Семейно комби ASZ с RS добавки

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

ivogiev,

Аз съм се оплел, сори. Щом си 6 скорости тая схема с диск от VR6 не става
Бееееее.....
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Цецо75 написа: 31.08.2020, 20:24:28 Аз съм се оплел, сори. Щом си 6 скорости тая схема с диск от VR6 не става
Днес си играх да правя екселче с артикулните номера на Sachs , за да проверя кое би паснало на моята кола. Още не съм готов с него ама ще има интересно инфо,включително цени.
VR6 и 1Z ги забравяме, бързо видях че са 228мм, а на ASZ схемата е на 240мм.
Гледам перформънс серията на Sachs, ма там е дебеличко и си иска комплект притискател с феродов ( по избор органичен във форма на окръжност или синтерован с плочки като шурикен). Дарксайд имат кит с всички джиджавки включително двумасов маховик ма не е евтин :)
https://www.darksidedevelopments.co.uk/ ... h-kit.html
Лагер помпата е интересна, щото излизат различни номера и не мога да разбера завършващата на 901 дали е от перформънс серията или не.
На първо време ще прибера колата и ще я карам докато издържи градско с тоя съединител. Ако финансово не съм готов за перформънс серията ще взема стоков пълен комплект, ма е адски демотивиращо да дадеш 1000лв знаейки че кара 50-60 000км.
Макар че това са ми 4 години каране като гледам, та май е най-разумния вариант.
Сега цъкам пак и гледам че Sachs Performance имат и едномасов маховик за тая кола, феродовия съответно е с пружини. Цената пак е в космоса, но ме изненадаха - мислех че само Valeo си играят с едномасови конверсии.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Разгадах я помпата, няма Performance вариант.
Но е много интересен маховикът, говоря за двумасовия.
В официалния сайт на Sachs , подразделение Performance съединители фигурира LuK маховик който човек може да си купи нов и да си ползва с техните Performance съединители.
Интересно е че Sachs имат двумасов маховик и на официалния сайт не предлагат него ,а предлагат LuK-a.
Много често в опаковката на LuK май има компоненти Sachs , какъвто беше случаят когато сменях съединител преди 60 000км.
Но в каталога на А+, маховика Sachs е 100лв по-евтин от евентуално същия LuK , което е скандално. Другото скандално е че в официалния си сайт Sachs приравняват / продават директно артикулен номер Luk , а не Sachs.
https://www.sachsperformance.com/en/clu ... 9-tdi-96kw
Общо взето Sachs Performance издържащ 550 Нм ще е 2000лв в комплект с двумасов маховик и лагер помпа, а ОЕМ пълен комплект държащ до 450Нм ( по непотвърдена информация) - 1000лв.
Колкото и да ми се иска да ъпгрейдвам, май няма много смисъл особено на този етап.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

ivogiev написа: 02.09.2020, 00:05:45 ще взема стоков пълен комплект, ма е адски демотивиращо да дадеш 1000лв знаейки че кара 50-60 000км.
Не го вземай от Бг. И ще кара 200 000.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

