Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
От вчера съм горд собственик на О1 фейс 2003г. 1.6SR
Германка в прилично състояние.
Взез я от Асеновград. Прибрах я на ход без да блокира.
Моторчето чак ме учуди как добре мести комбито. Не съм карал над 120км в час, че не бях сигурен да не ме изпревари някоя голяма част. Показва 5.5 разход. Направо е бонбон. Утре я вкарвам за обслужване. Да видим каква ще е присъдата на майстора.
Баш Майстора написа: 23.07.2020, 04:53:02
За риба ли ще ходиш с нея?
Горе долу да. Започнал съм едни ремонти дето си сасипах Кията. Всичко е бяло от строителни материали. За ежедневка тип муле е Шкодичката.
Между другото като правя съпоставка с О1 иО3 много сериозен път е извървян от марката.
bobo80 написа: 23.07.2020, 07:22:11
Горе долу да. Започнал съм едни ремонти дето си сасипах Кията. Всичко е бяло от строителни материали. За ежедневка тип муле е Шкодичката.
Между другото като правя съпоставка с О1 иО3 много сериозен път е извървян от марката.
Подлагай няколко пласта картони на багажника, иначе строителните боклуци после се изчистват сравнително лесно.
А иначе, няма база за сравнение между поколенията - тази е с къси скорости и по днешните стандарти се движи "бая в обороти".
Моята 120-ка ми е "направила" един апартамент и една къща, така че и О1 ще се справи
След седмица в бокса Октавията е готова за бой. Масла, филтри, ремъци, водна помпа, дискове, барабани, накладки, всички флуиди, задно гърне, биалети накрайници и няколко тампона вече са нови. Нови гуми нови джанти /тенекиени/, почистени фарове, нови мигачи, нови тонколони във вратите, нови свещи, кабели и още дребни нещица.
За първи път купувам всесезонни гуми /NEXEN/ Ще споделя впечетления. Има още какво да се прави ама много пари литнаха и ще я покарам така известно време пък ще видим. На дневен ред са предни амортисьори и евнтуално задни. Ще видя какво още ще здаде багажа като я подкарам. Колата е хубава мотора има джигер /учудващо/ за тези години. Просто истински автомобил. Даваш газ тръгва, натискаш спирачка спира, навиваш волана завива. Липсата на асистиращи системиси е направо щастие. Кола в чистия смисъл. Направо се влюбвам.
Германка е милата и има ръждица отдолу. Най вероято ще трябва да се поизкърпят на пролет праговете. Като разход дава 7.0-7.5 което е много добре.
Ето и малко снимки.