Рено
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Рено
Не е телчица, а е "струйка" охладителна течност от радиаторът, охлаждащ двигателя.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Рено
Радвай се, че се пукна като се прибрахте. А не някъде из гръцко. Късмет. 

"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Рено
У тия жеги, да не си радиатор на спортна кола ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Знаех си, че ще се изкефиш на пътя. Така пътуването е било част от почивката, а не просто транспортиране до там
Радиатора ще го оправят.
Знаех си, че ще се изкефиш на пътя. Така пътуването е било част от почивката, а не просто транспортиране до там
Радиатора ще го оправят.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Рено
Имам инфо току що от Еспас. Разглобили са, видяли са от къде е проблема. Някакво болтче се разхлабило (липсва) паднало е и перката го е засилила към радиатора...Поне болтовете към носачите и спирачките да са ги стегналЕ кЪ си требе, чеbega4kata написа: 05.07.2020, 10:49:56 Аз не разбрах че е от вътрешната част.
Значи е заводски дефект.
Сега въпросът е колко време ще чакаме радиатор, защото ако го няма в склада в Румъния (много вероятно), то ще го чакаме директно от Франция (апокалиптичен вариант до 3 седмици)
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Рено
Баси, ако можех и аз така да давам гаранция и да нямам никакви части на склад.. ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Рено
И при Форд е с поръчка, но поне идват до седмица.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Рено
Всички у нас са така. При мен на първата Шкода 4 седмици доставка и общо 6 в бокса, за някакъв охладител на маслото. На 11 хил. омеша водата с маслото. Та, първото ми впечатление за Шкода 'ич не беше 'убаво ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Не се ядосвай. Всичко ще е наред и пак ще даваш газ.
Не се ядосвай. Всичко ще е наред и пак ще даваш газ.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Рено
Бах мама му, как ще се саморазвие болтче на нова кола? Те са с осигурител за резби в повечето случаи...
При соц. возилата такива проблеми нямаше, те от престоя в мототехника си ръждясваха и се самоосигуряваха.
При соц. возилата такива проблеми нямаше, те от престоя в мототехника си ръждясваха и се самоосигуряваха.
Бееееее.....
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Рено
Донякъде си го обяснявам с факта, че колата е произведена някъде преди/след Коледа 2019...Майстера е бил пиян или махмурлия
Както и да е...Днес трябваше да се обадят от Еспас, за да ми кажат кога евентуално ще има доставка на радиатора. Е, очаквано от мен не се обадиха...Вчера им досаждах, за да изкопча инфоото, което споделих. Днес реших да не им звъня, утре съм на работа цял ден, в четвъртък почивам и ще ги зачакам до към ранния следобяд, ако не получа обаждане директно отивам на мЕсто да се (само)разправям с тях![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Както и да е...Днес трябваше да се обадят от Еспас, за да ми кажат кога евентуално ще има доставка на радиатора. Е, очаквано от мен не се обадиха...Вчера им досаждах, за да изкопча инфоото, което споделих. Днес реших да не им звъня, утре съм на работа цял ден, в четвъртък почивам и ще ги зачакам до към ранния следобяд, ако не получа обаждане директно отивам на мЕсто да се (само)разправям с тях
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Рено
Даже много ще ги бавишdigitalundgrd написа: 07.07.2020, 18:28:33 утре съм на работа цял ден, в четвъртък почивам и ще ги зачакам до към ранния следобяд, ако не получа обаждане директно отивам на мЕсто да се (само)разправям с тях
Вероятно става въпрос за размяна на два мейла с Румъния и Франция
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Рено
Как се развива "гаранционен ремонт" на РС-а в Еспас...Сагата до тук :
- 1 юли късно вечерта констатирам загуба на антифриз
- 2 юли сутринта, отварям капака и локализирам от къде тече (дупка в радиатора). Веднага звъня и запазвам първия свободен час за 6.07
- 3 юли (петък) оставих колата предварително, защото теча се оказа по-сериозен от това, което си представях и до понеделника нямаше как да стигна на ход...Разбрах се с приемчика, след като погледнат да ми се обадят в понеделник, за да кажат кога ще е готова евентуално колата. Говорихме за най-лош вариант до 3 седмици (доставка от Франция) и най-добър до седмица (поръчка на радиатора от Румъния)
- 6 юли (понеделник) късен следобед 17:30 ни вест, ни кост. Решавам да взема нещата в свои ръце и да нахалствам. Звъня упорито на Еспас до откат 2 пъти - никой не вдига. В 18ч ми връщат обаждане. Обяснявам им кой съм и защо ги притеснявам. Успявам с ченгел да му извадя следните думи от устата : Да, разглобихме и видяхме къде е проблема. Едно болтче се е разхлабило (липсва) и явно е засилено от перката към радиатора и от там тече. Като пусна поръчката на радиатора ще ви се обадя, за да ви кажа дата на евентуална доставка. Пожелахме си лека вечер и кой от къде...
