Загадъчна вибрация
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Загадъчна вибрация
Както обещах в другата тема, ето описание на проблема, който имам.
Когато ускорявам по-агресивно (най-често се получава в Спорт), или пък когато карам с около 3000 оборота на магистралата на 7-ма предавка се случва следното нещо.
1. Поради това, че трябва да намаля си махам крака от педала на газта. Подчертавам - НЕ натискам спирачка.
2. Оборотите започват да спадат и когато влязат в диапазона 2800 - 2300 (намаляйки на скорост) се появява една лека неприятна вибрация, която на 2300 изчезва Усещането ми е, че като че ли идва отзад, но не мога да бъда 100% сигурен. Усеща се леко и на волана. Жена ми (след като съм и казал за какво да внимава) - и тя я усеща. Ако ускоря бавно до 3000, задържа оборотите и си махна крака от газта - проблемът го няма.
Това не се получава всеки път, а когато стане е само при горните две условия. Което ме кара да я свързвам някак си с 4х4-то, защото в тези условия на ускоряване Халдекса от 5-то поколение е активен. Това, което не знам (и не съм имал време да проверя, имам OBDEleven, но не съм имал време да гледам дали и на колко процента е зацепен съединителят на Халдекса в тази сутуация) е дали при отпуснат педал на газта пак играе 4х4-то.
Не е от гуми или джанти, защото се случва и с двата ми комплекта.
Три пъти ходих в ЕТ, първо казаха, че не го усещат, накрая един от техниците им успя да го усети и каза - а, да има го и е неприятно. Стоя колата по ден при тях, правиха запитвания и какви глупости ми отговориха няма да пиша за момента (вкл. че било нормално, хаха), че не искам да ги излагам.
Ако имате идеи от какво е кажете - не е нищо фрапиращо, но ме дразни като знам, че нещо не е 100% ок, а и колата си е в гаранция:)
Мисля още един път да им дам шанс (имам час на 15-ти) и ако пак ми говорят глупости вече ще ги притисна по-сериозно.
Когато ускорявам по-агресивно (най-често се получава в Спорт), или пък когато карам с около 3000 оборота на магистралата на 7-ма предавка се случва следното нещо.
1. Поради това, че трябва да намаля си махам крака от педала на газта. Подчертавам - НЕ натискам спирачка.
2. Оборотите започват да спадат и когато влязат в диапазона 2800 - 2300 (намаляйки на скорост) се появява една лека неприятна вибрация, която на 2300 изчезва Усещането ми е, че като че ли идва отзад, но не мога да бъда 100% сигурен. Усеща се леко и на волана. Жена ми (след като съм и казал за какво да внимава) - и тя я усеща. Ако ускоря бавно до 3000, задържа оборотите и си махна крака от газта - проблемът го няма.
Това не се получава всеки път, а когато стане е само при горните две условия. Което ме кара да я свързвам някак си с 4х4-то, защото в тези условия на ускоряване Халдекса от 5-то поколение е активен. Това, което не знам (и не съм имал време да проверя, имам OBDEleven, но не съм имал време да гледам дали и на колко процента е зацепен съединителят на Халдекса в тази сутуация) е дали при отпуснат педал на газта пак играе 4х4-то.
Не е от гуми или джанти, защото се случва и с двата ми комплекта.
Три пъти ходих в ЕТ, първо казаха, че не го усещат, накрая един от техниците им успя да го усети и каза - а, да има го и е неприятно. Стоя колата по ден при тях, правиха запитвания и какви глупости ми отговориха няма да пиша за момента (вкл. че било нормално, хаха), че не искам да ги излагам.
Ако имате идеи от какво е кажете - не е нищо фрапиращо, но ме дразни като знам, че нещо не е 100% ок, а и колата си е в гаранция:)
Мисля още един път да им дам шанс (имам час на 15-ти) и ако пак ми говорят глупости вече ще ги притисна по-сериозно.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Загадъчна вибрация
Това ми напомня за моят случей в който имам вибрации на 7ма 1800-2000 об,без значение дали ще успорявам бързо или бавно.
Ходих и нямаше нищо което да не е нормално по техни думи.
Моята не е 4х4 и се чудя дали няма да страдаме, с теб от едно и също.Послвдното ковто ми мина през главата е да си прегледам изпускателната система, дали не резонира някъде.
