Обслужване DSG 7 и Халдекс

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Peet, Аз искам да ти споделя един факт относно "НЕОБСЛУЖВАЕМИТЕ" задвижвания.Купих колата на 160к км.,купена от ЕТ ,подържана пак от тях.Отидох погледнаха я пак в ЕТ ,дали случайно има нещо да се пипа и сменя по нея.Нямаше нищо беше топ и тн.Излязох от сервиза покарах 20 - ина километра и необслужваемата раздатка така се строши ,че задните колела блокираха и се влачиха.И това всичко само 3 дни след ,като я купих.Неслучайно хората тук дават съвети за интервали от 40-50-60 к км. за обслужването на тези възли,защото при мен се случи със скорост около 50 км.и в града.Айде сега представи си (недай боже)това да ти се случи при скорост 140 км/ч и повече на средата на някоя магистрала.Няма да обяснявам повече ,какво мазало може да последва!Защото на мен и кардана ми пострада от тези "необслужваеми" възли.А при положение ,че имаш планове да сменяш евентуално със С4( пожелавам го на всекиму) след гаранцията на тази ,не мисля че не може да се пробваш да инвестираш във собствената си сигурност и тази на останалите около теб.Всички твърдения,мнения и съвети споделени от колегите по-горе са базирани на опита им от употребата на тази марка и навременната инвестиция - сигурност на пътя!Не съм единственият такъв случай във този форум между другото.Писал/писали сме много по този случай и аз и други препатили ,а също и хора майстори обслужващи тези автомобили.С горенаписаният ферман аз също не налагам ,а само споделям мнение и опит ако щеш ;)
Dieselgate Team member
Peet

Шкода Новак

Мнение от Peet »

Тук ме убеди 110% , ще запиша час но на място да пробвам да уговоря присъствие за да съм сигурен че ще ги сменят дори и срещу екстра кеш !
Пък и не е ясно дали няма да се наложи да си я търкалям и след гаранцията в тези несигурни времена!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

Peet написа: 18.08.2020, 14:58:17 Пък и не е ясно дали няма да се наложи да си я търкалям и след гаранцията в тези несигурни времена!
Това също исках да ти го спомена ,но ти сам си стигнал до извода ;)
Dieselgate Team member
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Не ги учи така. Казваш и, искам следното обслужване. В Дружба мисля че има прозорец през който да гледаш какво правят.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Дори и да смениш на 5-тата година колата с нова имай предвид, че от ЕТ винаги оценяват колата в ощърб на клиента. Така че най-вероятно ще решиш сам да си продадеш автомобила на вторичния пазар. А на него има голяма вероятност доста потенциални клиенти да избягат, ако споменатите възли в темата не са обслужвани коректно!
Изображение
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

nmnikolov написа: 18.08.2020, 15:26:04 А на него има голяма вероятност доста потенциални клиенти да избягат, ако споменатите възли в темата не са обслужвани коректно!
За жалост тези неща се оценяват само от форумни фенове като нас. Масата купувачи изобщо си нямат на идея каво е халдекс, раздатка и т.н.....
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Имат, имат. Всеки повод да намалят цената е добре дошъл. Най-малкото като влезнете да я огледате при доверен майстор ...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

И аз си мисля, че когато решат да купуват дадена марка започват да ровят в интернет на какво да се наблегне при огледа.
Изображение
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

Ами съдете по новите регистрации тук във форума.Всеки път се регистрират нови колеги и в много случаи започват с подобни въпроси и проучване(това е и главната причина за регистрация) и една голяма част после си купуват и карат някой модел Шкода ,било на старо или нов ;)
Dieselgate Team member
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Peet написа: 18.08.2020, 12:59:29 Факта е че не бяха съвсем наясно какво да ми кажат- след 4 разговора от които останах доста объркан и със смесени чувства /пример:...тези възли били необслужваеми.....( разговор 1/ .... карайте я така ако стане нещо ще се покрие от гаранцията( разговор 2)..... смяна на 120 000 най рано и след това на всеки 60 000 км тъй като първичните смазочни материали са предвидени за не по малък пробег ( разговор 3) ....
Вярно ли така са ти казали? Баси компетентните отговори. И после нека някой да ме убеди да отида в официалния сервиз да си обслужвам колата. И си много прав, че не си сигурен какво точно ще обслужат.
Всеки да си решава за себе си. Колегите написаха по-горе на какъв интервал е препоръчително да се обслужат тези възли. Забравиха обаче да споменат, че не е задължително това да стане в официалния сервиз на марката.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

kalata написа: 18.08.2020, 16:32:42 Забравиха обаче да споменат, че не е задължително това да стане в официалния сервиз на марката.
Това няма ли да анулира гаранцията?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

kalata написа: 18.08.2020, 16:32:42 Забравиха обаче да споменат, че не е задължително това да стане в официалния сервиз на марката.
Проблемът при него е обаче ,че колата му е гаранционна и е много трудно да ги избегне ;) Ние ( ти ,аз и още много други колеги) дето ни е минала гаранцията отдавна, знаем кога,как и при кого.
Dieselgate Team member
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Peet написа: 18.08.2020, 12:59:29 тъй като всички операциии са Неприсъствено дали не се “сменят “само ФАКТУРНО !!??
Много важен въпрос- да си призная и мен нещо не гложди в тая посока.Прозорец към сервиза има от стаята на шефа на сервиза. Дали ще те допуснат там [smilie=pardon.gif]
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @zar -
zar написа: 18.08.2020, 17:05:15 Ние ( ти ,аз и още много други колеги) дето ни е минала гаранцията отдавна, знаем кога,как и при кого.
Според някои Колеги от Форума - ТИ и аз не знаем точно при кого [smilie=sarcastic.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

mariyan написа: 18.08.2020, 16:58:27 Това няма ли да анулира гаранцията?
Като гледам на официалния представител колко му пука за гаранцията и следпродажбеното обслужване...

Как би се анулирала гаранцията, ако отида при доверен майстор и си сменя тези течности и филтри с нови? Подчертавам доверен майстор.

@zar, ако сега имах нова кола в гаранция, пак щях при мой човек да си сменям каквото и когато си реша. Без да ми пука за т.нар. гаранция. Като светне по някое време лампичката за сервиз - отивам културно да и сипят каквото трябва. След макс 1000км пак си отивам при моя човек и си сменям с моите си неща.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”