- 9 юли (четвъртък). Естествено, че обаждане не получих и отново решавам, че ще досаждам. Отивам им на крака (с метрото), тъй като по телефона явно нещата не вървят... Появявам се изненадващо в приемната. Питам ги какво става нали трябваше да се обадите?! Приемчикът се извинява, признава че е негова грешка, и че е поръчал радиатора още в понеделник. Сяда на компютъра и О, чудо! все още нямаме дата за доставка ?!?!?
Дали го беше поръчал или забравил ще остане загадка...Продължаваме напред...Щял да пише до колегите с авточастите и до 12часа ще имаме отговор. Супер. Правя си устата, че тая работа нещо ми идва вече БАЙГЪН! Подпитвам да дават заместващ автомобил, тъй като така като гледам до седмица няма да е готова моята кола. Викам му отпуска имам планирана, ходене насам-натам... Обеща ми момчето, че ще съдейства и утре ще се обади, за да каже какво са отговорили колегите за радиатора.
- 10 юли (петък). Обаждане?! Сещате се...
Все пак успяваме да се свържем с приемчика, който вдига и казва, че все още не се знае за радиатора, НО видиш ли имало 2 радиатора за тази кола!!! (нали уж я бяха гледали/разглобили в понеделник и УЖ е поръчан някъв радиатор). Ще я разглабяли тия дни, за да видят кой точно е моят радиатор
Според мен вече просто печелеха време и нищо не са разглабяли (пращам всеки ден "тайни агенти", които ми потвърждават, че колата не е мърдала от мястото си) А това за 2та радиатора е култово, най-малкото по ВИН-а като чукнеш и излиза всичко, което е по колата...
- 13 юли (понеделник). Направо ви казвам, че не съм и очаквал обаждане ;D Звъним си му дежурно на приемчика, който вече му е дошло до гуша от мен :-* . Той направо пита кога мога да дойда, за да взема заместващия автомобил. Все още НЯМА информация за доставката на радиатора, но вече знаем кой е "нашият" (хахахах). Каквото зависело от него, той го е направил.
- 14 юли. Без много въпроси и усложнения взимам заветния заместващ автомобил - Рено Меган IV 1.5 дци 110 коня. Много приятно автомобилче се оказа

За радиатора вече не смея и да питам...Дочувам някакви "легенди" от жената, която ми предаде ключовете (които трябва да ме подготвят психически) за някакъв клиент с Нисан, който чакал 6 месеца за доставка на някаква част. Силно се надявам да е бил с Нисан GT-R, защото ако е някой друг, редови модел и чакаш половин година, то не говори добре за марката. Нещо ми спомена, че заводите не работели 2-3месеца заради КОВИД-а. Поне аз го разбрах така, че реално ние чакаме дата на производство на радиатора, а не дата на доставка
Баси, ще ми се изкривят гумите на РС-а от седене на плаца
В тази връзка спомнете си за тоя случай, когато си помислите, че Еуратек нещо са ви подразнили и са зле.
Според мен такова нещо близо 2 седмици да нямаш информация има ли/няма ли наличен радиатор, било то и за РС, не е никак нормално. Според рено форума не им се случва за първи път.
