Кола за три деца, моля за съвет!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Привет!
Не видях бюджет?
Иначе си на 100+% за ВАН.
С автоматична кутия
Излишно е да обяснявам защо.
Поздрави!
Не видях бюджет?
Иначе си на 100+% за ВАН.
С автоматична кутия
Излишно е да обяснявам защо.
Поздрави!

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- odo
- Гараж: Х3 М40i
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Multivan ще в по-добре, но да - тая опция също много я бива
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Кодияк или Шаран.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Rangel, Тоя жип явно е голям, а и го спасява Maxi-cosi-то, че е повдигнато и излиза над основата на другите две.
На Супърба не става. Поне на двойката, не мисля, че ще стане и на 3ката.
Ако едното е обърнато спрямо другите две... може би да. Познат има с две седящи и едно бебешко по средата в Saab 93. Ама 3 седящи... нема как.
Една Алахамбра FR и газ... Много ми хареса тая на колегата, ама не съм за нова кола в момента.
На Супърба не става. Поне на двойката, не мисля, че ще стане и на 3ката.
Ако едното е обърнато спрямо другите две... може би да. Познат има с две седящи и едно бебешко по средата в Saab 93. Ама 3 седящи... нема как.
Една Алахамбра FR и газ... Много ми хареса тая на колегата, ама не съм за нова кола в момента.
Бееееее.....
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Сега очаквам някой да предложи Икарус или поне 12 местен бус. Хора мислете..., колата ще се ползва ежедневно! Хайде сега си представете всеки ден паркиране до училище или детска градина с Мултиван-а.
Иначе точно Бритакс визирах, че са много обемни и 3 няма как да се съберат на задна седалка на комби.
Ако колегата сподели на каква възраст са другите 2 деца, задачата малко ще се улесни.
Вариант са или сравнително голямо комби тип Суперб, Е-класа или някакъв миниван. От там нататък двигател и скорости е въпрос на вкус.
Иначе точно Бритакс визирах, че са много обемни и 3 няма как да се съберат на задна седалка на комби.
Ако колегата сподели на каква възраст са другите 2 деца, задачата малко ще се улесни.
Вариант са или сравнително голямо комби тип Суперб, Е-класа или някакъв миниван. От там нататък двигател и скорости е въпрос на вкус.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
stanley, Мултиван не, но Туарана, Шарана или Алахамбрата са по - компактни като габарит от Супърба, а вътре са по-просторни и третатата седалка е пълноценна, докато на Супърба е подлакътник с функция на седалка. Просто в този клас (миниван) са наблегнали точно на това.
Бееееее.....
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Говориш глупости относно Туарана.Не е по просторен от супърба в никакъв случай.
Да не казвам голяма дума,но Туарана като място за шофьор/пътници е малко по малък от Октавия.
И това го казвам като собственик на Туаран
Да не казвам голяма дума,но Туарана като място за шофьор/пътници е малко по малък от Октавия.
И това го казвам като собственик на Туаран
- vermeer
Аз минах точно по този път и прехвърлих какво ли не последните 2 години - А6, Супърб, Q7, Кодиака, Тигуан олспейс, V90, XC90 и още няколко. Гледах ги, тествах ги и не видях кой знае какво предимство пред А4 B8 avant, в коятно успявахме да натъпчем 3 седалки, но си беше истинско предизвикателство и безумно неудобство. Все пак от горните най-балансиран цена/ефект е Кодиака, даже почти го бях поръчал.
Отделно животно е Туарега, което според мен ще свърши задачата, ако не ти трябват 7-места, на което се оказа ние държим.
Огледах се във вановете, американските отпаднаха поради това, че са зверски неикономични (но пък доколкото разбирам са надеждни), азиатските Хонда, Тойота и Киа като цяло са зле представени на европейския пазар и не ми се занимаваше с обслужване на “специален” автомобил.
Останаха Туаран с/у Шаран/Алхамбра,но веднъж като влезеш в по големите и не се обръщаш назад. 7 места, багажник има във всякакви конфигурации 2,5 и 7, вътре простор и всеки може да си индивидуализира позицията, а и плъзгащите врати, които първоначално откровено ненавиждах са всъщност страхотен плюс. Вози приятно, набира и спира прилично, изненада ме икономичността на дълъг път (колата е над 2 тона).
Родих се с Алхамбрата, 4drive, 2.0 TDI DSG (не съм фен на автоматика, но тук нямах много избор предвид комбинацията от двигател и задвижване).

