Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Stenly
Попитай майстора?
Здравейте отново,
Имам няколко въпроса по отношение на фабричната изпускателна система на аудито. След ударен спам в чата на форума се стигна до генералния извод да пусна запитване тук. По единия въпрос питах Сами и му се доверявам напълно, но за да е полезно за всички ще задам въпроса отново, като този път е съпроводен с допълнително въпроси. Колата е Audi S8, поколение D3 (4e), последния фейслифт. Двигателят е 5.2 v10 450 коня. Фабричната изпускателна система е с клапи на външните ауспуси, които клапи подтискат звука на генерацията и на място колата е много тиха. При форсиране клапите се отварят, което обикновено води до истерични усмивки и подобни инфантилни прояви, на някои може да им действа и възбуждащо... На въпросите:
1. Ако отворя въпросните клапи ще прецакам ли нещо по колата?
2. Може ли да се направи някакъв механизъм както прибпорше например, с помощта на който да се отварят и затварят клапите когато искаш?
Имам няколко въпроса по отношение на фабричната изпускателна система на аудито. След ударен спам в чата на форума се стигна до генералния извод да пусна запитване тук. По единия въпрос питах Сами и му се доверявам напълно, но за да е полезно за всички ще задам въпроса отново, като този път е съпроводен с допълнително въпроси. Колата е Audi S8, поколение D3 (4e), последния фейслифт. Двигателят е 5.2 v10 450 коня. Фабричната изпускателна система е с клапи на външните ауспуси, които клапи подтискат звука на генерацията и на място колата е много тиха. При форсиране клапите се отварят, което обикновено води до истерични усмивки и подобни инфантилни прояви, на някои може да им действа и възбуждащо... На въпросите:
1. Ако отворя въпросните клапи ще прецакам ли нещо по колата?
2. Може ли да се направи някакъв механизъм както прибпорше например, с помощта на който да се отварят и затварят клапите когато искаш?
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- Stenly
Попитай майстора?
Благодаря Искрен. Аз ги отворих пробно след като и Сами каза, че няма грижи... Попитах и майсторите ми в София, потвърдиха и те, отвориха ги карах така известно време... Колата е мноооого малко по-боботеща, не шумна. В сравнение с S65AMG сток, аудито с отворени клапи е по-тихо. Приятно е много, ще е супер да се направи с тези ел клапи, но нямам идея какви да са те и как ще стане....
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Дойде време и аз да питам майстора 
Днес сутринта,джиткам си аз с DSG и спирам да си отворя бариерата за да изляза от паркинга,
при работещ двигател,включил на P лоста,след което се качвам и ....греда.
Лоста не помръдва!
Изгасих двигателя,контактния ключ не може да се върне в нулево положение за да го изкарам от патрона.
Запалвам отново ,същата работа.......минават ми 2489 мисли през главата.
След 30 мин. мислене,реших да изключа клемата на акумулатора ,за да видя какво ще се случи.
Всичко се нормализира,запалих ,включих на скорост и потеглих.Никакви странични шумове или нещо различно от преди това.
Естествено веднага в сервиза.
Утре е на тест.
Та въпроса ми е какво се е случило и има ли нещо притеснително.
Днес сутринта,джиткам си аз с DSG и спирам да си отворя бариерата за да изляза от паркинга,
при работещ двигател,включил на P лоста,след което се качвам и ....греда.
Лоста не помръдва!
Изгасих двигателя,контактния ключ не може да се върне в нулево положение за да го изкарам от патрона.
Запалвам отново ,същата работа.......минават ми 2489 мисли през главата.
След 30 мин. мислене,реших да изключа клемата на акумулатора ,за да видя какво ще се случи.
Естествено веднага в сервиза.
Утре е на тест.
Та въпроса ми е какво се е случило и има ли нещо притеснително.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Попитай майстора?
Тези клапи (не ги знам как са тоюно се заменят с ел. клапи. Връзват се и се слага копче. И боцаш яко!
Като това:
Като това:

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Много неграмотно написана обява.PVV написа:Може ли да ми дадете по-подробна информация за този двигател от тази оферта, че нещо се интересувам.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d98mqj
Предварително благодаря
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Наистина е надежден този дв.zzov написа:Много неграмотно написана обява.PVV написа:Може ли да ми дадете по-подробна информация за този двигател от тази оферта, че нещо се интересувам.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d98mqj
Предварително благодаря
Но чак пък нови помпа маслена и дюзи е преувеличено.Старите са си.
И халдекса ще е 3 ,което не е лошо.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
Попитай майстора?
Ще отиде да и хвърли един поглед сина, то май и цената малко надута. Благодаря за съдействието. ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
petel
Попитай майстора?
Пред бариерата най-вероятно е имало наклон и чопа който спира колата е останал под напрежение, доста силно трябва да дръпнеш назад, в този момент и бутона който натискаш за да освободиш превключващия лост е останал натиснат, затова и ключа не се е извадил. Мисля, че няма нищо притеснително, опъвай ръчната първо и тогава на паркинг.micyri написа:Та въпроса ми е какво се е случило и има ли нещо притеснително.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Попитай майстора?
petel правилно си се ориентирал!petel написа:Пред бариерата най-вероятно е имало наклон и чопа който спира колата е останал под напрежение, доста силно трябва да дръпнеш назад, във този момент и бутона който натискаш за да освободиш превключващия лост е останал натиснат, затова и ключа не се е извадил. Мисля, че няма нищо притеснително, опъвай ръчната първо и тогава на паркинг.micyri написа:Та въпроса ми е какво се е случило и има ли нещо притеснително.
Наистина имаше лек наклон.
Днес колата беше в сервиз,няма нищо притеснително.
Оказа се лостовата с-ма горе имало захабени елементи.Предложиха ми смяна на целия комплект,лост + механизма под лоста за 95евро с труда и другия петък ще се сменя.Аз доста се чудих дали да го сменям,но реших да го направя.Може и нищо да му няма на лоста ,ама....
-
petel
Попитай майстора?
И аз си мисля, че нищо му няма на лоста, ама ако ще си по-спокоен така ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
Попитай майстора?
Кажете с какво лепило да си залепя гумените уплътнения на вратите за вратите. Нещо много здраво. Гледах хиляди лепила, но какво ползват професионалистите и евентуално от къде да го взема. За това става въпрос: Лайстната мисля да не я слагам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Попитай майстора?
"К+Д Вюрт" е твоето лепило мисля. Въпросът е, че малко трудно се намира дори и във Варна. Аз за задният спойлер търсих и накрая купих пак нещо подобно само, че на Сондал пак в метална туба като силикон (от рода на PU) - и по-евтино беше даже.
Поздрави!
Поздрави!
- FONBOX
- Гараж: Octavia II Combi vRS 2.0 TSI
Попитай майстора?
Имам въпрос!
На 15-ти ще сменям масло на RS-ka, но искам да сменя и свещите! Препоръчайте ми марка свещи!
Благодаря!
На 15-ти ще сменям масло на RS-ka, но искам да сменя и свещите! Препоръчайте ми марка свещи!
Благодаря!
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T