Темпомата не се активира

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Темпомата не се активира

Мнение от Манев »

Вчера се връщах от Албена към София и викам да включа темпомата на магистралата.
Мръднах палчето и излезе една оранжева иконка с удивителна.
Изобщо не искаше да се активира. Не стига изобщо да задаване на скорост и т.н.
Бях на 6-та със 120 (колата е с ръчни скорости - тази от подписа на 10 000 километра).
Никакви грешки нямаше като додох състояние на автомобила.
Пробвах да сменя скорости, да намаля, увелича - не се оправи.
На Велико Търново спряхме на бензиностанция да починем и после нещата се оправиха.
Общо взето като при Windows, дай да излеземи и влезем и то се оправя.
В книжката пише - посетете сервиз и толкова. Ама като ида в сервиза какво да има кажа - имах видение. Грешки няма записани, в момента всичко е наред - ще ме отсвирят.

Да имате някакви идеи какво може да е?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Темпомата не се активира

Мнение от nmnikolov »

И на мен ми се е случвало 1-2 пъти. Винаги темпомата ми е включен, но пък заради него не се виждат километрите на автомобила по време на движение. Като го изключа и след това включа обратно ми се е появявала тази грешка, която се оправя след ново палене на двигателя.
Изображение
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Темпомата не се активира

Мнение от baijoro »

И на мен ми се е случвало веднъж. Ама аз въобще не го ползвам. Сега ме подсещате да го пробвам.
Явно има някакво генетично заболяване този темпомат.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Темпомата не се активира

Мнение от joro_kem »

+1, на когото му се е случвало (колата беше на по-малко от 1000 км). след загасяне и стартиране на двг се оправи.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Темпомата не се активира

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - От както имам Автомобила (около 30.000 Километра), нито веднъж не съм имал Проблем с Автопилота. Използвам го много.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Темпомата не се активира

Мнение от zloQQ »

@tuningmania, т'ва на новите брички бре! Нашите нямат грижи в т'ва отношение [smilie=sarcastic.gif]
maiden

Škoda Фен²

Темпомата не се активира

Мнение от maiden »

Най-често проблема е от датчика на педала на съединителя при ръчните кутии. На диагностика ще се види.
Старт-стоп работи ли ?
Манев

Škoda Ентусиаст

Темпомата не се активира

Мнение от Манев »

Зарових се в briskoda - общо взето един "обвинява" влажността (то и аз на морето бях) друг акумулатора (ако колата е стояла няколко дни без да се кара), ама лошото е, че като няма грешка и не се репродуцира всеки път не се знае от какво се оправя, особено ако ползваш темпомата от дъжд на вятър. Не ми се вярва акумулатора да е бил паднал от стоене, защото предната вечер ходихме от Албена до Балчик, на следващия от Албена до Варна (там спрях да заредя гориво) трябва да е заредил акумулатора. Паля на бензиностанцията и на магистралата - йок темпомат. Пък и навсякъде се твърди, че загасиш ли и запалиш наново нещата се оправят - при "първо" палене за деня (Албена-Варна) да беше проблема - иди-дойди, но това стана на "второ" палене (след спиране за зареждане във Варна - не повече от 3-4 минути да съм се забавил на бензиностанцията)
При 40 градуса навън е малко сложно да определиш дали работи старт-стоп-а или не :)
За педала на съединителя - затова пробвах да превключа няколко пъти. И надали е датчик на съединителя, защото тя няма изобщо да запали, ако не отчете натиснат съединител.

П.С. Иначе, ако има значение, темпомата е нормален и без ограничител на скоростта.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Темпомата не се активира

Мнение от igeorgiev82 »

Моят съм го ползвал 2 пъти за по 10мин.Да видя дали работи [smilie=sarcastic.gif]
Нямах никакви проблеми.
Манев

Škoda Ентусиаст

Темпомата не се активира

Мнение от Манев »

Аз го ползвам на магистрала - 3-4 пъти на месец. Досега проблем е нямало. Сефте се случи вчера.
Musleto

Шкода Новак

Темпомата не се активира

Мнение от Musleto »

На мен ми се е случвало 5-6 пъти и съм забелязал, че ми се случва когато прескоча 4ят час без да съм спирал/гасил колата. Аз си го обяснявам, че е направено с цел да спреш за почивка. Дали е така не мога да кажа... [smilie=pardon.gif]
wallofsky

Шкода Новак

Темпомата не се активира

Мнение от wallofsky »

При мен с Октавия 3 след сваляне и монтаж на таблото в ЕТ за подмяна на две клапи на климатика също не работи. Забелязах, че без темпомат ми харчи по-малко :) , но все пак редно е да си работи. Някакви идеи за разрешаване на проблема? Благодаря предварително!
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Темпомата не се активира

Мнение от vankissa »

При мен се колебаеше дали да тръгне или не при нисък заряд на акумулатора.
Бих го заредил - да видим дали ще ти помогне...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”