Octavia Mk3 FL vRS 245 (GPF) - Underdog
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Всъщност софтуер наля само на мотора или и на кутията?
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
По предната Неделя си направих една разходка до Добрич за да се видя с Искрен и да замерим как е положението. Заради факта, че последните пъти като ходим с жената някъде е заради любовницата, то я финтирах с предтекста да се види с една наша приятелка
след като оставих любимата, а Исата и той се измъкна, се натоварихме и драснахме към неговата затворена тест права. Както той сам разказа за неговите впечатления, така и аз съм много доволен от постигнатия резултат. Радвам се че нещата лека полека се случват и нареждат, а и аз с всеки изминал км и усмивка на лицето, все повече се влюбвам в колата и съм доволен от избора си. Лошото е че Stage 1 ще стане Stage 2 след известно време
но ми трябва да излезе даунпайпа на Милтек и да взема един интеркулер, който мисля да е do88. От Revo казаха, че ще минат няколко месеца, така че ще има време да я сглобя колата както трябва

С @BlackPearl, доволни от сегашния резултат

С @BlackPearl, доволни от сегашния резултат

" Burn rubber not your soul "
- SimonSez
- Обратна връзка:
- SimonSez
- Обратна връзка:
С всички тея интервенции и накичвания като Milltek-а, Eventuri-то и Revo-то реших да отида да я замеря и на Дино стенд. Вярно че не съм я мерил сток, но тя нали се води 245 по книга уж. Като се премерих с Тошко и Краси на НС 2019 то няколко колеги споделиха мнение, че има някой друг кон отгоре до към 260-265 ориентировъчно. Попринцип исках да я премеря преди ремапа и филтъра, но не ми се разкарваше до друг град само заради това. Реших да я замеря един път като ходих до София, но нямаха свободни часове, а бях звънял близо 2 седмици преди това. Този Петък реших да отида до Варна да замеря при Радев и пак с жената под условие разходка до мола и вечеря
След няколко ръна се оказа, че има някакъв лек проблем, който в движение поне аз не усещам, а и Искрен предполагам че по щеше да го усети. Според Наско може да е от дроселната клапа или още нещо (което сега забравих), но не е от свещите или друго, защото иначе долната графика нямаше да бъде равна. Пратих на @todor87, погледна го и ми каза да направя няколко лога на дадени данни от него. Излязох и направих няколко тигела след което ги пратих на Тошко и той каза че всичко изглежда ОК. Пратих ги на съответния дилър да ги праща на Рево и да си гледат да не би софта нещо да задава грешно в този момент....

- SimonSez
- Обратна връзка:
- SimonSez
- Обратна връзка:
Останаха само джантите да натаманим. Днеска съм ги оставил да ги пребоядисат и гуми съм им поръчал Pirelli 235/35/19 ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Брутално яката кола и супер добрата тема, евала! 
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Супер ти е колата. Мераклия си. Някои неща не ми харесват, но важното е на теб да ти допадат.
Относно файловете, от както Искрен и Тодор обърнаха внимание, на още 2 Рево коли като нашите съм ги гледал. И двете с файлове за 98 бяха(дилъра такива боца на всички) , нямаха компенсации-както твоята . Явно при по-високите стейджове и високи файлове се получават. Очаквам да видя джанти какви ще и боднеш на красавицата
Интейка, добре изглежда, само маркучето отгоре кофти стои. То и при мен е така, но е по-добре. Рево имат такова, което минава отдолу. Виж го.
Относно файловете, от както Искрен и Тодор обърнаха внимание, на още 2 Рево коли като нашите съм ги гледал. И двете с файлове за 98 бяха(дилъра такива боца на всички) , нямаха компенсации-както твоята . Явно при по-високите стейджове и високи файлове се получават. Очаквам да видя джанти какви ще и боднеш на красавицата
Интейка, добре изглежда, само маркучето отгоре кофти стои. То и при мен е така, но е по-добре. Рево имат такова, което минава отдолу. Виж го.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- SimonSez
- Обратна връзка:
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Това пропадане в графиката, май и Милчовата имаше подобно. Но я няма графиката от диното в темата му.
GUNTER SERVICE

