Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Попитай майстора?
След определени км EGR-а се износва механично и заклинва в определено положение. Почистването дава временен резултат. От личен опит - на Ситроен:
след първо почистване изкара 6 месеца, след второ - 2 месеца и сега пак не е добре. Излишно дадени пари. По-добре направо да се смени с нов или да се елиминира. Аз бих го сменил с нов неоригинален.
след първо почистване изкара 6 месеца, след второ - 2 месеца и сега пак не е добре. Излишно дадени пари. По-добре направо да се смени с нов или да се елиминира. Аз бих го сменил с нов неоригинален.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Попитай майстора?
makaveli, Това прегряване на пъпката е признак за лоша ел.връзка.Чак пък толкова да се нагрява,не е нормално.Напръска ли с някакъв електрически спрей клемата за да се почисти?
Dieselgate Team member
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Попитай майстора?
Почистването е задължително и после едни ледове 7-8 вата.
- makaveli
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
Не, не съм пръскал... клемите утре мисля да ги "навдигна" да не би да са провиснали надолу. Тя нали е пластинна такава една, иначе не е прегоряла... поня тя ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
купи 2 нови фасунги
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
ngd
Попитай майстора?
Реших проблемът и искам да споделя:ngd написа: 14.07.2020, 11:15:06 Здравейте,
Имам проблем с айрбаг модула (октавия 1, 2004та)- сдаде багажа след последното наводнение :-).(мога да дам много детайлни данни ако се интересува някой)
Имам интерфейс и съм прочел грешката. Също така съм проучил нуждата от програмиране на софт коде с VAGCOM при смяна на модул(ако има различен софт коде). Модула е наличен в интернет - 70лв с доставката
Искам да го сменя но еуратек не ми отговарят на запитването за цена.
Търся алтернативни варианти.
Единият вариант е да купя модул (точно същият) и да го подменя. Но аз съм по токовете и разглобяването на конзолата дето е модула няма да ми се отдаде лесно
Другият вариант е да намеря майстор който разбира от разглобаването на конзолата да ми помогне.
И разбира се ако има възможност някой да се занимае с всичко на добра цена (вместо еуратек) също е добра опция.
Питането ми е някой има ли опит с разрешаването на такъв проблем да ме посъветвате за място и цени и каквото се сетите.
1. свяляте точните данни на модулът - това включва парт номер на първи ред, индекс горе в дясно, и номер на вторият ред (аз ги взех от лога на компютъра - може и си го изровите предварително чрез точки 8 и 9 и да си го снимате с телефона)
2. отваряте ебей и търсите по парт номер
3. след това отвяряте един по един намерените резултати и гледате на снимката дали индексът и номерата на втори ред съвпадат
4. може и с индекс да търсите но не всички продавачи го пишат
5. задължително се свързвате с продавача и искат потвържение че това на снимката е точно
6. поръчвате (от Англия и Германия може да ползвате и ggbg.bg)
7. като получите модула сравнявате по горните данни
8. намирате къде е модула - в Шкода 1 от 2004та е до педала на газта в дясно. симетрично ви трябва и достъп от страната на предият пътник в ляво
9. махате корите и разкривате модула - НЕ РАЗКАЧАЙТЕ НИЩО за момента
10. подгответе подходящ ключ и вижте дали може да го използвате в това тясно място (доста е тясно)
11. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: откачате минуса на акумулатора и го изолирате да не докосне някъде случайно
12. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: изчаквате 5 минути.
няма 13та точка :-)
14. отвивате 3те гайки
15. махате куплунга(обикновенно мокетът пречи да се махне куплунга преди да е разхабен модулът)
16. за новия модул по обратния ред - слагате куплунга и завивате добре гайките
17. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: закачане на акумулатора БЕЗ ЧОВЕК В КУПЕТО НА КОЛАТА (тук е рискът от задействане на възглавниците при дефект). аз отворих и вратите да не ги строши евентуално възглавницата
18. качвате се в колата и давате контакт с надежда лампата да изгасне след началния на компютъра
19. аз за вски случай погледнах в лога на айрбаг - нямаше грешки
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Колко фасунги за такива дневни съм сменил по гаранция.... В ЕТ има модифициран модел, сложи си от тях и ще забравиш за проблема.makaveli написа: 24.07.2020, 18:35:45 За 6 месеца 2ри чифт крушки на дневните сменям... боклуци ли продават, при клемата ли е проблема? Топи пъпката като лед баси!
