба в режим комфорт доста се доближава.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
б@си, добре, че взех октавия, поне си е ясно изначално, че е каруца...