Към този въпрос бих добавил и защо се разхлабва и потича толкова бързо (тая кола няма и 1 година откакто е на пътя)?
сериозно наводняване пред задна дясна седалка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Dieselgate Team member
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
9 месеца и 18000 км
и аз не го очаквах, но и това ще мине ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Нали е жега, по-ефикасно охлажда купето така ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- joro_kem
- joro_kem
Днес я взех от ЕТ - наистина е бил в дренажа проблема. Детайли така и не успях да разбера. Дано е решен трайно проблема.
п.п. на поръчката отбелязаха "гаранция 1/10", но и това не разбрах какво означава. сега изчаквам,за са видя ще отразят ли посещението в електронната книжка
п.п. на поръчката отбелязаха "гаранция 1/10", но и това не разбрах какво означава. сега изчаквам,за са видя ще отразят ли посещението в електронната книжка
- joro_kem
лек ъпдейт по темата: след поредица от наводнявания през лятото, най-накрая през септември 2021 смениха въпросната гумена тръба по гаранция и проблемът бе уж решен. вчера открих, че в краката на пасажера всичко е наводнено (в ограденото с червено най-много), а около въпросния дренаж е напълно сухо.

в края на миналата седмица бях на автомивка, на която ходя за първи път и мих колата на четки с програма порядък 8-10 минути (нямаше по-кратка). климатик едва ли се е включвал тези дни. отидох до ЕТ и ми записаха час за 22 ноември. категорични са, че не е от дренажа на климатика, но ме притеснява, че искат да разглобяват напълно таблото и да поливат отвън, за да открият откъде влиза водата. днес поливах обилно с вода дренажа под челното стъкло в коша на двигателя и си изтече през подкалника. филтъра на купето не съм проверявал, но ме съмнява да е мокър, щеше да си проличи. @JORDITO, кога е удобно да ти звънна да ми обясниш за теча от вратите, за който си споменал по-назад в темата?

в края на миналата седмица бях на автомивка, на която ходя за първи път и мих колата на четки с програма порядък 8-10 минути (нямаше по-кратка). климатик едва ли се е включвал тези дни. отидох до ЕТ и ми записаха час за 22 ноември. категорични са, че не е от дренажа на климатика, но ме притеснява, че искат да разглобяват напълно таблото и да поливат отвън, за да открият откъде влиза водата. днес поливах обилно с вода дренажа под челното стъкло в коша на двигателя и си изтече през подкалника. филтъра на купето не съм проверявал, но ме съмнява да е мокър, щеше да си проличи. @JORDITO, кога е удобно да ти звънна да ми обясниш за теча от вратите, за който си споменал по-назад в темата?
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Много шибано. При мен така беше на Мегана преди Шкодата. Оказа се, че при дъжд и сняг влизаше вода откъм предното стъкло - било сменявано преди да дойде при мен и не е било монтирано правилно. Работата се оправи с наново сваляне и хубаво наместване и лепене със силикон. При мен имаше вода и отпред и отзад в краката на пасажерите отдясно. Успех в оправянето. 
- joro_kem
- joro_kem
привет, момци! сагата с наводняването продължи до днес (надявам се това да е последна серия). след гаранционна смяна на тръбата за дренажа на климатика с нова и гумена тапа на ламарината откъм пасажера, също с нова, което съм описал в предните си мнения, наводняването продължаваше ежедневно, особено в летния сезон. в Еуратек не успяха да направят нищо повече... убеден бях, че водата е от конденза на климатика, защото в последните 20-ина дни не съм мил колата, а не е и валяло, ноо долната част на стелката и мокета неизбежно си се наквасваха и то качествено. купих нов оригинален дренаж (това е номера по VAG, ако на някой му е полезно - 5Q1820127E) и днес с колегите в гаража решихме да проверим стария дренаж и да го сменим с новия. в интерес на истината, на стария му нямаше нищо, но въпреки всичко го сменихме. процедурата изисква изключване на буксата за въздушните възглавници (върху тунела е монтирана), която пречи за демонтажа на дренажа, но преди това трябва да се разкачи и акумулатора. та, сменихме ние дренажната тръба, включихме климатика на Lo и започна дебненето с фенерче. видимо на входа и изхода на маншоните на дренажа нямаше теч, но взе, че прокапа от фугата на две ламарини на тунела (прилагам снимка на точното място). качихме колата на естакада, свалихме топлинния щит около тунела отдолу и открихме, че на един участък от снадката няма фабричен силикон между двете ламарини. отскочих до Практикер за бързодействаща полиуретанова паста и след обезмасляване на ламарините напъпнихме фугата и намазахме обилно отгоре (прилагам снимка на точното място). след 30-ина минути втвърди напълно и монтирахме обратно топлинния щит. в момента каляската е с навит мокет и подова изолация, за да се изпари водата, но теч след около два часа шофиране вече няма. надявам се да сме решили окончателно проблема. пиша този ферман, за да спестя главоблъсканици на някой с подобен проблем. здрави бъдете!

![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)