DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Да, може да му хвърлиш едно очо. Както и на кабела.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
DPF принцип на работа
Хвърлих му повече от едно очо
защото го свалях да го ремонтирам, кабела също си е ОК, все едно компютъра му спира импулсите за зареждането.
Günter Stg 1
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
DPF принцип на работа
Аз не съм забелязал такова поведение. Да не би този допълнителен уред , който си сложил да се ошашква нещо. Гледай зареждането с torque, или ако си с мултимедия с андроид в менюто на автомобила до километража има напрежение. При мен си пада на 12.8-12.9 заради float chaeging-a но чак на 11.9-12 никога.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Нормално е да пада, все пак товара се качва значително, но чак пък толкова...
В интерес на истината, не съм го замервал.
В интерес на истината, не съм го замервал.
Бееееее.....
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
DPF принцип на работа
Сега след ремонта пак закачи джаджата да видиш дали пак ще го прави. Според мен заради умиращия алтернатор е била тая аномалия.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
- DoH_KuXoT
DPF принцип на работа
Колеги, с мотор CAYC съм 1.6tdi 105hp , когато купих колата беше на 198хил км с показания в VAG dpf за oil ash residue - 54.6 грама или 78% , 25хил км по-късно показанията са 59,03 грама или 84%. Понеже знам, че всичко това е изчислено на база на доста недоизпипан алгоритъм, ръководещ чести регенерации след дизелгейт, питането ми е дали скоро може да ми се случи случка и да влезна в сервизен режим, и да нямам мърдане от вариантите нов ДПФ - 4000лв или махане хардуерно и софтуерно , или някаква алтернатива , която е грубо 1000лв но за пасат май не става и дават някакви заменкиот голф 6 и може и да не паснат. 3AA 254 700 KX - това му е номера.
Какви са ми вариантите общо взето преди момента с изненадата. Мога ли да приема че наистина е запушен толкова много при положение, че автомобила върви страхотно, изпълнява си плановите регенерации, харчи малко, ауспуха няма грам черно, все едно е бензинов автомобил, Дюзите ги гледах и са със следните показатели 1-ва -0.023 .... 2-ра +0,164 .... 3-та +0.014 4-та -0,028.
Мога ли да му задам с VCDS че е подменен с нов и да му нулирам записите, като започна отначало все едно съм с нов, какви рискове крие това и възможно ли е ?
Гледам фирми за пране на DPF има ли смисъл , цените не са особено ниски, като че ли бих предпочел нов алтернативен вместо пране , след пране какво се прави пак ли се нулира софтуерно , че се съмнявам да си го възприеме като чист вече , защото както казах, според мен всичко е алгоритъм на база изминати километри и запушен или не преценява, че му е време за нов, правилно ли разсъждавам ?
На последно място ми се иска да коментираме и премахването му хардуерно и софтуерно и какви рискове крие тази манипулация , това го оставям за последен вариант, но стигне ли се до нов оригинален за 4000лв или клюцни срежи , е ясно че няма да се дават 4 бона за кола за 14хил...
Какви са ми вариантите общо взето преди момента с изненадата. Мога ли да приема че наистина е запушен толкова много при положение, че автомобила върви страхотно, изпълнява си плановите регенерации, харчи малко, ауспуха няма грам черно, все едно е бензинов автомобил, Дюзите ги гледах и са със следните показатели 1-ва -0.023 .... 2-ра +0,164 .... 3-та +0.014 4-та -0,028.
Мога ли да му задам с VCDS че е подменен с нов и да му нулирам записите, като започна отначало все едно съм с нов, какви рискове крие това и възможно ли е ?
Гледам фирми за пране на DPF има ли смисъл , цените не са особено ниски, като че ли бих предпочел нов алтернативен вместо пране , след пране какво се прави пак ли се нулира софтуерно , че се съмнявам да си го възприеме като чист вече , защото както казах, според мен всичко е алгоритъм на база изминати километри и запушен или не преценява, че му е време за нов, правилно ли разсъждавам ?
