Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?

Мнение от Ме4о Коди »

Направих първа смяна на масло на 9000км.
FCA91FBE-6C3B-4891-B093-8C7218BD508D.jpeg
- без горивен филтър: мисля, че цената в Еуратек е ОК. Поне сравнено с БМВ- там излиза почти 2,5 отгоре.Заложиха ми смените да стават на 15000 км. вместо безумните 30000 [smilie=shock.gif]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
kkolev

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 3 FL 2.0 TDI

Мнение от kkolev »

А помежду другото да попитам и аз. Автомобила взех от "Еуратек" в края на 2017 г. Тогава обясняваха че смяната на масло и филтрите става на 30 000 км. , или 2г. което настъпи първо. Стори ми се много тогава и като километри и като време и два пъти питах дали правилно съм чул. Потвърдиха. Миналата година, горе-долу по това време, на 28 000 км. чинно отивам да сменям маслото. Смениха го. Тогава нямам спомен дали съм питал з следваща смяна на масло , но имах вътрешно убеждение , че това трябва да стане, или след две години, или след 30 000 км. Пред иняколк одена ми светна дисплея , за предстояща смяна на масло. Звънях в сервиза ( Шкода Добрич) от там ми обясниха че вече смяната била всяка година. Та си мисля да не би "Еуратек" да се разубедили от магията на маслото си.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

kkolev, компютъра следи няколко стойности, някои от които са брой регенерации, брой стартове - и ще изчисли кога да смениш. 30хил е максималната стойност, реалната е по-ниска. Но както е изписано тук трябва да е поне два пъти по-често. Имам като твоя двигател и всяка година сменам маслото (или на макс 15 хил) + всички филтри.
В менюто на инфотеймънт системата имаш текущите стойности.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Направили са го на 15 и 1 година най вероятно.
И по-добре :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

Някой да знае колко масло в мотора събира 2.0 ТДИ 150, чета навсякъде различно, едни дават 4,3л други 4,7л. В книжката не пише никъде колко събира, само спецификацията.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

mischoka, последното обслужване са ми изписали 4.9л, помня в предишно са ми изписвали 4.7л
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

kkolev написа: 07.06.2020, 09:24:18 А помежду другото да попитам и аз. Автомобила взех от "Еуратек" в края на 2017 г. Тогава обясняваха че смяната на масло и филтрите става на 30 000 км. , или 2г. което настъпи първо. Стори ми се много тогава и като километри и като време и два пъти питах дали правилно съм чул. Потвърдиха. Миналата година, горе-долу по това време, на 28 000 км. чинно отивам да сменям маслото. Смениха го. Тогава нямам спомен дали съм питал з следваща смяна на масло , но имах вътрешно убеждение , че това трябва да стане, или след две години, или след 30 000 км. Пред иняколк одена ми светна дисплея , за предстояща смяна на масло. Звънях в сервиза ( Шкода Добрич) от там ми обясниха че вече смяната била всяка година. Та си мисля да не би "Еуратек" да се разубедили от магията на маслото си.
Здравей колега,
Ще чуеш различни мнения, но особено тук във форума повечето колеги ще те посъветват смяната да е макс на 15 000 км. + всички филтри. Според мен горивният филтър може да е през смяна. В ЕТ “изпълняват” заръките на производителя, а те не винаги са най-коректни, тъй като са замесени и търговски интереси, ако ме разбираш правилно [smilie=sarcastic.gif] [smilie=music.gif]
Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Истината е една.
Сменяш маслото според карането.
Това е.
Не случайно машините измерват в моточасове, а не километри.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @mischoka - Двигателя събира 4.3 Литра. Отделно трябва още за Масления Филтър. При всички положения вземи 5 Литра :)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
mischoka

Škoda Фен²

Мнение от mischoka »

Някой с Октавия след 2014 независимо 1,6 или 2,0 ТДИ може ли да сподели как е с разхода на масло, когато маслото е Кастрол? Аз сега съм с незнайно какво масло, автокъщата го смени когато купих колата, но не ми изгори нищо от смяната. Моя човек доставя само някакво масло което не съм чувал и Кастрол и се чудя какво да избера. А не искам да си купувам сам, че се сърдят а и не знам откъде да купя.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Моята до 30 000 км глътна 2 пъти по 500 грама и оттогава не го е пипала до днес. 120 000 км с Кастрол
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

mischoka написа: 07.06.2020, 20:16:05 А не искам да си купувам сам, че се сърдят а и не знам откъде да купя
Не искаш заради кое от двете?
Много сръдливи майстори си намерил.
Искаш ли да ти кажа откъде да си купиш масло там при теб?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
mischoka

Škoda Фен²

Мнение от mischoka »

kalata написа: 07.06.2020, 21:42:34 Искаш ли да ти кажа откъде да си купиш масло там при теб
Ми кажи, аз по принцип бих сложил Fuchs Titan, но както казах не е концерт по желание. По принцип и Castrol Edge ми харесва и ако ми го достави ще бъде с него. Иначе майсторите са така, първия път го питах за оригиналното на ФВ, каза че ако искам има Кастрол и това неговото си. Другото му е много разправия. Питах го и да ми смени радиатора на климатика, каза че си е добър и не е за смяна. [smilie=sarcastic.gif] Иначе човека е готин и честен, за разлика от други сервизи по реномирани, които ме направиха на маймуна да дам 400 евро за термостати на предната кола, която продадох за 500 евро.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Мисля си, че си особен чешит (това не е обидна дума - да не се засегнеш нещо) и ще направиш каквото си си решил. Все пак ето:
https://www.ravenol-shop.de/
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
tacho69

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 2 ФЛ 1.6 TDI DPF
Обратна връзка:

Мнение от tacho69 »

ИзображениеИзображение
Здравейте предстои ми смяна на масло,мнение за тази марка масло?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”