Предната седмица взех столче на най-малкия ( някакъв Cybex - можеш да го завъртиш напред, назад настрани...

За мен друга по-добра алтернатива няма!
Отделно животно е Туарега, което според мен ще свърши задачата, ако не ти трябват 7-места, на което се оказа ние държим.
Огледах се във вановете, американските отпаднаха поради това, че са зверски неикономични (но пък доколкото разбирам са надеждни), азиатските Хонда, Тойота и Киа като цяло са зле представени на европейския пазар и не ми се занимаваше с обслужване на “специален” автомобил.
Останаха Туаран с/у Шаран/Алхамбра,но веднъж като влезеш в по големите и не се обръщаш назад. 7 места, багажник има във всякакви конфигурации 2,5 и 7, вътре простор и всеки може да си индивидуализира позицията, а и плъзгащите врати, които първоначално откровено ненавиждах са всъщност страхотен плюс. Вози приятно, набира и спира прилично, изненада ме икономичността на дълъг път (колата е над 2 тона).
Родих се с Алхамбрата, 4drive, 2.0 TDI DSG (не съм фен на автоматика, но тук нямах много избор предвид комбинацията от двигател и задвижване).

Предната седмица взех столче на най-малкия ( някакъв Cybex - можеш да го завъртиш напред, назад настрани...

За мен друга по-добра алтернатива няма!
Последно промяна от vermeer на 10.07.2020, 21:16:39, променено общо 5 пъти.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ей това е семейната кола при 3 деца!
Audirulzz,
Туарана е с три самостоятелни седалки, слагат се три столчета. Супърба е с две седалки и подлакътник. Три столчета не се побират. Пробвано и в двата случая, пък нека са глупости щом казваш.
Супърба има огромно място за краката отзад, т.е. много е дълъг, но на ширина между вратите е тесен колкото голф.
Audirulzz,
Туарана е с три самостоятелни седалки, слагат се три столчета. Супърба е с две седалки и подлакътник. Три столчета не се побират. Пробвано и в двата случая, пък нека са глупости щом казваш.
Супърба има огромно място за краката отзад, т.е. много е дълъг, но на ширина между вратите е тесен колкото голф.
Последно промяна от Цецо75 на 10.07.2020, 22:15:46, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Колега, би ли обяснил за разликите в пространството между Ку7 и Туарег. Волксвагена явно има някои предимства?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
maiden
За много пари : Кодияк.
За МНОГО много пари : Туарег
За малко пари : пътнически Докер с плъзгащи врати или Lodgy
За средни пари : Пежо Рифтер и производните му или Опел Зафира.
Говоря за нови коли.
На старо вече има и Автобуси за 4000лв...
За МНОГО много пари : Туарег
За малко пари : пътнически Докер с плъзгащи врати или Lodgy
За средни пари : Пежо Рифтер и производните му или Опел Зафира.
Говоря за нови коли.
На старо вече има и Автобуси за 4000лв...
- vermeer
При Q7 след 2015 и Туарег след 2018 пространството отзад е по-голямо и дори при Q7-цата инсталацията на три седалки може би е една идея по-адекватно. И двата модела обаче не ми бяха фаворити предвид цените си. Спрямо Кодиака размерите на задните седалки бяха 1510 vs 1547 vs 1561 мм (Кодиак-Туарег-Q7).peyopetrishki написа: 11.07.2020, 18:33:09Колега, би ли обяснил за разликите в пространството между Ку7 и Туарег. Волксвагена явно има някои предимства?
Иначе Q7 (2011-2015) vs Tuareg (2010-2017) са 1475 vs 1511 mm, а и устройството на задната седалка и вратите предполага по благоприятни условия за разпределение на 3 седалки.
А, забравих да кажа 3, че и 4 деца (до определена възраст) могат спокойно да се наредят и в конвенционални коли, стига човек да няма нищо против да се изръси малко за седалки:
https://www.multimac.com/home

Седалките си имат абсолютни всички нужни сертификати за сигурност.
Последно промяна от vermeer на 11.07.2020, 20:45:37, променено общо 4 пъти.