Octavia Mk3 FL vRS 245 (GPF) - Underdog

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Всъщност софтуер наля само на мотора или и на кутията?
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

По предната Неделя си направих една разходка до Добрич за да се видя с Искрен и да замерим как е положението. Заради факта, че последните пъти като ходим с жената някъде е заради любовницата, то я финтирах с предтекста да се види с една наша приятелка [smilie=sarcastic.gif] след като оставих любимата, а Исата и той се измъкна, се натоварихме и драснахме към неговата затворена тест права. Както той сам разказа за неговите впечатления, така и аз съм много доволен от постигнатия резултат. Радвам се че нещата лека полека се случват и нареждат, а и аз с всеки изминал км и усмивка на лицето, все повече се влюбвам в колата и съм доволен от избора си. Лошото е че Stage 1 ще стане Stage 2 след известно време [smilie=sarcastic.gif] но ми трябва да излезе даунпайпа на Милтек и да взема един интеркулер, който мисля да е do88. От Revo казаха, че ще минат няколко месеца, така че ще има време да я сглобя колата както трябва

Изображение
Изображение

С @BlackPearl, доволни от сегашния резултат

Изображение
" Burn rubber not your soul "
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

Audirulzz написа: 25.05.2020, 19:53:47 само на мотора
;)
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

С всички тея интервенции и накичвания като Milltek-а, Eventuri-то и Revo-то реших да отида да я замеря и на Дино стенд. Вярно че не съм я мерил сток, но тя нали се води 245 по книга уж. Като се премерих с Тошко и Краси на НС 2019 то няколко колеги споделиха мнение, че има някой друг кон отгоре до към 260-265 ориентировъчно. Попринцип исках да я премеря преди ремапа и филтъра, но не ми се разкарваше до друг град само заради това. Реших да я замеря един път като ходих до София, но нямаха свободни часове, а бях звънял близо 2 седмици преди това. Този Петък реших да отида до Варна да замеря при Радев и пак с жената под условие разходка до мола и вечеря [smilie=sarcastic.gif] След няколко ръна се оказа, че има някакъв лек проблем, който в движение поне аз не усещам, а и Искрен предполагам че по щеше да го усети. Според Наско може да е от дроселната клапа или още нещо (което сега забравих), но не е от свещите или друго, защото иначе долната графика нямаше да бъде равна. Пратих на @todor87, погледна го и ми каза да направя няколко лога на дадени данни от него. Излязох и направих няколко тигела след което ги пратих на Тошко и той каза че всичко изглежда ОК. Пратих ги на съответния дилър да ги праща на Рево и да си гледат да не би софта нещо да задава грешно в този момент....

Изображение
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

Докато това се оправи...

Изображение

Изображение

[smilie=music.gif]
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

Останаха само джантите да натаманим. Днеска съм ги оставил да ги пребоядисат и гуми съм им поръчал Pirelli 235/35/19 [smilie=beach.gif]
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

Брутално яката кола и супер добрата тема, евала! ;)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Супер ти е колата. Мераклия си. Някои неща не ми харесват, но важното е на теб да ти допадат.
Относно файловете, от както Искрен и Тодор обърнаха внимание, на още 2 Рево коли като нашите съм ги гледал. И двете с файлове за 98 бяха(дилъра такива боца на всички) , нямаха компенсации-както твоята . Явно при по-високите стейджове и високи файлове се получават. Очаквам да видя джанти какви ще и боднеш на красавицата :)
Интейка, добре изглежда, само маркучето отгоре кофти стои. То и при мен е така, но е по-добре. Рево имат такова, което минава отдолу. Виж го.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

nrayanov написа: 25.05.2020, 23:08:21 Брутално яката кола и супер добрата тема, евала
[smilie=thank_you2.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Това пропадане в графиката, май и Милчовата имаше подобно. Но я няма графиката от диното в темата му.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

