Кола за три деца, моля за съвет!

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Stefan_G

Шкода Новак

Мнение от Stefan_G »

Здравейте,

От близо 10 години имам Октавия 2 TDI комби с 1.9 двигател и съм много доволен от марката и колата. От три месеца добавихме пети член към семейството и малко по-малко си давам сметка, че колата ми е малка, а и гони 12 годинки вече. Не че не се закарахме до морето сега, барабар с количката, детското креватче, матраче и куп багаж, колата е до горе, муха няма място да бръмне, но бебето сега е малко и кошчето се побира по средата отзад, след някой и друг месец като трябва да слагам трето столче няма да има място.

Насочил съм се към Суперб, но приятели споделиха, че и Кодиак може да е добър вариант. Моля за съвет от хора с по-големи семейства кое според вас е по-добрия вариант и защо.

Иначе колата пак ще си я докарам от Германия, на 3-4 години, няма да я вземам нова от тук.

Благодаря предварително за споделеното мнение.

Със здраве,

Стефан

ПП. Може ли някой да сподели защо има два форума на Шкода?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Stefan_G, Мисля ,че щом О2 ти е малка си за Кодиак ,колега!А ако не държиш на 4х4(макар ,че има и Кодиак с предно само).Също и VW Touran,може да свърши добра работа в твоя случай,стига да си склонен да смениш бранда ;)
Dieselgate Team member
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Stefan_G написа: 10.07.2020, 15:02:38 ПП. Може ли някой да сподели защо има два форума на Шкода?
и аз се чудих доста, когато го разбрах. не съм питал, но типично по нашенски е по-лесно да сме разединени.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Stefan_G,
Супърба има два Isofix-a отзад, така че няма как да сложиш три детски стола. Дори и с два, този който ще седи по средата ще му е доста неудобно.
Познати имат 3 столчета в VW Touran, вана на Сеат също е опция.
Ако искаш SUV по-добре гледай Q7 със 7 места.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Никой от стандартните автомобили не може да събере три столчета отзад. Нито две столчета и пълноценно пътническо място. Става, но с мноооого компромиси.

Трябва ти нещо от класа на Сеат Алахамбра, ФВ Туаран/Шаран или нещо от сорта.

Шкода нямат аналог на горепосочения клас. Единствено Кодиака може да стане, но във вариант 7 места. Което силно ограничава багажното отделение и ако не ти трябва джипка е безмислено. Виж в темата за Seat, колега взе Alahambra и мисля е доволен от пространството.
Последно промяна от Цецо75 на 10.07.2020, 15:34:07, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Аз първо бих пробвал да събера 3 столчета в Супърб-а и да видя дали ме устройва. В момента бащами кара с 3 столчета в неговия супър-б (седан) и е ок, но на него му се налага да го прави за по 2 седмици в годината, а при теб ще е за постоянно. Един жокер- колкото повече пораства най-голямото дете - столчето става все по -компактно, говоря за дете над 8-10 годишно.

Иначе вариант са ФВ Туран, Сеат Алхамбра (вече имаме колега с такъв и е доста доволен - виж темата за Сеат). За мен лично джип с трети ред седалки не е вариант,м защото първо не остава място за багаж, второ третия ред ми идва малко като кучкарник и не става за дълъг път. Статистиката също сочи че трети ред седалки не са сред най-безопасните места в колата по време на ПТП (дано никога не се случва).
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

stanley,
може ли да дадеш снимка с трите стола? Моят с два стола отзад и място няма.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И моя няма място за трето столче. Не само това и дете не може да седне между столчетата, толкова е тясно.
Бееееее.....
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

odo написа: 10.07.2020, 15:44:14 stanley,
може ли да дадеш снимка с трите стола? Моят с два стола отзад и място няма.
Имам снимка на 3-те деца отзад, но столчетата не се виждат.
Схемата е 2-те големи столчета до вратите, а най-голямото дете на седалка по средата. Мисля, че като започнаха да пътуват тримата отзад, баткото вече беше на седалка само.

То много зависи и от столчетата де, че има едни, като креслото на капитана на Стар Трек.

Едното от столчетата е хванатато само с колан, не е на изофикс.

П.С. Аз сега със 2 деца се замислям за ВАН, пък с 3 не бих го мислил изобщо, но все пак зависи какво е ежедневието на колегата и какви са му нуждите. Не че мен и брат ми не ни отгледаха с Лада комби, без столчета ;)
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Моя съвет също клони към ван тип Туран или братчето - Алхамбра.
Не съм се качвал на Кодиак, но силно ме съмнява, че има повече пространство от Супърб. Поне наблюдението ми при други джипове е, че не мястото е нещото в плюс спрямо голямо семейно комби.

Извън ВАГ бих хвърлил едно око на Рено Епсейс. Щом ще внасяш - имат моторизация до 220 кончета и ника не звучи зле.
И последно може би Ford S-Max и Galaxy.
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

С 3 деца минивана е истината. Имах Ford S-Max преди Супърба - там имаш 3 истински отделни задни седалки, всяка се мести независимо напред/назад, облегалките се накланят независимо и т.н....

В общи линии на моменти ми липсва практичността и простора на тази кола (обемното купе), високата позиция на стоене тип СУВ, а пътно поведение като на лек автомобил. Ходи и покарай Миниван категорията - доста практични коли са, въпреки че индустрията ги позаряза...
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

VW Touran,ще събере три столчета отзад без проблем.Не ме питайте от де знам [smilie=sarcastic.gif]
Въпроса е дали ще се примири човека,със сечно тропащите/скърцащи пласмаси и задни седалки.
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

Фолксваген транспортер. [smilie=yahoo.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Познати имат 3 деца (момче на 5 и близначки на 3.5) и са с Opel Astra H комби и отзад са събрали и 3-те столчета. Не съм гледал как точно са успели да ги съберат :)
Изображение
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Може да е от полза на колегата... там С3 не фигурира, но има модели близки като параметри! ;)
https://babydrive.com.au/articles/which ... -back-row/
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”