- 1 юли късно вечерта констатирам загуба на антифриз
- 2 юли сутринта, отварям капака и локализирам от къде тече (дупка в радиатора). Веднага звъня и запазвам първия свободен час за 6.07
- 3 юли (петък) оставих колата предварително, защото теча се оказа по-сериозен от това, което си представях и до понеделника нямаше как да стигна на ход...Разбрах се с приемчика, след като погледнат да ми се обадят в понеделник, за да кажат кога ще е готова евентуално колата. Говорихме за най-лош вариант до 3 седмици (доставка от Франция) и най-добър до седмица (поръчка на радиатора от Румъния)
- 6 юли (понеделник) късен следобед 17:30 ни вест, ни кост. Решавам да взема нещата в свои ръце и да нахалствам. Звъня упорито на Еспас до откат 2 пъти - никой не вдига. В 18ч ми връщат обаждане. Обяснявам им кой съм и защо ги притеснявам. Успявам с ченгел да му извадя следните думи от устата : Да, разглобихме и видяхме къде е проблема. Едно болтче се е разхлабило (липсва) и явно е засилено от перката към радиатора и от там тече. Като пусна поръчката на радиатора ще ви се обадя, за да ви кажа дата на евентуална доставка. Пожелахме си лека вечер и кой от къде...
- 9 юли (четвъртък). Естествено, че обаждане не получих и отново решавам, че ще досаждам. Отивам им на крака (с метрото), тъй като по телефона явно нещата не вървят... Появявам се изненадващо в приемната. Питам ги какво става нали трябваше да се обадите?! Приемчикът се извинява, признава че е негова грешка, и че е поръчал радиатора още в понеделник. Сяда на компютъра и О, чудо! все още нямаме дата за доставка ?!?!?
Дали го беше поръчал или забравил ще остане загадка...Продължаваме напред...Щял да пише до колегите с авточастите и до 12часа ще имаме отговор. Супер. Правя си устата, че тая работа нещо ми идва вече БАЙГЪН! Подпитвам да дават заместващ автомобил, тъй като така като гледам до седмица няма да е готова моята кола. Викам му отпуска имам планирана, ходене насам-натам... Обеща ми момчето, че ще съдейства и утре ще се обади, за да каже какво са отговорили колегите за радиатора.
- 10 юли (петък). Обаждане?! Сещате се...
- 13 юли (понеделник). Направо ви казвам, че не съм и очаквал обаждане ;D Звъним си му дежурно на приемчика, който вече му е дошло до гуша от мен :-* . Той направо пита кога мога да дойда, за да взема заместващия автомобил. Все още НЯМА информация за доставката на радиатора, но вече знаем кой е "нашият" (хахахах). Каквото зависело от него, той го е направил.
- 14 юли. Без много въпроси и усложнения взимам заветния заместващ автомобил - Рено Меган IV 1.5 дци 110 коня. Много приятно автомобилче се оказа

За радиатора вече не смея и да питам...Дочувам някакви "легенди" от жената, която ми предаде ключовете (които трябва да ме подготвят психически) за някакъв клиент с Нисан, който чакал 6 месеца за доставка на някаква част. Силно се надявам да е бил с Нисан GT-R, защото ако е някой друг, редови модел и чакаш половин година, то не говори добре за марката. Нещо ми спомена, че заводите не работели 2-3месеца заради КОВИД-а. Поне аз го разбрах така, че реално ние чакаме дата на производство на радиатора, а не дата на доставка
Баси, ще ми се изкривят гумите на РС-а от седене на плаца
В тази връзка спомнете си за тоя случай, когато си помислите, че Еуратек нещо са ви подразнили и са зле.
Според мен такова нещо близо 2 седмици да нямаш информация има ли/няма ли наличен радиатор, било то и за РС, не е никак нормално. Според рено форума не им се случва за първи път.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Рено
digitalundgrd, полезно инфо. Жалко, че те бавят, явно всички са един дол дренки.
Кажи за цивилния Меган - комфортен ли е, обезшумяването как е? Благодаря предварително.
Стискаме палци да върнат Оранжа по-бързо и да си бумтиш напред назад с него
Кажи за цивилния Меган - комфортен ли е, обезшумяването как е? Благодаря предварително.
Стискаме палци да върнат Оранжа по-бързо и да си бумтиш напред назад с него