Шофьорска седалка шкода superb 3
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Може би не е точно по темата,но аз правя следното сравнение. Карам О3 и след 5-600 км без спиране съм скапан. Не знам дали от дедалси ли кволи. Миналата седмица врътнах 900 км с баничарката ми и все едно не съм карал. Според мен, позицията на стоене натоварва. В Октавията седя много ниско и спрямо баничарката съм легнал. Може би и тук е разковничето и при супърб, ниска позиция + комфорт при возене, води до отпускане на тялото и от там дискомфорт при по продължително шофиране.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
В Сув-овете пак е така.Като на пейка малко в сравнение с колата
Но си е до човека и възраста. На 20 никой не се е оплаквал за неудобна седалка.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Ръководството за "правилно" седене при шофиране:
https://www.physiomed.co.uk/uploads/gui ... igital.pdf
Потвърждавам, по-изправената позиция е по-добра за дълго пътуване.
Най малко ме е уморявало шофирането на бус Спринтер, изправена позиция, добра седалка и "правилни" ъгли на кормило и педали.
И Пежо Партнер B9, също се кара изправен и не уморява, но там има други проблеми, започвайки с малката седалка ...
В S3 ел. седалката може да се вдига и да се кара в по-изправена позиция.
Трябва да се следи за ъглите на краката, аз бях свалил задният край на седалката ниско а предната част по-високо, така седалката те "хваща" по-добре.
След дълго каране без ACC ми се уморяваше десният крак.
Следвайки указанията трябваше да променя ъгъла на по-малък с по-висока позиция, но за завои си запаметих и другата позиция.
С ACC и line assist може поне малко да се поразкършиш в движение.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Май в крайна сметка зависи най-вече от самия човек. Аз на Маздата (3-ка) съм правил Благоевград-Варна почти без почивка без да чувствам кой знае каква умора. На Пасата седалките са уж ergoComfort ала бала, ама от Варна до Шумен понякога чувствам дискомфорт в краката (но не е умора). Причините, за които се сещам са ниската позиция на седене, или това че седалката е прекалено широка. На маздата беше по-твърда и страничните опори ми се опираха на бедрата. Докато при Пасата съм като в леген, дупето ми не достига до страниците. Но не искам да виня и седалката, защото май имам някакъв проблем с тазобедрената става, така че и от нея може да е. На Пасата и Супърб не са ли същите седалките?
Най-неудобните седалки, на които съм сядал в последно време са били на 3-та серия на БМВ. Тея най-обикновените, без странични подпори и екстри. Е няма такава пейка. На 30-40 км. от Варна вече бях почнал да се въртя на седалката. Толкова лошо впечатление ми бяха направили, че се разтърсих из чуждестранните форуми за БМВ и се оказа, че доста хора се оплакват от тях, което никак не ме изненада.

Най-неудобните седалки, на които съм сядал в последно време са били на 3-та серия на БМВ. Тея най-обикновените, без странични подпори и екстри. Е няма такава пейка. На 30-40 км. от Варна вече бях почнал да се въртя на седалката. Толкова лошо впечатление ми бяха направили, че се разтърсих из чуждестранните форуми за БМВ и се оказа, че доста хора се оплакват от тях, което никак не ме изненада.

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Категорично! Аз ще се включа малко по темата. Старото ми Ауди А6 беше с комфортни седалки (тип плоски без почти никакви странични опори, тип фотьойл). И винаги съм я смятал за ебаси тъпата и неудобна седалка, но никога не ме е боляло нищо при никакво пътуване. Отделно не беше кожена, а текстилна. Когато седнахме с моята жена в Октавията и двамата казахме в един глас - страхотно удобни седалки. Аз съм 86кг. Но друго искам да кажа. Брат ми има Ауди А6 със С-лайн салон (от тия спортните със страничните опори и хиляда електрически копчета и кожена). Ей полудях когато ходихме по спешност от Бургас-София-Бургас. Всичко ме болеше, всичко изръчках, ей няма и няма, е*** ти насраните седалки, а уж Ауди. Един приятел ми беше казал, че на А4 С-ковия салон бил още по-зле. Така, че просто споделям. Има комфортни има и псевдо спортни седалки.igeorgiev82 написа: 08.04.2020, 08:39:00 Най-удобната и ергономична седалка в която съм сядал е на Volvo.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
По-скоро има различни хора с различни седалищни части. Има огромна разлика дали човек е 160 и 100кг или 2 метра и 80 кг, няма седалката, която да задоволи задните части и на двамата.
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Много е субективно, стига де обяснявахте 
За един най удобната е точно най-неудобната за друг.
На мен са ми супер удобни седалките на рс-ката, ок3, Суперб 2,3.
Най гадната за мен седалка в Шкода е на фабия 1 рс - неудобна.
На ок2 рс също са ми много неудобни.
За един най удобната е точно най-неудобната за друг.
На мен са ми супер удобни седалките на рс-ката, ок3, Суперб 2,3.
Най гадната за мен седалка в Шкода е на фабия 1 рс - неудобна.
На ок2 рс също са ми много неудобни.
GUNTER SERVICE

- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Аз преди се изморявах при седенето в какъвто и да е автомобил.
След това прочетох в тази тема (или друга тема, не намирам мнението в момента) как трябва да се настрои седалката спрямо нуждите на шофьора/пасажера и неговите габарити.
От както съм я настроил, вече нямам никакви проблеми.
След това прочетох в тази тема (или друга тема, не намирам мнението в момента) как трябва да се настрои седалката спрямо нуждите на шофьора/пасажера и неговите габарити.
От както съм я настроил, вече нямам никакви проблеми.
-
Ruthless_Angel
iskoda, имам абсолютно същия проблем като теб (кръст + лявата седалищна част) с моя нов суперб фейслифт с L&K.Според мен имат някакъв ергономичен проблем седалките
но понеже няма много заведени такива гаранционни искове, няма много какво да се направи. С какво телосложение си? Предполагам, че това е по-голям проблем при по-слабите хора като мен 180 cm и 75 кг.
Видимо аз успях да забележа следното при моите седалки, което ми направи впечатление.
Видимо аз успях да забележа следното при моите седалки, което ми направи впечатление.
-
Stevek
От снимките не ми става ясно какъв проблем трябва да показват.
Кожата се разтяга различно на по-използваната шофьорска седалка.
Положението на лумбалните опори влияе на профила на облегалката.
Кожата се разтяга различно на по-използваната шофьорска седалка.
Положението на лумбалните опори влияе на профила на облегалката.
-
Ruthless_Angel
Не би ли следвало да влияе еднакво и в двата края на седалката, не само в единият? Просто е странно как е извита седалката в лявата част, нещо което не се наблюдава в пасажерната седалка. Дори това да не е проблемът и да е напълно нормално, по този начин да изглежда седалката... фактът си остава, че имам абсолютно същия проблем със седалката както колегата. Шефът ми също има Суперб 3 и има подобни оплаквания.
Преди това имах Суперб 2 стайл седалки и никога не съм имал проблеми от подобно естество.
Преди това имах Суперб 2 стайл седалки и никога не съм имал проблеми от подобно естество.
-
Stevek
Външният ръб се разтяга и деформира много повече. То се вижда и гънките на кожата.
Ако седалката е крива, това ще се усети веднага след като се седне в нея.
Седалката има отделно регулиране по височина на предната и задната част, много хора (включително и аз) не я настройват веднага по най-ергономичният начин.
Ако седалката е крива, това ще се усети веднага след като се седне в нея.
Седалката има отделно регулиране по височина на предната и задната част, много хора (включително и аз) не я настройват веднага по най-ергономичният начин.
-
nenov88
- Гараж: w210 e320CDI,w221 S500 4matic,w123 200d,Skoda 3 FL TSI
Колега,като взехме колата Януари и направихме Варна-Велико Търново годеницата ми 20 годишна,когато я попитах за коментар каза,че това са много неудобни седалки : ) Superb Combi LK. И аз не съм очарован от тях.Когато предоха е над 500 км е много изморително.Досега не съм има такива проблеми,както е изписано по-нагоре дано със следващият модел да ги оправят.bega4kata написа: 07.04.2020, 23:32:31 В Сув-овете пак е така.Като на пейка малко в сравнение с колатаНо си е до човека и възраста. На 20 никой не се е оплаквал за неудобна седалка.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Ами помисли си,имаш време ощеnenov88 написа: 01.06.2020, 20:21:36 годеницата ми 20 годишна,когато я попитах за коментар каза,че това са много неудобни седалки : )
GUNTER SERVICE