kograman написа: 30.08.2020, 17:08:14
Дай го да го наковът с полу керамика. Или купуваш готов такъв.
Важно е да кажа, че държа усета на педала да остане стоков - не искам да е по-труден на натиск и държа да може да се кара на полусъединител в трафика на София, макар много рядко да карам на полусъединител.
Тази полукерамика кой и къде я кове, как се държи на полусъединител и колко Нм държи, какъв пробег се очаква от нея?
bega4kata написа: 30.08.2020, 22:15:33
ivogiev написа: 30.08.2020, 16:40:28
сменяван комплект без маховика преди 60 000км
За това малко е изкарал.
Като чипосах стария съединител умря и при смяната му, майстора каза че маховика беше ОК - няма нужда от замяна.
Доста по-късно взе да тропа когато газя двигателя без да съм натиснал съединителя - белег че е умрял.
Какво толкова натоварва феродовия диск ако маховика не е бил сменяван - не разбирам директната връзка каква е?
Все пак маховици не се сменяват винаги, затова има и комплект съединители които се продават без тях.
Ще съм благодарен ако обясниш какво имаш предвид.
Цецо75 написа: 30.08.2020, 23:27:08
ОЕМ тунинга при 5 степенните кутии е маховик от 1Z и диск от VR6. Това едва ли ще успееш да го превъртиш.
Моята кола е с 6-скорости, не знам там дали пасват тези чарколяци.
1Z е октавия 2 , нали така? От кой двигател на 1Z е маховика и той двумасов ли е ?
VR6 кой диск - феродов или притискателен, или комплект?
Как е усета на педала?
Освен хладилник 1800мм, тази година съм рекордьор и с багажа побран в такава кола - плочките на пода са 40см/40см и всичко излезна от колата без масичката, табуретката и стола. Като сме двама възрастни с две деца