Ти току-що отрече всякакви светлинни асистенти и тн...dimibo написа: 23.10.2019, 12:02:23 Според мен със скоростта не трябва да мърдат фаровете, нагоре или надолу.
Octavia FL VRS 2.0TSI 6DSG - slavkoff
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
Последно промяна от redalex на 23.10.2019, 14:58:46, променено общо 1 път.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Алекс го е написал, има 3-4 режима на тези фарове. Дължината и формата на светлинният сноп се изменя с различна скорост... Няма как да се случва това, ако не се движат. Отделно, като запалиш автомобила, фаровете извършват голям пирует...
VRS
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Мърдат и още как! AFS има от второ поколение при Октавия и Супърб. Режимите са няколко: градски, извънградско, магистрала. Освен т’ва има различно позициниране при дъжд, в завой с бавна скорост (градско) и в завой с по-висока скорост (извън градско). Ей я как работи системата >>>
- slavkoff
- Обратна връзка:
Тази сутрин в 8:00 оставих автомобила в ЕТ Дружба за ТО 60к.
Наложи се да се сменят и предни накладки. Имах и гаранционни претенции, които бяха отстранени, предимно паразитни шумове, които бяха констатирани и от техниците. Очаквах колата за другата седмица, а те избухнаха, в 18:00 бяха готови. Даже един от техниците излезе да ми обясни причините и отстраняването на тези шумове. Ето, прилагам и фактурата с цените за колегите със същите двигател и скоростна кутия. Цените се препокриват с тези за Супърб 2.0 ТСИ 280кс.
Тотал: 1465.88 лв.
ps: Цената за силиконовата грес за свещи е изчислена на база от 12.5% от този 1 килограм според приемчика (много хора звънели да питат защо пише 1кг - било е грешка)

Наложи се да се сменят и предни накладки. Имах и гаранционни претенции, които бяха отстранени, предимно паразитни шумове, които бяха констатирани и от техниците. Очаквах колата за другата седмица, а те избухнаха, в 18:00 бяха готови. Даже един от техниците излезе да ми обясни причините и отстраняването на тези шумове. Ето, прилагам и фактурата с цените за колегите със същите двигател и скоростна кутия. Цените се препокриват с тези за Супърб 2.0 ТСИ 280кс.
Тотал: 1465.88 лв.
ps: Цената за силиконовата грес за свещи е изчислена на база от 12.5% от този 1 килограм според приемчика (много хора звънели да питат защо пише 1кг - било е грешка)

VRS
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
- slavkoff
- Обратна връзка:
Да да, някаква ултра гига модерна грес било. Ама, реших да не влизам в излишни полемики. А, това че не пишело % било грешка на ИТ-тата.
![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
VRS
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
T.e. са сложили 125 грама грес на свещите??? Мазане на филии ще да е било ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
-
kograman
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@slavkoff, ти за какви паразитни шумове точно се оплака и те какво ти обясниха?
- slavkoff
- Обратна връзка:
То си е и моя грешка, че не влязох в дискусия относно това количество. Стори ми се, че мога да преглътна едни 12.5 лв. Но, като се замислих после, не беше правилно, т.к. сигурно на всеки го пробутват този номер, и не е правилно така. (оФце сме си)Цецо75 написа: 23.07.2020, 08:53:00 T.e. са сложили 125 грама грес на свещите??? Мазане на филии ще да е било
@nmnikolov, отново имах ядове с конзолата за управление на стъклата - трака в несвяст, отново я уплътниха.
- Имах едно постоянно пукане при въртене на волана с ниска скорост. Бил някакъв маншон (може и тампон да е било), ако се прояви отново - да им я карам.
- Имах скърцащи амортисьори, но се проявява при по-студено време и при проява да отида отново.
- Имах и едно пукане между таблото и челното стъкло при скорост над 130, отново като се прояви - да отида. Аз тествах и не го чух, може да е било нещо моментно.
- Бяха изпаднали 2 малки правоъгълни елементи в купето и ги наместиха. Единият беше пластмасовият стопер на шофьорската седалка, а другият от механизма за падане на задните облегалки.
- Също, горната щипка на Инфотеймънт системата се беше разкачила.
- Имам загуба на антифриз, за 2 години и няколко месеца, колата е изразходила 400мл. концентрат. В момента, техниците са доляли до максимума и ще трябва да следя нивото в следващите няколко хиляди км. Ако имам загуба, ще влиза в сервиз, където ще замерват налягане, клапата на разширителния съд, за течове и др. Ако има проблем, може да се наложи смяна на водна помпа.
VRS
- redalex
- Гараж: i3
Я кажи имаш ли някакви следи от износване по волана или кожата на скоростния лост?
Утре ще карам кочината за инспекция в Дружба ...щели да гледат ходова част...било регулярно прегледче...
Утре ще карам кочината за инспекция в Дружба ...щели да гледат ходова част...било регулярно прегледче...
- slavkoff
- Обратна връзка:
Не ми е направило впечатление дали имам следи от износване. Ще погледна по-късно и ще ги снимам, ако желаеш.
едит: още в първите 6-7 месеца на експлоатация, на мен ми се разши седалищната част на шофьорската седалка. Други проблеми с тапицерии и кожи не съм имал.
едит: още в първите 6-7 месеца на експлоатация, на мен ми се разши седалищната част на шофьорската седалка. Други проблеми с тапицерии и кожи не съм имал.
VRS
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Аз винаги си държа в багажника едно шишенце със 150 мл готова смес.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Това с антифриза не го ли обсъждахме вече? Нали не трябваше да се пълни до горе разширителния съд. Майсторите казаха на средата да се държи.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
След мисля второ или трето доливане, вече няколко месеца няма загуба. Много странна работа с тоя антифиризslavkoff написа: 23.07.2020, 12:07:27 - Имам загуба на антифриз, за 2 години и няколко месеца, колата е изразходила 400мл.