Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Споделене мненията си и препоръките относно смяната на масло на вашата шкода.
Аз използвам Castrol Edge 5W30 LL за мотор CAXC. Сменям го на около 15000км
Аз използвам Castrol Edge 5W30 LL за мотор CAXC. Сменям го на около 15000км
TSI Team
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Аз ще помоля всички колеги,които познават сигурни и съвестни търговци на масла да споделят тук в тази тема,както и контакти с тях.
Аз вече се страхувам да купувам масла.Не отскоро съм автомобилист и помня качествените масла от преди 10-15години.Ами миришеха на хубаво,на истинско,на консистенция и цвят-също.Като мед!
Сега гледам,проучвам..,но все по често срещам отзиви за ментета.А и тези масла,които купувам-уж маркови и от реномирани масови търговци,нооо все не попадам на това усещане за масло както преди...миришат малко като на добавка някаква.
Та ,..споделяйте от какво и от къде сте доволни!
Иначе на Шкодето съм сипвал Елф,Репсол,Адинол,все 10-40
На кутията съм със синтетика на OMV75-90
Елфа и Адинола не са това което бяха преди!Репсола като че ли е добре за испанче.
Сега се ослушвам за масло за една Вектра,която имам от скоро и ми се ще да и сипна нещо свястно,че добро моторче има и заслужава
Нема само Младен и Сами да са неверници я
Аз вече се страхувам да купувам масла.Не отскоро съм автомобилист и помня качествените масла от преди 10-15години.Ами миришеха на хубаво,на истинско,на консистенция и цвят-също.Като мед!
Сега гледам,проучвам..,но все по често срещам отзиви за ментета.А и тези масла,които купувам-уж маркови и от реномирани масови търговци,нооо все не попадам на това усещане за масло както преди...миришат малко като на добавка някаква.
Та ,..споделяйте от какво и от къде сте доволни!
Иначе на Шкодето съм сипвал Елф,Репсол,Адинол,все 10-40
На кутията съм със синтетика на OMV75-90
Елфа и Адинола не са това което бяха преди!Репсола като че ли е добре за испанче.
Сега се ослушвам за масло за една Вектра,която имам от скоро и ми се ще да и сипна нещо свястно,че добро моторче има и заслужава
Нема само Младен и Сами да са неверници я
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Аз от 15 год. слагам на моите коли и на всички клиентски само Пентосин.
Братовчед мой ми го осигурява от Германия.100% гарантиран произход.
Такситата ми изкараха по 700-800 000 км.преди да ги продам без проблеми.Хем слагах най простия Пентосин.
ПРЕПОРЪЧВАМ СМЯНА НА 15000. НА ТУНИНГОВАНИ АВТОМОБИЛИ НА 7500-10 000км.
Много клиенти и никой не се е оплакал от това масло.За мен това е показателно.Дори пращам по други градове на наши клиенти,които са посещавали гаража и съм им слагал такова масло.
Такситата ми изкараха по 700-800 000 км.преди да ги продам без проблеми.Хем слагах най простия Пентосин.
Много клиенти и никой не се е оплакал от това масло.За мен това е показателно.Дори пращам по други градове на наши клиенти,които са посещавали гаража и съм им слагал такова масло.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Сами,аз на тебе ти имам доверие,ама как да се снабдя и аз с такова масло?bega4kata написа:Аз от 15 год. слагам на моите коли и на всички клиентски само Пентосин.
Има ли начин без да се налага да идвам до Варна?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ще ти пратя по еконта.
GUNTER SERVICE

- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Не знам дали тук в темата е удобно да кажеш видове и цени на това масло?bega4kata написа:Ще ти пратя по еконта.
Може би ще е полезно за много колеги.
Иначе аз веднага ти пращам ЛС
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Аз пазарувам от maslata.bg.
Мой приятел се познава лично със собственика и гарантира,че стоката е добра.
Той пазарува за няколко свои приятели,тъй като често прескача до София.
След ремонта на мотора и разработване със GM 10W40,преминах на Total 5W40.
