На теория е възможно, но трябва да са в кола в движение в посоката на доклада. Тези, които са на "засадата" няма как да го направят. Доклад се маха, като се натисне "палец надолу" или когато не се потвърди дълго време (15-20 минути, но не съм сигурен за точната продължителност) с "палец нагоре" от друг преминаващ Уейзър. Затова е много важно да се репортва от всички участници, а не само да се възползваме от докладите на останалите.
Като цяло са различни и мисля, че и маршрутизиращите им алгоритми са различни. Освен това, Уейз се поддържа от доброволци в частта пътна мрежа и доколко маршрутизиращият алгоритъм ще работи също е функция и от качеството на работата на тези редактори-доброволци. Аз самият съм начертал няколко хиляди километра пътища в България и Европа. Ако забележите проблем с картата, в менюто има функция за докладване на проблем, този проблем се отразява на картата и някой от доброволците го поправя (неправилно кръстовище, забранен завой, има/няма стационарна камера, грешно ограничение на скоростта, т.н.), поради което също е важно шофьорите да рапортуват такива.Sec8200 написа: 23.06.2020, 15:30:45 навигация сравнима ли е с Google Maps (още не разбирам защо има две и са на Гугъл)
А иначе, Уейз е Израелски проект, който се разраства и през 2013 Гугъл го купува вероятно заради някои технологии, които биха могли да ползват и вероятно ползват. Оставят го да се развива като самостоятелен проект, но леко-полеко интегрират някои неща от него - доклади, камери, може би жив трафик, те си знаят...