О3 хлопане на окачване при легнал полицай

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Колеги,
пиша във форума,че поради ред причини не мога да ида тези дни до сервиз.

От последното си пътуване забелязах, че при рязко слизане от легнал полицай се чува едно между хлопане и шум като от пружина. По слух от ляво.

В началото си мислех,че пробива амортесьора при слизане. Чувал съм го на няколко пъти, имам чувството, че е при рязко свиване на окачването.

Мия я старателно, ако има нещо около чашката се надявам да е изпаднало.

При натиск не се клати нагоре надолу. Имах леко омасляване на амортесьора - извадиха ми някакъв лист показващ докъде е "ок" да е омаслен и къде е проблемен. Това беше преди година, шумът не съм го чувал тогава.

Предстоят ми две пътувания и колкото да се чува рядко ме притеснява. Ще опитам да я видят в Еуратек, макар че скоро беше там за обслужване - не ги ли гледат не знам. Гаранция имат ли? 54хил км и 4г са минали, подозирам не.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

И моята така изтропва понякога. Но е спорадично, и не му обръщам внимание. Не тропа по павета и лоши пътища, а само, като я спускам от бабунка или легнал милиционер. Чудя се, дали не е от прословутите тампони на щангата, не съм ги пръскал от година. Или нещо от спирачките, щото съм го чувал, когато държа леко спирачката. Старата октавия така похлопваше, като и дойде време за смяна на тампоните на макферсона. Може и тия да имат подобна болка [smilie=pardon.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Taratajki, аз си викам ще го чакам да стане по-често, но нещо ме хвана дяволите в главата дали не е опасно.

Ще слухтя за спирачката..
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

От тампоните е.
Искат гресчица...
Ама иска и яко бъркане, защото трудно се достига до вътрешната им част и малко претупват нещата "майсторите".
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Днес ходих на обслужване в ЕТ и помолих да ги гресирата тия тампонЕ, че много лопаше/скърцаше, особено първите няколко стотин метра, като я подкарам.
И приемчика вика, няма проблеми, ще го направим, само чакай да пусна една гаранционна нещо си там. Щото то не било само да ги наклепат, ами нещо се вадело нацяло, па се мажело и отвътре, и си било хамалогия, та да си мине по гаранция. И сега имам нова кола [smilie=yahoo.gif]
Моите импровизации със спрей не са били никак ефективни, явно. Сега няма никакви звуци откъм предницата. А понеже разтоварих и багажника, и от задницата е тихо [smilie=sarcastic.gif]
И на 45 хил. нови накладки [smilie=shock.gif]
При следващата смяна и дискове. Добър съм [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Те са ти ги сменили :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

bega4kata написа: 20.08.2020, 16:07:40сменили
А дано, ама надали :)
Честно казано, не погледнах какво подписах, като каза "това е гаранционния протокол за тампоните". По внимателно гледах фактурата [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”