Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer

Мнение от Rangel »

Ти такава реклама ѝ направи... по-зле от моята тема, където всяко нещо споделям по колата :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Купи 4 чисто нови еднакви карета skf и си карай колата.
Това което си купил преди време го изхвърли и него.
Дебела глава си. :)
То с четене по форумите ако ставаше, то и лекари нямаше да има-по интернета ще се лекуваме [smilie=sarcastic.gif]
Да ти провери и полуосите твоя майстор.
Купил си си Суперб, не ти се дават 600-700лв.да го оправиш, щял да го продава. :)
Като ги смениш и евентуално не се оправи.... - ами ще имаш 4 нови хубави карета, няма да свърши света. Ще знаеш че 100%не е от тях и продължаваш. Но ще има на какво да стъпиш дето се вика.
Последно промяна от bega4kata на 24.06.2020, 11:54:49, променено общо 2 пъти.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Полуоската е възможен вариант наистина, но...как да се провери? На око, на дали ще стане? Дано решиш проблема, защото колата определено си струва. Успех!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

На струг. Щото може да е преживявала удар колата... не е нова.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

bega4kata написа: 24.06.2020, 11:44:22 Купи 4 чисто нови еднакви карета skf и си карай колата.
Сами, моите уважения и благодарности за съветите ! Възможно е да греша, възможно е да имам неправилни представи, но моята гледна точка е по-различна от твоята. Искам да отида и да си платя - ако трябва и 2000лв, но да знам, че колата ще е оправена. Това, което ти казваш е, че трябва да дам 800лв и ако не се оправи демек съм ги хвърлил на вятъра (както аз писах по-горе). Иска ми се майсторът да знае какво прави и като ми каже: "Ще ти струва Хлв. и колата ти ще е оправена" аз да му кажа добре .. прави я, тестваме колата и ако е оправена плащам, ако не е, не искам да плащам. Само дето в БГ реалността естествено не е такава и ако си позволя да не платя на някой майстор, той ще намери начин да ми съсипе колата, за да не е само той прецакан. [smilie=search.gif]
Относно четенето по форуми, ясно е, че не става, но срещнах поне 20 човека оплакали се от подобен проблем и не видях нито едно решение. Масово, както по-горе писах се сменят описаните части и просто колата тресе с нови части. [smilie=pardon.gif]
bega4kata написа: 24.06.2020, 11:55:38 На струг. Щото може да е преживявала удар колата... не е нова.
Колата я взех преди 12 000км. Август месец миналата година. Преди това има един удар високо в ляво с пукнат фар и нищо по-сериозно, след това няма дори щети. Когато я взех не го правеше, към днешна дата има проблем.

И не на последно място, за продажба ми влияе това, че седалката така и не успях да си я наглася. Нямам нито едно пътуване, след което да нямам болки.

P.S.
Ако познавате майстори, които биха се съгласили на моите очаквания описани по-горе, допълвам:
- Ако диагнозата не е вярна, не плащам нищо, взимам си старите части и си заминавам;
- Ако диагнозата е вярна, плащам по 2 суми до 1000лв. и по 1,5 суми над 2000лв, т.е около 1000лв чиста пара. :)
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

сега ако се намери добър колега, който да даде двете си полуоски за проба , ако проблема се реши да получи две нови полуоски, ако не се реши да му върнеш полуоските със заплащане на труда от теб + някаква сума да компенсира гимнастиките
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

DoH_KuXoT написа: 24.06.2020, 12:43:07 сега ако се намери добър колега, който да даде двете си полуоски за проба , ако проблема се реши да получи две нови полуоски, ако не се реши да му върнеш полуоските със заплащане на труда от теб + някаква сума да компенсира гимнастиките
и такава договорка сигурно е възможна. :)

Истината е, че с носталгия се върнах към началото на темата, където пиша, че давам повече от предвидените пари с цел да купя кола, която да карам поне 5г. Имам добър кредит с период 30г, имам син на 5месеца и апартамент за дообзавеждане. Последното, което искам е да ходя да се занимавам с покупко-продажба на автомобили или да дам 1-2-5к за ремонти, така че на мен също не ми е приятна ситуацията.

