Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer
Ами при мен с новите гуми (както казах, те са с нефабричен размер 225/50/17, т.е. с по-голям балон), тресенето е доста редуцирано, в смисъл дразни ме щото го усещам във волана, ама е поносимо. Поносимо във смисъл го усещам при определени ситуации и варира според играта с газта/наклона на пътя/завоя но е само на усет. Не се вижда да трепери волана.
Преди това с гуми 225/45/17 Hankook V12 беше направо изродско. Но те са като цяло много директни гуми и явно увеличаваха ефекта още повече. Волана с очи се виждаше как се тресе. Смятай щом децата от задната седалка ме питаха какво се случава с колата!!! Това на големия баир след Перник по магистрала Струма, има един плавен десен завой на изкачване, като я настъпих да изпреваря, направо волана подскачаше в ръцете. Аз затова и реших, че са гумите (макар, че знаех, че и със зимните тресе но по малко). Гумаджиите ги въртяха, сукаха, викат трите са перфектни, едната има лека кривина, ама клиентите такива си ги карат и въобще не им дреме, не може да е от това. Давай второ мнение от гумаджии - същото мнение - не е може да е от гумите. Викам, може, не може - сменям ги.
Та явно не са гумите и джантите, ама не е толкова зле та да се метна да подменям наред карета. Братото също предложи да размени каретата, ама не ми се занимава.
Преди това с гуми 225/45/17 Hankook V12 беше направо изродско. Но те са като цяло много директни гуми и явно увеличаваха ефекта още повече. Волана с очи се виждаше как се тресе. Смятай щом децата от задната седалка ме питаха какво се случава с колата!!! Това на големия баир след Перник по магистрала Струма, има един плавен десен завой на изкачване, като я настъпих да изпреваря, направо волана подскачаше в ръцете. Аз затова и реших, че са гумите (макар, че знаех, че и със зимните тресе но по малко). Гумаджиите ги въртяха, сукаха, викат трите са перфектни, едната има лека кривина, ама клиентите такива си ги карат и въобще не им дреме, не може да е от това. Давай второ мнение от гумаджии - същото мнение - не е може да е от гумите. Викам, може, не може - сменям ги.
Та явно не са гумите и джантите, ама не е толкова зле та да се метна да подменям наред карета. Братото също предложи да размени каретата, ама не ми се занимава.
Бееееее.....
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Цецо75 - Трябва да се мисли в посока, какво и как се променя по окачването/задвижването, при ускорение при изкачване..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
За съжаление, по чуждестранните форуми няма ясна визия какво се случва с тези коли .. Като стигна 1000лв хвърлени по ремонти, ако нямам успех, в края на лятото ще бъде в Mobile.bg. Шибана каруца !
https://www.skodacommunity.de/threads/v ... -h.110711/
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... b-shaking/
https://www.briskoda.net/forums/topic/1 ... lp/page/2/
Честно казано съм бесен, защото си купих кола на 60 000км,на 4,5г., от приятел. Добре си беше в началото .. после стана чудо.![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
https://www.skodacommunity.de/threads/v ... -h.110711/
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... b-shaking/
https://www.briskoda.net/forums/topic/1 ... lp/page/2/
Честно казано съм бесен, защото си купих кола на 60 000км,на 4,5г., от приятел. Добре си беше в началото .. после стана чудо.
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
kograman
Моята 2012г бившата, нямаше никакви драми с биене и т.н. Ама си беше със 16 от завода, 2.0 тди 170.кс 4х4 ръчка. Колко пъти съм я изпъвал до 220 км/ч, не трепваше. Минете до Трансексперт при Евгени. Да видим той какво ще каже.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @sonnyer - Не се превъзбуждай сега. Не ТИ е лош Автомобила. Това, че НИЕ не знаем нещо е повод за тревога. Помоли първо Форумните Майстори за севет..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Да ви споделя, че аз моите вътрешни карета ги смених на около 40000км. Не съм имал тресене от тях. Просто имаха луфт и тропкаха доста. Сложихме нови. Свалих колата на нормалното и окачване (дотогава беше с пакет лоши пътища).
Вече съм над 200000км. Външните карета са си оригиналните все още. Доста комплекти маншони (вътрешни и външни) заминаха през тия години.
Вече съм над 200000км. Външните карета са си оригиналните все още. Доста комплекти маншони (вътрешни и външни) заминаха през тия години.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сменяй 4 карета, да не са милиони. Хубави към 800лв излизат с труда.
Колата може да тресе по описания начин от:
Гуми
Джанти
Карета
Полуоски
Дискове(небалансирани)
По рядко от:
Маховик
Тампони
Колата може да тресе по описания начин от:
Гуми
Джанти
Карета
Полуоски
Дискове(небалансирани)
По рядко от:
Маховик
Тампони
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- sonnyer
да де .. не са милиони. Просто не ми харесва идеята да сменя толкова части на нов автомобил за не малко пари. Да си бях взел италианска/немска октавия 2 FL (нищо против модела, споменавам го, защото беше другата ми опция) и да знам, че може би е на над 300 000км, та да ги сменя с кеф. 
Последно промяна от sonnyer на 15.06.2020, 17:28:23, променено общо 1 път.
-
kograman
Това е "удовлстивето" на VW. Няма гаранция кога/какво ще изгърми
Имат си други позитиви, ама споменатите проблеми не са от тях.
Приятелски съвет, намери си читав механик. Там е като при докторите. Не попаднеш ли на читав, ще си намразиш колата.
Приятелски съвет, намери си читав механик. Там е като при докторите. Не попаднеш ли на читав, ще си намразиш колата.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Двете вътрешни карета, за които писах по-горе ми струваха скромните 1000лв тогава. Трудът беше отделно. И не съм оревавал форума.sonnyer написа: 15.06.2020, 16:07:38 да де .. не са милиони. Просто не ми харесва идеята да сменя толкова части на нов автомобил за не малко пари.
Колко толкова ти е нова колата? Откакто я купи какви други разходи си имал по нея?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- sonnyer
Колко да е нова - 5г. Гаранцията изтече преди 2 месеца. От както я купих - скромните 10 месеца и 10 000км. не съм имал други разходи, но и като цяло не съм очаквал поне до 100 000км. да имам разходи.
Може за много от хората тук парите да са като вестници, но за мен не е така.
И също така, не казвам, че няма да дам 1000лв., но да дам 2-3 хиляди с цел проба/грешка не ми се вижда нормално.
Може за много от хората тук парите да са като вестници, но за мен не е така.
И също така, не казвам, че няма да дам 1000лв., но да дам 2-3 хиляди с цел проба/грешка не ми се вижда нормално.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Много интересно, явно само масончета тука. 1000 лв. - нищо пара. Момчето поне 2х написа, че проблема е, че не е ясно какво е! Аз също не обичам да хвърлям пари, докато някой се учи върху колата ми! Другото, което ми е любопитно кой, каква професия има, че кара Шкода, пък 1000лв са нищо пари, ама това е друга тема!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
С'а, това няма нищо общо с колата
-
kograman
Отиди до Трансескперт за консултация с Евгени. Запиши си час, или му се обади.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ахъм. Читавия майстор е разковничето. Особенно като си обиколил вече 3-4, сменил си къде какво може и отиваш при следващия, който вече е облагодетелстван, щото кръга на заподозрени чаркове се е смалил до 1-2 предположения. И така той обира овациите ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....