На последно място ми се иска да коментираме и премахването му хардуерно и софтуерно и какви рискове крие тази манипулация , това го оставям за последен вариант, но стигне ли се до нов оригинален за 4000лв или клюцни срежи , е ясно че няма да се дават 4 бона за кола за 14хил...
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
DPF принцип на работа
DoH_KuXoT, Аз съм със същия двигател на 02-ката, бях с дизелгейтски софт и регенерации през ден-два. Не съм следял нива на пепел и други %-ти но имах голям проблем с нивото на маслото, покачваше се много /бичеше нафтичка вътре/ Според мен ако се запуши много се появява момента с нивото на маслото и честите регенерации, тия % ти сами по себе си нз клко са адекватни за вътрешното му състояние.
- DoH_KuXoT
DPF принцип на работа
при мен няма проблем с нивото на маслото, сменям на 10хил км не мърда нито нагоре нито надолу, а проверявам, доста често по навик, защото предишния автомобил си беше небезизвестния маслар 2000сс 115к.с. 2001 г
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
DPF принцип на работа
В една друга тема за 1.6 CAYC с проблемен ДПФ преди няколко години, беше писал и ти там ако се сещаш, там колегата имаше грешки, авариен режим, евентуален проблем на датчик налягане и тн и тн. Та щом нивото ти е Ок, нямаш индикации светнали... газ на Каик-а и това е!
п.п: темата viewtopic.php?f=46&t=1926
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Колега, карай си спокойно. Ако, когато светне си го изчисти.
Задаване че е нов, няма проблем да му зададеш. Той следи основно диференциалното.
На пълна газ на ход, да не е над 300-330.
Задаване че е нов, няма проблем да му зададеш. Той следи основно диференциалното.
На пълна газ на ход, да не е над 300-330.
GUNTER SERVICE

- morpheus
- Гараж: Passat b8 2.0 tdi
Octavia 3 2.0 tdi
MB GLE
DPF принцип на работа
Не го гледай! Моите показания бяха 90гр.oil ash и 113%!? Съответно филм голям, сваляне чистене тъпотии.... филтъра беше перфект! Спокойно щеше да кара дъъъълго време още. Аз го свалих изцяло само на база показанията, реално колата е нямала никакви проблеми регенерираше си нормално без светещи лампи и др. Просто щото показателите бяха такива...
Product manager of engine and industrial oils
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
DoH_KuXoT,
Моята е с изпран филтър и върнах преди дизел гейт софтуера и сменен ЕГР. Цялата процедура направих на 190 000. От тогава 25 000 нямам проблем, до кога - незнам. Регнерирам на 300км градско и 600-700 извънградско. Преди това регенираше на 150/300.
Моята е с изпран филтър и върнах преди дизел гейт софтуера и сменен ЕГР. Цялата процедура направих на 190 000. От тогава 25 000 нямам проблем, до кога - незнам. Регнерирам на 300км градско и 600-700 извънградско. Преди това регенираше на 150/300.
Бееееее.....
- morpheus
- Гараж: Passat b8 2.0 tdi
Octavia 3 2.0 tdi
MB GLE
DPF принцип на работа
Да ти кажа разлика не видях в регенерациите, както преди извън на 5-700 някъде градско около 180-300 зависи явно от много неща. От добавката на Бардал diesel particulate filter съм чувал доста доволни хора но пък 130лв.... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Product manager of engine and industrial oils
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Скептичен съм към такива добавки. Ако филтъра е запушен със сажди - то регенерацията ще си го изчисти. Ако е запушен със серни отлагания - добавката не може да направи нищо. И да има ефект той ще е краткосрочен за филтъра.
Има други химии, които би трябвало да отмиват сярата, но те не се сипват през горивото, а се мие с тях директно на място. Колко е ефикасно - незнам.
Има други химии, които би трябвало да отмиват сярата, но те не се сипват през горивото, а се мие с тях директно на място. Колко е ефикасно - незнам.
Бееееее.....