- SimonSez
- Обратна връзка:
той даже ми каза да карам на 2ра позиция (95) за по сигурно, заради горивата
Джантите от сега няма да ти харесат защото ще са черни
Маркучито ще го оправям, че и на мен не ми харесва, но не бях го съобразил предварително и да поръчам. На други колеги също им направи впечатление и ми показаха на ECS Tuning
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Казал той, пълни глупости, 98 и тем подобни......
Всеки стейдж (в зависимост от автомобила, двигател и тн.), настройките и горивото са различни като цяло.
Дилърът си едно знае и едно бае: ПОЗИЦИЯ- PERFORMANCE B.
Примерно, на Симо стейджа е със следните позиции на СПС.
1 позиция на СПС - анти кражба
2- Перформанс A 95
3- Перформанс B 98 (или 97)
4- Перформанс C 102 (или 99)
Казал бил, ама не ти сложил позиция 2 - Перформанс А, да направите лог и тн.
То това с горивата ни не са добри е много относително...... Демек, аз ти прибирам парата за тунинг, ама ако стане нещо: Абе, горивата ни скапани....
Performance B - на Миляка и Самун са 97. И в топло време и с товар и там каталясва. Милчо, нали е максималист и тогава всички обзети от тунинг мерене- на 98 беше- взривове големи.
Аз на 98 също имах детонации, на 100 пък да не говорим......
Долъра си е свикнал по инерция- Performance B и айде.
Няма лог файл, няма нищо. После като стане нещо и почнеш да му обясняваш и ........бягай с 200.
Симката, тук той си е виновен: Знае ме, аз съм директен: Не може да набиеш пари за стейдж, същите пари и за ИНТЕЙК, а Дидака да ти каже (без да си се сетил и прочел): А, ама лог файловете не са моя работа, то за това се плаща отделно.
Кешай си 50лв като толкова иска, въпреки, че РЕВО ИЗРИЧНО ИМАТ В ТЕХНИТЕ ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТИ СПУСНАТИ КЪМ ДИЛЪРИТЕ:
ТОВА ИМ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, ДА ТИ НАПРАВЯТ ЛОГ ФАЙЛ НА ПОЗИЦИИТЕ.
Няма значение какъв стейдж правиш. Дали е 1 или е 4. Да, на 1 и 2 и да караш на по-висока, няма да има (най-вероятно) детонации с IS20ката, но това не е оправдание.
Да си беше кешал (без основание), ама после като има така, копче да не може да каже.
Щото- той дори не може да конвертира или отвори един обикновен xls файл.
Програмата на VCDSa за конвертиране не знае ко прави.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Всеки стейдж (в зависимост от автомобила, двигател и тн.), настройките и горивото са различни като цяло.
Дилърът си едно знае и едно бае: ПОЗИЦИЯ- PERFORMANCE B.
Примерно, на Симо стейджа е със следните позиции на СПС.
1 позиция на СПС - анти кражба
2- Перформанс A 95
3- Перформанс B 98 (или 97)
4- Перформанс C 102 (или 99)
Казал бил, ама не ти сложил позиция 2 - Перформанс А, да направите лог и тн.
То това с горивата ни не са добри е много относително...... Демек, аз ти прибирам парата за тунинг, ама ако стане нещо: Абе, горивата ни скапани....
Performance B - на Миляка и Самун са 97. И в топло време и с товар и там каталясва. Милчо, нали е максималист и тогава всички обзети от тунинг мерене- на 98 беше- взривове големи.
Аз на 98 също имах детонации, на 100 пък да не говорим......
Долъра си е свикнал по инерция- Performance B и айде.
Няма лог файл, няма нищо. После като стане нещо и почнеш да му обясняваш и ........бягай с 200.
Симката, тук той си е виновен: Знае ме, аз съм директен: Не може да набиеш пари за стейдж, същите пари и за ИНТЕЙК, а Дидака да ти каже (без да си се сетил и прочел): А, ама лог файловете не са моя работа, то за това се плаща отделно.
Кешай си 50лв като толкова иска, въпреки, че РЕВО ИЗРИЧНО ИМАТ В ТЕХНИТЕ ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТИ СПУСНАТИ КЪМ ДИЛЪРИТЕ:
ТОВА ИМ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, ДА ТИ НАПРАВЯТ ЛОГ ФАЙЛ НА ПОЗИЦИИТЕ.
Няма значение какъв стейдж правиш. Дали е 1 или е 4. Да, на 1 и 2 и да караш на по-висока, няма да има (най-вероятно) детонации с IS20ката, но това не е оправдание.
Да си беше кешал (без основание), ама после като има така, копче да не може да каже.
Щото- той дори не може да конвертира или отвори един обикновен xls файл.
Програмата на VCDSa за конвертиране не знае ко прави.

- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Хареса ми тази грешка
Иначе колата е ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
ABBC3_OFFTOPIC
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- SimonSez
- Обратна връзка:
Така е, прав си че от части аз съм си виновен, но както и друго писа, аз се занимавам с друго. Изкарвам си пари, купувам си кола и искам да я засиля с 2-3 неща, следователно отивам при Х човек, казвам му какво искам и му давам парите срещу които да получа желания резултат. Не е моя работа съпътстващите ги неща да ги знам и чета като цяло. Наля софта, качихме се в колата, взе лаптопа и направихме 3-4 тигела. Питах го за какво му беше лаптопа при положение, че нищо не направи с него, а той отговори, че щом колата върви добре няма какво да проверява
Това за лог файловете впоследствие го разбрах и като му звъннах да го питам защо не сме правили, той ми отговори, че не било негова работа да прави. Нито ми е казал за тях тогава нито ми е искал допълнително пари за тая "услуга". Така че аз като не знам за нея, няма как да си я искам
Вината в по-малката част е в мен, в по-голямата на дилъра, че не ме е запознал с всичко...
Това за лог файловете впоследствие го разбрах и като му звъннах да го питам защо не сме правили, той ми отговори, че не било негова работа да прави. Нито ми е казал за тях тогава нито ми е искал допълнително пари за тая "услуга". Така че аз като не знам за нея, няма как да си я искам
Вината в по-малката част е в мен, в по-голямата на дилъра, че не ме е запознал с всичко...
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
BlackPearl написа: 26.05.2020, 10:40:25 а Дидака да ти каже (без да си се сетил и прочел): А, ама лог файловете не са моя работа, то за това се плаща отделно.
Аз не пиша за да си правя вятър:SimonSez написа: 26.05.2020, 11:26:08 Това за лог файловете впоследствие го разбрах и като му звъннах да го питам защо не сме правили, той ми отговори, че не било негова работа да прави. Нито ми е казал за тях тогава нито ми е искал допълнително пари за тая "услуга". Така че аз като не знам за нея, няма как да си я искам
Или пък, ти не си представил информацията както трябва:

![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)