Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте! От скоро съм горд собственик на така дълго желания от мен Superb MK1 2.8, че дори и edition 100. Koлата е от Германия - внос и предлага повече от колкото очаквах(все още на базата на няколко дена каране) във всяко едно отношение. Единствен проблем за момента ми е, че предишния собственик е сложил спортно окачване(регулира се) и колата вози доста твърдо. Чудя се, дали има смисъл да се губи време в това да се дигат амортисьорите и да се омекотяват или направо да сменям към нормалното за автомобила. Поздрави!
Благодаря колега ! Така е, беше ми голям мерак да си взема Суперб 1 2.8, а тук никакви ги няма обявите и обикновено от малкото обяви, които колите са в незадоволително състояние и използвах cars-help - да много са точни хората, пък и в Германия какви шкодички има..
До "bega4kata": До колкото разбирам имаш предвид да я регулирам нагоре и да сменя спортинте пружини с нормални? P.S. oкачването е КW и човека е оставил инструментите за регулиране - нз дали има някакво значение(не съм много по спортните окачвания).
Имам в предвид да ги вдигнеш койловете и да пробваш. Ще вози малко по добре.
Но ако сложиш оем пружини и амортисьори ще трябва... Ще вози най класно, мазно и комфортно.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Честито колега, колата изглежда страхотно. Мога да кажа, че Суперб 1 със заводското окачване вози доста добре. Като цяло колата е правена за дълги и комфортни пътувания, Явно предишния собственик е бил леко състезател, което е разбираемо, като се има предвид състоянието на пътищата в Германия. Там едва ли е било толкова дискомфортно, както го усещаш ти тук в БГ. Обърни внимание на гумените и пластмасовите части по мотора, понеже този двигател се води малко по-"топъл" и има склонност да изпича всичко в моторния кош.
stanley написа: 09.06.2020, 12:47:19
Обърни внимание на гумените и пластмасовите части по мотора, понеже този двигател се води малко по-"топъл" и има склонност да изпича всичко в моторния кош.
Те всички бензини така се изпичат. За това препоръчвам лятото да се карат без капаците отгоре. Както и като спреш лятно време след като си карал, ако има възможност да отваряш предния капак. В къщи ако се прибираш примерно...
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Това което ти е написал бегачката има смисъл.
От мен, щото имам доста км точно с такъв Супърб - смени си твърдите рънфлатки с нормални Конти или ГИ и не се занимавай с глупости.
Изчисти/махни гумените тапи на дренажите под кората за чистачките.Сега най много да протече в купето.Зимата ще напълни сервото,ще замръзне и няма да спреш някъде