Ходих и нямаше нищо което да не е нормално по техни думи.
Моята не е 4х4 и се чудя дали няма да страдаме, с теб от едно и също.Послвдното ковто ми мина през главата е да си прегледам изпускателната система, дали не резонира някъде.
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Загадъчна вибрация
Халдекса може да се изключи временно за проба - дино режим или с vcds/obd11.
Халдекса се откача напълно при спиране, иначе е най-малко 10% зацепен, поне така пишат.
Горивопроводите проверени ли са за характерна и често срещана вибрация ? (но тя чува и усеща отпред, в зоната на пътническата врата долу отпред).
При мен имаше вибрация, точно на тези обороти при отпускане на газта - от горивопроводите,
Халдекса се откача напълно при спиране, иначе е най-малко 10% зацепен, поне така пишат.
Горивопроводите проверени ли са за характерна и често срещана вибрация ? (но тя чува и усеща отпред, в зоната на пътническата врата долу отпред).
При мен имаше вибрация, точно на тези обороти при отпускане на газта - от горивопроводите,
-
didoya
Загадъчна вибрация
Горивопроводите са сменени от ЕТ. Там вибрацията беше друга.
А за маховик какво бихте казали?
А за маховик какво бихте казали?
-
garyhobson
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 280hp 6DSG 4х4 Style
Honda Accord 7 2.4 i-VTEC Executive
Загадъчна вибрация
Здравейте, извинявам се че пиша в чужда тема и разводнявам, но припознах проблема си. И при мен се чува шум от нещо резониращо/вибриращо при 2000-2300 оборота идващ като от предна дясна врата. Това ли е проблема с горивопроводите, за който казвате. Страшно досаден е, но досега не ми е оставало време да видя откъде точно идва.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Загадъчна вибрация
Имал съм разбит маховик на бмв с ръчни скорости. В началото проблема излизаше само след интензивно натоварване, но нямаше вибрация на високи обороти а на място и чаткаше при тръгване и при гасене.
ПП: тва с горивопроводите спешно ли е, че и аз го имам?
ПП: тва с горивопроводите спешно ли е, че и аз го имам?
-
didoya
Загадъчна вибрация
Да, отивай в ЕТ, това поне лесно го оправят.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Загадъчна вибрация
Ако сте във Варна, @bega4kata е вашия човек. Открил е всички "слаби" или по-скоро силно-шумящи места. 
- zalmaneca
Загадъчна вибрация
Да, аз имам да му се обаждам на @bega4kata, но нямам време освен да се возя.Да видим дали ще оправим дразнещите неща.
Евентуално мога и с него да се видя към края на месеца, на @Цецонол вече му дължа кафе .![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Евентуално мога и с него да се видя към края на месеца, на @Цецонол вече му дължа кафе .
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
didoya
Загадъчна вибрация
За жалост ми е малко далеч, в София съм.
А и нали уж имам гаранция....
А и нали уж имам гаранция....
-
didoya
Загадъчна вибрация
Така, да ъпдейтна темата. След ъпдейта на софта на мотора, който ми правиха при последното посещение на колата в сервиза за смяна на масло - вибрацията вече я няма. Минах 1000 км вече и със сигурност не се заблуждавам. Питах ЕТ дали може да е от това - не знаеха:)
Важното е, че вече няма нещо, което да го мисля, ще наблюдавам все пак:)
Важното е, че вече няма нещо, което да го мисля, ще наблюдавам все пак:)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Загадъчна вибрация
@zalmaneca, това е нашето 
- zalmaneca
Загадъчна вибрация
Абе има си нещо, радвам се че не си внушавам
Ако идеш преди мен, напъни ги![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ако идеш преди мен, напъни ги
-
didoya
Загадъчна вибрация
Въпреки всичко си мисля, че си става дума за механичен проблем, който този ъпдейт просто го маскира...
Ще ви държа в течение дали ще се появи пак, но за момента не съм я усещал. Надявам се да се е оправила наистина за постоянно, че беше нещо много дразнещо.
Ще ви държа в течение дали ще се появи пак, но за момента не съм я усещал. Надявам се да се е оправила наистина за постоянно, че беше нещо много дразнещо.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Загадъчна вибрация
След малко отивам в Дружба. Според мен проблема е в 7 степенното DSG. Щом и при бензина, и при дизела го има.