Покупка на нова Октавия
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Rosen
Покупка на нова Октавия
Здравейте, преглеждайки офертите попаднах на тази Octavia 3FL:
https://stock-cars.skoda-auto.com/451/b ... E7L0185765
Заслужава ли си парите?
Някой може ли да каже впечатление от този двигател?
Здрав ли е, харчи ли много?
Нямам много време да направя проучване, и затова пускам нова тема, иначе сигурно е бистрено надълго и нашироко из форума.
Предварително благодаря и моля да ме извините ако счетете темата за неуместна.
https://stock-cars.skoda-auto.com/451/b ... E7L0185765
Заслужава ли си парите?
Някой може ли да каже впечатление от този двигател?
Здрав ли е, харчи ли много?
Нямам много време да направя проучване, и затова пускам нова тема, иначе сигурно е бистрено надълго и нашироко из форума.
Предварително благодаря и моля да ме извините ако счетете темата за неуместна.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Покупка на нова Октавия
Rosen, колата е изгодна. Иначе струва майка си и баща си. Двигателят е перфектен. Сега дали иакаш 4*4 ти си знаеш.
Скоро писах на @Sasio и ще го цитирам
"Забележки нямам към колата. Може би само разхода. Градско е сериозен и се върти около 12-15. Много зависи де. Моите разстояния са къси и това си оказва влияние. Според мен 4*4 не трябва. И аз не знам защо така се бях навил за 4х4, ама е го-мерак.
....
Разхода извън си е приличен: от 7.5 до 9,зависи от карането. Други забележки нямам.
На старт от място е огън. Дсг-то малко дразни понякога докато се усети да превключи, но се свиква. Голямо удобство е обаче. За момента не съм забелязал да пипа маслото."
Скоро писах на @Sasio и ще го цитирам
"Забележки нямам към колата. Може би само разхода. Градско е сериозен и се върти около 12-15. Много зависи де. Моите разстояния са къси и това си оказва влияние. Според мен 4*4 не трябва. И аз не знам защо така се бях навил за 4х4, ама е го-мерак.
....
Разхода извън си е приличен: от 7.5 до 9,зависи от карането. Други забележки нямам.
На старт от място е огън. Дсг-то малко дразни понякога докато се усети да превключи, но се свиква. Голямо удобство е обаче. За момента не съм забелязал да пипа маслото."
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Покупка на нова Октавия
Ако се набримчи тоя матор, 4х4 си е от полза. Лично мнение!
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Покупка на нова Октавия
Ако не е 4х4, един голям кеф на този мотор просто се губи. Всяко по-бодро тръгване ще е с пищене на гуми, вместо да се изстреля като снаряд.
-
maiden
Покупка на нова Октавия
Ако не са продадени двете бройки и имате парите офертата е един път.
Подобна оферта при О4 ще отиде на 65 000лв, което е безмислено, защото от 49К започва Суперб 3ФЛ Бизнес. Който като екстри е като О3 Стайл+още няколко. С други думи или това или Суперб за тия пари.
Плюсове : цената, мотора, 4х4, ДСГ (за фенове на автоматика), дигиталното табло, черните фарове.
Подобна оферта при О4 ще отиде на 65 000лв, което е безмислено, защото от 49К започва Суперб 3ФЛ Бизнес. Който като екстри е като О3 Стайл+още няколко. С други думи или това или Суперб за тия пари.
Плюсове : цената, мотора, 4х4, ДСГ (за фенове на автоматика), дигиталното табло, черните фарове.
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
Покупка на нова Октавия
Rosen, може да споделиш от каква кола идваш, за какво ще ползваш Октавията, защо искаш 4х4, бензин и комби. Не че се опитвам да те разубеждавам за конкретната, просто може да оптимизираш избора на Октавия. Иначе пари, цена, екстри, качество май- май не се сещам друга марка да предлага в момента.
-
maiden
Покупка на нова Октавия
Какво да оптимизира, те са само 2 такива и всички други са метан комби 1.5.
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Покупка на нова Октавия
Задължително 4х4. По-добрия избор според мен е дизеловия аналог, особено щом питаш за разхода на гориво. 7DSG съм карал на суперб и много ми хареса. Комбито е с много малка разлика в обема в багажника спрямо лифтбек-а (по спомен беше около 20л.). Лифтбек с такива коне си изглежда доста спортно. Иначе по отношение на цената винаги си е била толкова.
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
Покупка на нова Октавия
maiden, че метанчето е супер, особено ако въртиш по 50к на година
.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Покупка на нова Октавия
При тия цени на бензина, к'во ти дреме колко
'арчи![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
'арчи
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Покупка на нова Октавия
БензинО гони 2 леа вече. МетанО е около 1и дваесе.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Покупка на нова Октавия
БензинО е 190 конйе, метанО 130
Човека пита за кола, не за такси 
Иначе, истинския бензин е над 2 лв./л.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Иначе, истинския бензин е над 2 лв./л.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Покупка на нова Октавия
О, извинявам се,не четОх докрай. А за истинскио бензин,нема нужда.
Благодаря.
Благодаря.
-
Rosen
Покупка на нова Октавия
Настоящите ми два автомобила са: 2006 Passat B6 2.0TDI 140bhp, само с предно и с ръчна скоростна кутия, и 2018 Lada Vesta SW Cross 1.6 бензин 106bhp само с предни и ръчна скоростна кутия.