bega4kata написа: 02.09.2020, 08:52:58 Не го вземай от Бг. И ще кара 200 000.
Revo stg3
Между другото в английския ибей има добри цени на сток комплектите, така че не е проблем да го викна от там.
Sachs или LuK обаче? Sachs-a е дори по-евтин от Luk-a, а както казах - вътре май е все Sachs.
Ще съм благодарен ако някой сподели впечатления , какво е сложил и доволен ли е, какви км го кара и т.н.?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Лук
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Не е нещо което не се знае, но е полезно четиво особено за тези с 5-степенни кутии и 228мм съединители:
https://www.myturbodiesel.com/d2/1000q/ ... W-Audi.htm
В САЩ всъщност са продавали 90-ки и 110-ки май, като напълно отсъстват 1.9 помпа-дюзите, но може и да греша.
bega4kata написа: 02.09.2020, 15:59:45Лук
А от Англия според теб ОК ли е спрямо какво се предлага тук в А+?
Има ли драма ако вътре компонентите са Sachs като го отворя или е важно каква е кутията, т.е. откъде идва?
Сегашния който приплъзна е комплект LuK и вътре си бяха Sachs нещата, да очаквам ли такъв микс и от Англия или е само цигания в БГ това?
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Освен да се набуташ...от ибей, остави ти тези фантасмагории...от край време с ЛюК и Закс е така...
Иначе комплект ЛюК с депм.маховик и помпа от тук е 1060лв. клиент, от @ЦецоNOL ще е бая нодолЕ.
Та преценяй си [smilie=pardon.gif]
А, информативно, видях че има и Валео комплект - конверсия с плътен маховик, без помпа, 830лв. клиентска....
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Свързах се и с Цецо - даде ми цена.
На връщане й давах газ до край и не превъртя повече този съединител.
Мой познат ми каза че така става когато е студено времето и турбото прави някакви моментни пикове прескачайки въртящия момент , който може да понесе турбото. Явно това е била причината, защото когато превъртя беше 07:00 сутринта , а на връщане беше 35 градуса следобед :)
На color MFA-то видях някакви 360Нм да издържа и така.
Имам късмет и за момента отлагам тая инвестиция. Като дойде време най-вероятно ще купувам цял комплект LuK, че тия от Sachs Performance не познават парите.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

ivogiev написа: 14.09.2020, 12:44:06 турбото прави някакви моментни пикове
Не е добре това, ако е вярно.
Студено, топло, не трябва да пренадува...
Не е лошо да му направиш един мониторинг [smilie=search.gif]
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Мнение от niki »

И на мен миналата зима на студено ми припъзна един-два пъти. Засега се крепи, вече 7-8 хиляди километра по-късно, дори с каяци на тавана и т.н. Съединителя е оригиналния на 205 х км. "Чип" от Пепи вече 70 х. км.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

От пикове на турбото не превърта съединител.
Те пиковете въртящ момент не носят, защото са грубо казано грешка в системата и колата не набутва допълнително гориво за тях. А пък само с въздух не става въртящ момент ;)

Това дали ще превърти съединителя зависи освен от въртящия момент, който си приложил от едната страна, така и от спиращия момент, който имаш от другата, т.е на коя скорост си и какъв е наклона, масата на колата и т.н.

Най-лесно превърта като я намачкаш от ниски обороти, на висока предавка по баира.

Щом веднъж е плъзнал, значи пак ще плъзне ако повториш условията.
Бееееее.....
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

Цецо75 написа: 15.09.2020, 20:18:18 От пикове на турбото не превърта съединител.
Те пиковете въртящ момент не носят,
Не мисля, че е точно така, особено при коли с повишена мощност/макар и само ремап/
При студено време и авансите са други и въздуха е по-богат на кислород и т.н.
Прав си, че тръгнал ли е да превърта, връщане няма.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Цецо75 - Твоя съединител вече мина ли 20.000 Километра от миналата Година?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Горе съм написал някаква глупост, вместо думата турбо съм имал предвид съединител.
Т.е. че пиковете както им казвам аз прехвърлят моментно това което може да понесе съединителя.
Пикове както ги разбирам са моментни състояния на повишено налягане/мощност ударно. Разбирам че може да има повишено налягане без това да води до повишена мощност, но аз по-скоро визирам именно по-студеното време с наличие на повече кислород. Когато при повече кислород има достатъчно гориво, за да генерира повече мощност/въртящ момент - тогава за кратко може да прескочи възможностите на съединителя, който при по-топло време и същото гориво си държи. Не знам дали го обясних и дали въобще разсъждавам правилно по темата, но е факт че практическия опит потвърждава именно нещо такова.
На моята кола съм забелязал че максимален въртящ момент по colorMFA прави на 3-та предавка, не знам при Вас как е.
Тодоре, какво визираш под мониторнг на турбото?
Скоро ходих при Пепи и я закачи, че бях на ръба да рециклирам турбото и исках да се консултирам с него.
След като Пепи я закачи каза да не я закачам и че турбото си работи екстра, т.е. както се очаква от него.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”