![]()
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- makaveli
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
Колега, можеш ли да ми помогнеш с номер на тези модифицираните, да не стане грешка?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
В еуратек знаят.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Бях писал преди време че има едно чукане от към мотора. Оказа се че чукането спира, когато включа климатика.
Ходих до Елбатрон във вторник да погледнат и се оказа, че компресора на Пасат-а е Делфи и е протекъл. Масло се стича към ролката и съединителя е започнал да почуква. До тук добре - проблема е намерен.
Стефан (който дълбоко уважавам и ценя мнението му) ми каза, че тези компресори не ги ремонтират, защото няма оригинален ремонтен комплект за тях, а с афтърмаркет части резултата не е сигурно какъв ще е. Имали горчив опит от миналото и не желаят да експериментират. Напълно резонно!
Предложението е нов компресор Денсо и радиатор на климатика, за да важи гаранцията на компресора. Цената е солидна и затова реших да попитам:
- ако някой знае да се е появил наскоро оригинален ремонтен комплект за тази марка компресори
- вариант ли е да взема компресор втора ръка, със ясното съзнание, че няма гаранция колко ще изкара
- има ли начин да се провери компресор втора ръка във какво състояние е преди да се плати
Не съм на ясно със себе си колко още искам да я карам тази кола и затова не скачам на нов радиатор и компресор, защото вероятно няма да бъде оценено при евентуална продажба, според мен.
Иначе климатроника си работи и студи отлично. Миналата година го пълних в елбатрон и е с нов фреон и масло. Може да карам така докато компресора или съединителя не се предадат - може след ден, може и след година.
Всякакви мнение по темата са добре дошли.
Ходих до Елбатрон във вторник да погледнат и се оказа, че компресора на Пасат-а е Делфи и е протекъл. Масло се стича към ролката и съединителя е започнал да почуква. До тук добре - проблема е намерен.
Стефан (който дълбоко уважавам и ценя мнението му) ми каза, че тези компресори не ги ремонтират, защото няма оригинален ремонтен комплект за тях, а с афтърмаркет части резултата не е сигурно какъв ще е. Имали горчив опит от миналото и не желаят да експериментират. Напълно резонно!
Предложението е нов компресор Денсо и радиатор на климатика, за да важи гаранцията на компресора. Цената е солидна и затова реших да попитам:
- ако някой знае да се е появил наскоро оригинален ремонтен комплект за тази марка компресори
- вариант ли е да взема компресор втора ръка, със ясното съзнание, че няма гаранция колко ще изкара
- има ли начин да се провери компресор втора ръка във какво състояние е преди да се плати
Не съм на ясно със себе си колко още искам да я карам тази кола и затова не скачам на нов радиатор и компресор, защото вероятно няма да бъде оценено при евентуална продажба, според мен.
Иначе климатроника си работи и студи отлично. Миналата година го пълних в елбатрон и е с нов фреон и масло. Може да карам така докато компресора или съединителя не се предадат - може след ден, може и след година.
Всякакви мнение по темата са добре дошли.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Щом Стефан ти е казал,че ремонтен комплект няма, значи е така. С това си вади хляба. Бих взел втора употреба, имаше писано от него по въпроса какъв точно като марка да се търси. Мота ми се Зексел,но не съм сигурен. Питай го.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Санден, Делфи, Денсо и Зексел - напълно взаимозаменяеми.
Последно темата за компресори Делфи е коментирана 2014, затова питам дали нещо не се е променило за изминалите 6 години.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Искам да попитам знаещите по темата при регенерация на ДПФ дали маслото се зацапва- т. е. дали потъмнява , защото май минава през ДПФ-а.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Не, маслото няма работа с DPF-a.
Цапа се и на старите дизели, дето нямаха DPF. Даже повече се цапаше.
Цапа се и на старите дизели, дето нямаха DPF. Даже повече се цапаше.
Бееееее.....