За 5000км е дръпнала не повече от 100мл масло
Мой приятел се познава лично със собственика и гарантира,че стоката е добра.
Той пазарува за няколко свои приятели,тъй като често прескача до София.
След ремонта на мотора и разработване със GM 10W40,преминах на Total 5W40.
За 5000км е дръпнала не повече от 100мл масло
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Разработването на двигателя не се ли прави със маслото по спецификация или малко по-тънко ( защото е по-топлопроводимо) ? А не с по гъсто масло?
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Ами в Аутодата пише,че може да се кара с 10W40,аз с такова и врътнах 60000км.nzlatev написа:Разработването на двигателя не се ли прави със маслото по спецификация
Просто реших да пробвам с по-тънко как ще са нещата.
- Stenly
Аз сменям масло на всяка кола на интервал 6000-8000 км или една година, което настъпи първо. Ползвам Мобил от Овърдрайв и Мотул от Ники Златков Проспийд.
-
Старк
http://www.bizol.com/oil-guide/#1|uk|1 - Аз ползвам само немското БИЗОЛ, и на личния и на колата ми за работа слагам само него, от началото ми беше малко скъпо на набарах една фирмичка и си го вземам на добра цена. На SKODA1.6 TDI (105 Hp) CR DPF слагам 5w40 и цената му за литър ми излиза 8,30 лв. Доволно ! А и все пак ми дават пробег 30 000 км. На личния автомобил обаче му слагам 5w30 и там цената ми излиза на 16,40 лв. и пак е с пробег 30 000 км.
Но имам един въпрос, от фирмата която си вземам маслото ми казаха че не маслото определя колко километра да мине, а това колко километра пробег е дал прозиводителя на колата. Това вярно ли е ?
Но имам един въпрос, от фирмата която си вземам маслото ми казаха че не маслото определя колко километра да мине, а това колко километра пробег е дал прозиводителя на колата. Това вярно ли е ?
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
При променлив сервизен интервал срока е 2г.или 30 000км, което от двете настъпи първо! По принцип зависи от стила на шофиране! Кагото шофираш по спортно и km до смяната започват да намаляват!
P.S.>> От тази марка трябва да е това : http://www.bizol.com/products/passenger ... 5w-30-507/#
P.S.>> От тази марка трябва да е това : http://www.bizol.com/products/passenger ... 5w-30-507/#
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Не е вярно това. Маслото за променливия интервал (по-дълъг пробег) е съвсем друго! Според мен 5-40 на 1,6TDI CR е крайно неподходящо за ДПФа, а пробег от 30000 с това масло (не съм виждал 5-40 лонг лайф), си е направо убиване на мотора. Аз карам с 5-40 (505.01), но нямам ДПФ и го дават да се сменя на 15000 или 1г от Шкода, но аз го карам около 10хил. На мен литъра ми излиза17-18лв. На ДПФ мисля задължително трябва спецификация 504/507. Ако не съм прав моля някой да ме поправи.Старк написа:... На SKODA1.6 TDI (105 Hp) CR DPF слагам 5w40 и цената му за литър ми излиза 8,30 лв. Доволно ! А и все пак ми дават пробег 30 000 км. На личния автомобил обаче му слагам 5w30 и там цената ми излиза на 16,40 лв. и пак е с пробег 30 000 км.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Не вярвам на "лонг лайф". Недоверието ми, за щастие, не е продиктувано от собствения ми опит,
а от прочетено из нета...
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
И аз преди няколко години не вярвах, че може да има прясно мляко, което да не "втаса" една година и то извън хладилника, но е факт, че 95% от млякото е такова и го има във всеки един магазин. Така, че с паравилната химия всичко е възможно, а друг е въпроса дали е по-добро. Същото е и с маслата според мен - това, че някой е решил да си го сменя по-рано, не го прави по-хубаво масло от другото, което се "разваля" за 10-15к км. На коли, които правят по 40-50хил на година (каквито са огромна част от дизелите в европа), хич не е рентабилно да ходят в сервиза на 10-15хил. С 3-4 смени на по 30хил си изкарват гаранцията и "бай Германец" почва да се оглежда за следващата....