Защото струват като за премиум. Според мен също не е премиум, но кой съм аз?!...
Tesla
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Tesla
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Tesla
Освен това пазарната им стратегия бе да покажат не колко са надежни, икономични и екологични, а колко са динамични. За да го докажат трябваше да се изправят срещу най-бързите, а това са предимно Premium марки/автомобили.
За мен също нямат място в Premium сегмента и те първа очаквам да почнат да се трошат поголовно. Има доста анализи сравняващи ги по качество на сглобката с корейски автомобили от преди 20 години.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Tesla
Настрана чалгата в този клип ... осъзнах, че в Пловдив имат Тесла чарджър, че този си носи кабела за пред хотела на макара и че дано и Мерцедесите и Аудитата станат автономни и БГ батенцата ще са по-безопасни по пътищата
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Tesla
То няма какво да им се строши
Задвижващата система има 3 компонента. Батериите ще започнат да сдават, но сигурно има вариант за смяна/рециклиране. Ако изобщо някой, който си е взел "тесла" му се занимава.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Tesla
То трошенето на съвременните коли не е само в агрегата... В Теслата има доволно количество електроника за чупене + боди, което не е особенно кораво, както се знае...
Просто си представям как се обикалят моргите да търсиш лентово кабелче за тъча на централния телевизор, щото без него колата не откинва
(примерно)
Просто си представям как се обикалят моргите да търсиш лентово кабелче за тъча на централния телевизор, щото без него колата не откинва
Бееееее.....
- redalex
- Гараж: i3
Tesla
Ти си истински дървар
Преди 2-3 седмици ме возиха в Модел 3... малко съм със смесени чувства. Колата върви нечовешки. Както каза собственика "не я карам на спорт, защото ме заболява главата от ускорението".
От друга страна е доста спартанска и простовата вътре. На мен лично седалките са ми къси и ниски.
Аз лично чакам еквивалентите от другите производители и ще решавам на къде ще хващам...
Преди 2-3 седмици ме возиха в Модел 3... малко съм със смесени чувства. Колата върви нечовешки. Както каза собственика "не я карам на спорт, защото ме заболява главата от ускорението".
От друга страна е доста спартанска и простовата вътре. На мен лично седалките са ми къси и ниски.
Аз лично чакам еквивалентите от другите производители и ще решавам на къде ще хващам...
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Tesla
Идеята за градска количка на ток и на мен ми допада, но....
> Все още са бая скъпи, а държавата не субсидира така, както в Западна Европа. Има безплатно ползване на зоните в София, но до кога... рисково ми се струва да се залага на това в сметките. В крайна сметка Рено Зое или Megan RS/Golf GTI/Leon Cupra - долу горе така се получава от финансова гледна точка;
> Батериите до голяма степен определят цикъла на използване на тия коли и след 10 години загубата на стойност би била драматична в сравнение с тази при конвенционално задвижване. Комбинирано с постоянното подобрение на програмното оборудване, а и на самите батерии.... Теслите от днес ще са повече от морално остарели след 5 години (за хардуера говоря, щот нали ги ъпдейтват online)
По отношение на Тесла - не е чак масово, но се чуват новини за падащи в движение брони и други подобни простотии. Вчера точно видях бял модел S по Малинов, на който половината лед секция на задните светлини си бече чао. Дали е издържал година?
> Все още са бая скъпи, а държавата не субсидира така, както в Западна Европа. Има безплатно ползване на зоните в София, но до кога... рисково ми се струва да се залага на това в сметките. В крайна сметка Рено Зое или Megan RS/Golf GTI/Leon Cupra - долу горе така се получава от финансова гледна точка;
> Батериите до голяма степен определят цикъла на използване на тия коли и след 10 години загубата на стойност би била драматична в сравнение с тази при конвенционално задвижване. Комбинирано с постоянното подобрение на програмното оборудване, а и на самите батерии.... Теслите от днес ще са повече от морално остарели след 5 години (за хардуера говоря, щот нали ги ъпдейтват online)
По отношение на Тесла - не е чак масово, но се чуват новини за падащи в движение брони и други подобни простотии. Вчера точно видях бял модел S по Малинов, на който половината лед секция на задните светлини си бече чао. Дали е издържал година?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Tesla
До "ВСИЧКИ" - Натисни Точно Тук ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- redalex
Tesla
Ти колко човека познаваш, които купуват нова кола с мисълта "Колко ли ще струва след 10 години?!"vankissa написа: 16.07.2020, 12:17:56 тия коли и след 10 години загубата на стойност би била драматична
Даже, изобщо колко хора познаваш, които купуват каквато и да било кола (или друг ежедневен уред) с тази мисъл?
- vankissa
> Renault Captur TCe 154
Tesla
По-скоро имах предвид, че първите продукти на пионерите в електро-задвижването стареят с много по-бърз темп, бидейки застигани от конкуренцията в сфера, която се променя/подобрява със значителни темпове.
И да, познавам достатъчно хора, които си правят сметка при големи покупки. Всъщност, не се сещам за такива около мен, които не си правят сметка. Този тип продукти не са точно в категория ежедневни уреди. Не говорим за покупка на телефон нали, като това пък е добър пример за стока която губи стойността си изключително бързо поради технологичния прогрес.
И да, познавам достатъчно хора, които си правят сметка при големи покупки. Всъщност, не се сещам за такива около мен, които не си правят сметка. Този тип продукти не са точно в категория ежедневни уреди. Не говорим за покупка на телефон нали, като това пък е добър пример за стока която губи стойността си изключително бързо поради технологичния прогрес.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Tesla
Братовчед ми кара Модел 3 в щатите, вече 2 години, не спира да я хвали. Казва, че е много доволен от колата. Аз разглеждах точно такава, на едно летище, ами на мен ми е мега тъпа отвътре. Не знам, вкусове. Но каквото и да е, в един автомобил задвижването е най важно, а в електеокарите то е много просто. За сега е скъпо, но ще поевтинява. Ако и батериите имат развитие, смятам, че това е бъдещето. Европейските модели са доста по усложнени от Тесла. Това го знам от човек, който е в индустрията, бяха ходили на някакъв семинар, AUDI E-TRON, Голф Е и TESLA за сравнения. Той казва, че ауди е класи нагоре, но пък пауър менаджмента му бил оле-мале, в сравнение с теслата. В пъти по сложен. А според него, това е минус, защто има прекалено много неща, които да дефектират.
- redalex
Tesla
Странно. Аз не познавам нито един човек, който да си купува кола и дори да прави планове да я притежава 10 години.vankissa написа: 16.07.2020, 14:48:16 И да, познавам достатъчно хора, които си правят сметка при големи покупки. Всъщност, не се сещам за такива около мен, които не си правят сметка. Този тип продукти не са точно в категория ежедневни уреди. Не говорим за покупка на телефон нали, като това пък е добър пример за стока която губи стойността си изключително бързо поради технологичния прогрес.
По-ежедневен уред от колата ми е само кафе машината. И да ти кажа и тя не ме грее дали ще изкара 10 години
А телефоните пък дето карат по 3-4 години изобщо не знам защо ги намесваш в примера...
Иначе наскоро един пич във фейсбук беше пуснал за някаква ел колица, че вече е на 8 години и батерията му е с 90% здраве...та и за първото ти твърдение не съм сигурен.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Tesla
@redalex, не може да сравняваш кафемашина с автомобил. Покупката на нов автомобил обикновено е сериозна инвестиция и винаги трябва човек да си има едно наум, че може и да не го смени след 5 години. Аз затова съм решил моята да я поддръжам с мисълта, че може и 10 години да я карам.