Каско в ДЗИ 4г+ : официален или доверен сервиз?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Не намерих подобна тема, затова отворих нова..
Колата става на 4г и ДЗИ ми препоръчват каско с доверен сервиз. За официален е нещо като +30% отгоре.
За бояджийски айде работят с Ветек. Но се чудя, ако стане някоя беля (да не дава Господ!), дали не е по-добре да доплатя за официален и да си знам,че ще е с оригинални части?
Приемам съвети и споделяне на опит. Благодаря предварително!
Колата става на 4г и ДЗИ ми препоръчват каско с доверен сервиз. За официален е нещо като +30% отгоре.
За бояджийски айде работят с Ветек. Но се чудя, ако стане някоя беля (да не дава Господ!), дали не е по-добре да доплатя за официален и да си знам,че ще е с оригинални части?
Приемам съвети и споделяне на опит. Благодаря предварително!
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
За оригинални части можеш да си доплатиш по всяко време, при всеки сервиз
Зависи колко и как караш, къде нощува колата и прочие. Неизвестни много.
Зависи колко и как караш, къде нощува колата и прочие. Неизвестни много.
Последно промяна от peyopetrishki на 22.06.2020, 11:05:39, променено общо 1 път.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Sec8200 - За последните Пет Години какви Щети си имал?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Тоше, аз съм в ДЗИ.
Реших, понеже изплатих колата в началото на тази година, да не се възползвам от официален сервиз.
Предвид това, че аз карам по 15-20хилки на година, освен това- ако се ботурясам, чаркалята ми са други, освен това- ОЕМ части винаги мога да си купя на атрактивни цени, а да си боцна колата по експертна оценка и да си доплатя.
Освен това, винаги мога да разчитам и на ЕТ Бургас.
Така избрах и на Тигуана и на Цитроните после.
Да ти кажа, то ако стане нещо по-сериозно, предвид повечето сервизи, то по-добре да се пише тоталка и да си взема кеша + да си продам чаркалята, отколкото да я правя.
Но, това си е мое мнение!
Реших, понеже изплатих колата в началото на тази година, да не се възползвам от официален сервиз.
Предвид това, че аз карам по 15-20хилки на година, освен това- ако се ботурясам, чаркалята ми са други, освен това- ОЕМ части винаги мога да си купя на атрактивни цени, а да си боцна колата по експертна оценка и да си доплатя.
Освен това, винаги мога да разчитам и на ЕТ Бургас.
Така избрах и на Тигуана и на Цитроните после.
Да ти кажа, то ако стане нещо по-сериозно, предвид повечето сервизи, то по-добре да се пише тоталка и да си взема кеша + да си продам чаркалята, отколкото да я правя.
Но, това си е мое мнение!

-
werz
- Гараж: Купчина ламарини
Винаги при мазало е хубаво да сте със скъпо каско,при доверен сервиз и кола за тотал не се навиват да пишат тотал,застрахователите им е ясно,но и те бият пас.Въпросът е винаги в парите,при дребни разлики в полиците не бих се замислил.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Верцуне, ти все едно си се изнесъл и не живееш в БГ.
Като имаш добър брокер (+ приятел)- всичко става. Все едно не знаеш!![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Като имаш добър брокер (+ приятел)- всичко става. Все едно не знаеш!

-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Ами хубаво е първо да се провери списъка на доверените сервизи, защото може да се окаже, че официалният сервиз също е и доверен. Не съм гледал списъка на доверени сервизи, но може би ЕТ не фигурират в него.
Иначе гледам Порше ЮГ, Запад и Изток също са доверени сервизи. Дали те няма да работят с оригинални части? Иначе ако щетата е по твоя вина то ДЗИ няма да се съгласят на оригинални части и ще трябва да си доплащаш така или иначе. При мен таса се случи с предната ми кола септември месец, която беше към ДЗИ (отказаха да платят за оригинално предно стъкло).
Иначе гледам Порше ЮГ, Запад и Изток също са доверени сервизи. Дали те няма да работят с оригинални части? Иначе ако щетата е по твоя вина то ДЗИ няма да се съгласят на оригинални части и ще трябва да си доплащаш така или иначе. При мен таса се случи с предната ми кола септември месец, която беше към ДЗИ (отказаха да платят за оригинално предно стъкло).
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Бе ти можеш да платиш за оригинални , но дали ще ги получиш.peyopetrishki написа: 22.06.2020, 11:05:16 За оригинални части можеш да си доплатиш по всяко време, при всеки сервиз
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Според мен няма шанс- то и затова цената на каското е различна в двата случая. Да ми пази господ и да не се случва мазалото, че “като се обърне колата пътища много”nmnikolov написа: 22.06.2020, 13:39:22 , защото може да се окаже, че официалният сервиз също е и доверен.
-
werz
- Гараж: Купчина ламарини
Като специалист по големи щети и битки със застрахователи,мога да ви кажа ,че се вади от 100 кладенеца вода да не се плати.Доверения сервиз е голям риск поради 1000 фактора,аз лично съм бил свидетел как листата с доверени сервизи е различна,когато искаш доверително писмо(за сервизи като Овердрайв не се издават).Но ако не карате Порше(там винаги сте преебани) си сключвайте официален сервиз.Както казва жената,не важно дали можете да карате,а дали и тези срещу вас могат
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Ами не е така. Като малко поразледах списъка с доверени сервизи на ДЗИ и има Порше Юг, Изток и Запад, Бултрако, София Франс Ауто и т.н. Моята предишна кола също я ремонтирах миналата в официалния сервиз, защото фигурираше в списъка с доверени сервизи.Ме4о Коди написа: 22.06.2020, 16:02:22Според мен няма шанс- то и затова цената на каското е различна в двата случая. Да ми пази господ и да не се случва мазалото, че “като се обърне колата пътища много”nmnikolov написа: 22.06.2020, 13:39:22 , защото може да се окаже, че официалният сервиз също е и доверен.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Ами изобщо не е сигурно това. В ситуацията, в която попаднах аз, с КАСКО в ДЗИ в официален сервиз, направо ми казаха, че не е възможно доплащане. Пораженията по колата ми бяха големи и напълно изчерпаха сумата по застрахователна стойност. В официалния сервиз ми казаха, че не мога да доплащам, а те се вместват в сумата, която ще им изплати застрахователят.peyopetrishki написа: 22.06.2020, 11:05:16 За оригинални части можеш да си доплатиш по всяко време, при всеки сервиз