Съвет за покупка от Das Welt Auto

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Защото Суперб-а може да е изкупен от Порше при покупка на нов VW.
Изображение
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

отивай и гледай. После пробвай.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

kograman написа: 23.06.2020, 13:34:16 Тази седмица е омешала маслото с антифриза през охладителя в радиатора.
Искаш да кажеш, през масления охладител, който е върху масления филтър ли?🤔
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

На излизане от Варна, му е светнало ниско ниво на антифриза. Спра, отваря капака да види какво се случва, и в разширителният съд всичко е било черно.
Пътна помощ и в ЕТ, от там са му казали масленият охладител е пробил. А колата е била с този проблем Януари, ама нали изтича гаранцията Февруари ...
Нещо са я замазали да изкара няколко месеца.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

kograman написа: 23.06.2020, 15:47:04 Нещо са я замазали да изкара няколко месеца.
Дилъра/ЕТ няма никаква изгода от това, даже обратното.
Всички гаранционни ремонти им се плащат и то дебело от Чехия [smilie=pardon.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Не знам, може и да е имало и друга част на предистория. Факт е че човека яде дървото. Сега като чуе Шкода, познай какво му е мнението ...
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @todor87 -
todor87 написа: 23.06.2020, 16:02:40 Всички гаранционни ремонти им се плащат и то дебело от Чехия
Това е така, но също е факт, че се дърпат така, все едно ТЕ ще го плащат. Аз нямам обяснение.

До @kograman -
kograman написа: 23.06.2020, 16:09:26 Сега като чуе Шкода, познай какво му е мнението
Грешно ;)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
atashev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb II 4X4 DSG 170к.с.

Мнение от atashev »

Пичове, днес се обадих (не бях в София до сега) да питам някой друг въпрос за колата. От физическо лице е върната, купил си е VW от тях и да се договорили да я върне. Гарантираха, че е напълно обслужена - DSG, 4x4, двигател, сменили са задни амортисьори и нещо, което ми направи впечатление - капак на клапани, понеже бил омаслен.
Някой има ли повече инфо за този капак, това гарнитура ли е, какво е, но е по двигателя, така че не знам дали е нещо притеснително?

Ясно ми е, че и за обслужването не мога да съм 100% сигурен, че е направено, но все пак са Das Welt Auto и всичко е въпрос на доверие...

Относно гаранцията - за Шкода давали само 3 месеца, не като за VW 1 година. Което е доста тъпо.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Гарнитура е. Нищо страшно, те VW си омасляват.
Какво ти покрива тази гаранция от 3-те месеца?
За обслужването, по принцип не трябва да се притесняваш, АМА като ми кажат всичко било обслужено, и като питам какво точно, и се оказва че не е баш всичко. Като за начало филтъра на Халдекса. Коментирано е много пъти, в бюлетина за Бг този филтъра се води не обслужваем.
Разбери какво точно са сменявали, и ходи я виж.

Ангренажа дали е обслужен? Като цяло, при тях менте части няма.
Ако някой има интерес, ще снимам ангренаж на 100к км с ролките и термостат как изглеждат.
atashev

Шкода Новак

Мнение от atashev »

kograman написа: 29.06.2020, 13:01:17 Гарнитура е. Нищо страшно, те VW си омасляват.
Какво ти покрива тази гаранция от 3-те месеца?
За обслужването, по принцип не трябва да се притесняваш, АМА като ми кажат всичко било обслужено, и като питам какво точно, и се оказва че не е баш всичко. Като за начало филтъра на Халдекса. Коментирано е много пъти, в бюлетина за Бг този филтъра се води не обслужваем.
Разбери какво точно са сменявали, и ходи я виж.
Благодаря, питах ги поотделно за DSG и Халдекса, потвътрдиха ми, но днес ще отида по-късно и ще искам пълен списък. Особено за този филтър.
Като цяло чета, че е ок да се пазариш с тях за 500-1000лв. или някаква поддръжка т.е. ако я харесам мога да се пробвам да се уговорим нещо допълнително.
atashev

Шкода Новак

Мнение от atashev »

kograman написа: 29.06.2020, 13:01:17 Ангренажа дали е обслужен? Като цяло, при тях менте части няма.
Ако някой има интерес, ще снимам ангренаж на 100к км с ролките и термостат как изглеждат.
Не е, каза ми, че е на 210к, а тази е на 178к, но е огледана обстойно и няма наченки да заминава.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Имам една история с въпросните Дас Велт Ауто от 2015та...по-конкретно Порше Запад.

