Не съм напълно сигурен, но поне за Супърб 3 мисля, че брандираните Шкода греди и велобагажници са на базата на Тюле, но само по-ниския клас Тюле. Аз поне не съм попадал на Шкода брандирани варианти от високия клас на Тюле. Не знам и цената на Шкода брандираните каква е, но от опита ми с други марки автомобили и аксесоари, обикновено по-изгодно е да се взимат брандирани от производителя/вносителя, а не според марката автомобил.
Последните годни по стечение на обстоятелствата смених различни марки (Thule, Mont Blanc, Yakima, Hakr, Hapro, Neumann) и модели подобни аксесоари (напречни греди, автобоксове, багажници за колела за покрив и теглич, ски багажници) и към момента ползвам напречни греди Yakima (
www.yakima.eu), както и техен велобагажник за теглич, тъй като нон-стоп карам с кутия на покрива. Според мен тези греди са по-добри като изработка от Тюле, по-удобни са за монтаж на багажници/кутии, по-тихи са (това е доста субективно) и са по-евтини.
И пак на база личен опит, ако човек постоянно или често използва гредите и аксесоари за тях (кутия, велобагажници, скибагажници, лодки и т.н.) силно препоръчително е гредите да избира между Thule, Yakima и Mont Blanc (тези май в БГ ги няма много вече), защото качеството на изработката е много по-добро. При по-често използване на по-ниския клас започват да се чупят ключалки, късат се или се смачкват гумените уплънения, губят се страничните тапи и други подобни неприятности, което в един момент налага купуване на нови греди и накрая цената пак става подобна на Thule, Yakima. Изборът на конкретен модел също е хубаво да се съобрази с това, за което ще се ползват гредите. Смисъл от аерогреди има ако стоят постоянно на колата със съответна по-аеродинамична кутия или ако в голяма част от времето кутията/багажника са свалени, защото тогава нивото на шум е доста различно. Ако постоянно или много често гредите се ползват с велобагажник или скибагажник на практика няма голям смисъл от по-скъпи аерогреди, защото така или иначе багажникът си вдига шум и обезмисля инвестицията в "безшумни" греди.
Понеже по принцип не съм активен във форума, а и не карам Шкода към момента, да кажа, че нямам нищо общо и не рекламирам Yakima. Темата ми е интересна и реших да споделя моя опит