Попринцип харесвам Аудита доста, но с цел да си спестя скъпи ремонти, податливи алуминиеви окачвания и т.н., след четене и съвети от хората, реших да си купя Superb II FL, защото:
- "2.0 TDI e супер двигател, обслужваш на време, караш извънградско и няма да имаш ядове 300 000км"
- "Skoda e с просто и здраво окачване, няма грижи, частите са евтини"
- "Новите коли са претенциозни, старите сглобки са по-добри" .. ето купувам кола, която е 2007г, само черупката е 2013г.
- "6-DSG с мокри съединители най-здравото, няма грешка"

Ама късата клечка не пита. :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

sonnyer написа: 24.06.2020, 12:38:39 Искам да отида и да си платя - ако трябва и 2000лв, но да знам, че колата ще е оправена.
Е, той всеки иска така, но понякога не става :)
Той майстора няма зор да ти поправя колата. Ти си го потърсил. И не е виновен, че колата ти тресе! Ще ти предложи вариант и ако си съгласен. Но не мисли, че щял нарочно да ти съсипел колата и подобни глупости.
Той ще ти каже: Варианта е следния (да не го повтарям) съгласен или не и толкова. Като не си съгласен, че трябва да се сменят 4 карета, но може и да не се оправи при някакъв минимален %, ходи чети по форумите [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@sonnyer, вече да си отишъл при Евгени от Трансексперт. 90% съм сигурен че се е сблъсквал с този проблем. И може да ти даде насоки и огледа колата.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

sonnyer написа: 24.06.2020, 12:47:44 Ама късата клечка не пита
Ми то при старите коли късите клечки са много, много повече от дългите [smilie=pardon.gif] Но да имаш илюзии, че няма да инвестираш пари в колата си... не знам. Винаги ми е било смешно, когато някой се изтъпании и каже, взех я, и ето карам я вече 5 години, 1 лев не съм дал. И гледаш паркирал парче скрап, пуши, трака, няма каране. И от селото по далеч не тръгва, щото няма и да стигне. Ти не ми даваш вид на такъв човек [smilie=pardon.gif]
И да ти кажа, повече разбирам проблема ти със седалката, от колкото дерта със каретата [smilie=sarcastic.gif]
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @sonnyer - От това, което до сега си изчел за Проблема, има ли го проявен при Автомобили с Ръчни Скорости?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

@Taratajki, явно ме подвежда това, че не считам колата за стара/вносна/купена от с. Труд и т.н., защото аз наистина имах подобни намерения, но в крайна сметка устисках да чакам, да търся и накрая (по случайност) да взема кола, която не съм си представял, че е възможно да намеря на вторичния пазар. :)
Аз инвестирам в колите си със сигурност и пак не ми пречи ама на този етап ми се вижда много безмислено ... нещо като онзи виц за хляба дето струва 2лв. и човека си платил 2лв., но му върнали 1, щото това било ставката за ББ, а днес хляб нямало.
Седалката също със сигурност ми влияе.

@tuningmania, има го и при ръчни, да.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

sonnyer написа: 24.06.2020, 12:47:44 ето купувам кола, която е 2007г, само черупката е 2013г.
Ето това ме навежда на мисълта, че колата е имала много по-сериозен/и удари от просто високо горе с пукнат фар.
За да се мине от нормален към ФЛ Супърб се сменя цялата предница, калници, броня, капак, решетки, фарове и т.н., като това никой не го прави само защото на някой му е хримнало да си го направи, прави се ако примерно 75% от нещата са изпочупени и се подменят с нови. Тъй, че определено не е била с просто лек удар с пукнатина.

Виж кормилната рейка, за луфтове, които да предава към гумите, при мен го имаше този момент, от едните луфтове тракаше като все едно предницата всеки момент ще се разпадне.
Günter Stg 1
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

dimibo написа: 24.06.2020, 15:42:01 Ето това ме навежда на мисълта, че колата е имала много по-сериозен/и удари от просто високо горе с пукнат фар.
За да се мине от нормален към ФЛ Супърб се сменя цялата предница, калници, броня, капак, решетки, фарове и т.н., като това никой не го прави само защото на някой му е хримнало да си го направи, прави се ако примерно 75% от нещата са изпочупени и се подменят с нови. Тъй, че определено не е била с просто лек удар с пукнатина.

Нещо изобщо не си ме разбрал.
sonnyer написа: 24.06.2020, 12:47:44
ето купувам кола, която е 2007г, само черупката е 2013г
имам предвид, че моделът Superb II е излезнал 2007г. В последствие през 2013 излиза фейслифта на същия модел, като разликите са основно външни. Това исках да кажа.
Ще го кажа пак, ако на някой не му се чете в първите страници - колата беше на шефа ми. Купена е 2015 чисто нова, карал я е до 59 000км, като не малка част от пробега е извън БГ. Имам цялата история на автомобила, така че причини в миналото не търся. :)
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Да Ви върна на тресенето, защо не пробвате да свалите дисковете и хубаво да почистите главините под дисковете, намажете с медна грес, почистете и дисковете на равнината на която лягат джантите, почистете джантите, намажете и там с медна грес. Да не се окаже, че дисковете не лягат добре и някъде тръгнала ръжда ги надига , като почне да тресе ако леко докоснеш педала на спирачка тресенето засилва ли се или намалява. Ако си на неутрална със същата скорост какво се случва ?
Заключено

Обратно към “Superb II”