Накратко - спирам случайно и виждам кола, която ми харесва. Караме я 30 мин и казвам, че ще я купя. Действието се развива в четвъртък.
Питам да преведа ли капаро, за да я запазят, защото другата седмица съм командировка в САЩ за 2 седмици и няма да мога да я взема бързо.
Дилърът ми вика "виждам, че сте сериозен, ще ви я запазя...няма нужда от капаро".
Според същият, колата (ауди а7 на 47 000 км) имала комплект зимни гуми и джанти, била минала инспекция и тн и тн.
В петък и понеделник тече комуникация по мейл...оказва се, че гуми и джанти няма, колата още не е инспектирана. (след като няколко пъти преди това твърдяха друго и това го признаха накрая след като им казах да ми пратят резултатите от инспекцията и сервизирането през годините)
Та във вторник кацам във Франкфурт на път за Чикаго. Порше Запад ми пращат някакви техни примерни лизингови схеми и тн и тн... с две думи, действаме, за да я взимам колата.
след 2-3 часа престой на летището се качвам във втория полет и си сядам на седалката. По традиция си поглеждам телефона за обаждания и мейли преди излитането и гледам имейл от същия дилър "колата е продадена на други наши клиенти" [smilie=fool.gif]
Седях, мигах, мигах... на следващия ден си разменихме 3-4 мейла...припсувах ги и буквално им заявих, че така педерастки не са ме лъгали и на Горубляне и че са срам за бранда Ауди, Порше и ФВ.
Тоя същия бастун дори ми каза, че не бил разбрал, че съм сериозен и че сега щял да се обади на купувачите да им каже, че е станала грешка и ще ми продадат колата на мен... напсувах го още веднъж и никога повече не им стъпих в гнусния шоурум.
Отделно, че в Ауди форума един беше обяснявал как правели схеми точно през Порше (Дас Велтауто), за да пишат колите на по-малко километри и със сервизна история и тн... аз лично съм виждал кола внесена на над 200к км после да се продава в същия тоя шоурум като кола на 120к км...

Та с две думи - (понякога) тези симпатяги лъжат адски ...до колкото зависи от мен, аз кола от тях не бих си купил освен, ако не е някаква страшна оферта и съм 99.9% сигурен, че не ме лъжат (този път)
atashev

Шкода Новак

Мнение от atashev »

Благодаря за мнението, колега! Мен ми звучи като типична българска работа цялата история. Тоя казал на оня, оня казал на трети и не се разбрали и са те пре*бали. Заслужават си да изсипеш един тон мейли към Германия и да ги нахраниш, само така си взимат поука, имал съм тъпа ситуация с Луфтханза и да видиш как бързо се активираха да ми свършат работа като писах до Германците.
Иначе последните неща които пишеш са доста притеснителни, просто тази кола е от Еуратек купувана и мога да видя пълната история. Та въпросът е как е била поддържана, за километрите не смятам, че ще има шашма.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

atashev написа: 29.06.2020, 13:07:55 Не е, каза ми, че е на 210к, а тази е на 178к, но е огледана обстойно и няма наченки да заминава.
ОПА, първа червена лампичка. На тези автомобили ангренажа се обслужва на 5г или 200км само и единствено когато е оригиналният от завода.
След това на 4г или 100к км.
Тази кола е минала годините са обслужването с една. Какво точно са обслужили на двигателя? Само масълце?
atashev

Шкода Новак

Мнение от atashev »

kograman написа: 29.06.2020, 13:21:42 ОПА, първа червена лампичка. На тези автомобили ангренажа се обслужва на 5г или 200км само и единствено когато е оригиналният от завода.
kograman написа: 29.06.2020, 13:21:42 atashev написа: ↑29.06.2020, 13:07:55
Не е, каза ми, че е на 210к, а тази е на 178к, но е огледана обстойно и няма наченки да заминава.
ОПА, първа червена лампичка. На тези автомобили ангренажа се обслужва на 5г или 200км само и единствено когато е оригиналният от завода.
След това на 4г или 100к км.
Тази кола е минала годините са обслужването с една. Какво точно са обслужили на двигателя? Само масълце?
Интересно, ще го питам директно тогава, уговорихме се за 15:30 да я видя.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”