bega4kata написа: 26.05.2020, 00:51:31 98 бяха(дилъра такива боца на всички)
той даже ми каза да карам на 2ра позиция (95) за по сигурно, заради горивата [smilie=sarcastic.gif] но аз нали и суитч взех, така че карам на 3та.
Джантите от сега няма да ти харесат защото ще са черни [smilie=sarcastic.gif]
Маркучито ще го оправям, че и на мен не ми харесва, но не бях го съобразил предварително и да поръчам. На други колеги също им направи впечатление и ми показаха на ECS Tuning
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Казал той, пълни глупости, 98 и тем подобни......
Всеки стейдж (в зависимост от автомобила, двигател и тн.), настройките и горивото са различни като цяло.
Дилърът си едно знае и едно бае: ПОЗИЦИЯ- PERFORMANCE B.

Примерно, на Симо стейджа е със следните позиции на СПС.
1 позиция на СПС - анти кражба
2- Перформанс A 95
3- Перформанс B 98 (или 97)
4- Перформанс C 102 (или 99)

Казал бил, ама не ти сложил позиция 2 - Перформанс А, да направите лог и тн.
То това с горивата ни не са добри е много относително...... Демек, аз ти прибирам парата за тунинг, ама ако стане нещо: Абе, горивата ни скапани....
Performance B - на Миляка и Самун са 97. И в топло време и с товар и там каталясва. Милчо, нали е максималист и тогава всички обзети от тунинг мерене- на 98 беше- взривове големи.
Аз на 98 също имах детонации, на 100 пък да не говорим......
Долъра си е свикнал по инерция- Performance B и айде.
Няма лог файл, няма нищо. После като стане нещо и почнеш да му обясняваш и ........бягай с 200.

Симката, тук той си е виновен: Знае ме, аз съм директен: Не може да набиеш пари за стейдж, същите пари и за ИНТЕЙК, а Дидака да ти каже (без да си се сетил и прочел): А, ама лог файловете не са моя работа, то за това се плаща отделно.
Кешай си 50лв като толкова иска, въпреки, че РЕВО ИЗРИЧНО ИМАТ В ТЕХНИТЕ ТЕХНИЧЕСКИ ЛИСТИ СПУСНАТИ КЪМ ДИЛЪРИТЕ:
ТОВА ИМ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, ДА ТИ НАПРАВЯТ ЛОГ ФАЙЛ НА ПОЗИЦИИТЕ.
Няма значение какъв стейдж правиш. Дали е 1 или е 4. Да, на 1 и 2 и да караш на по-висока, няма да има (най-вероятно) детонации с IS20ката, но това не е оправдание.
Да си беше кешал (без основание), ама после като има така, копче да не може да каже.
Щото- той дори не може да конвертира или отвори един обикновен xls файл.
Програмата на VCDSa за конвертиране не знае ко прави.
[smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Хареса ми тази грешка [smilie=sarcastic.gif]
ABBC3_OFFTOPIC
BlackPearl написа: 26.05.2020, 10:40:25 Долъра си е свикнал по инерция
Иначе колата е [smilie=hunter.gif]
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

Така е, прав си че от части аз съм си виновен, но както и друго писа, аз се занимавам с друго. Изкарвам си пари, купувам си кола и искам да я засиля с 2-3 неща, следователно отивам при Х човек, казвам му какво искам и му давам парите срещу които да получа желания резултат. Не е моя работа съпътстващите ги неща да ги знам и чета като цяло. Наля софта, качихме се в колата, взе лаптопа и направихме 3-4 тигела. Питах го за какво му беше лаптопа при положение, че нищо не направи с него, а той отговори, че щом колата върви добре няма какво да проверява [smilie=search.gif]

Това за лог файловете впоследствие го разбрах и като му звъннах да го питам защо не сме правили, той ми отговори, че не било негова работа да прави. Нито ми е казал за тях тогава нито ми е искал допълнително пари за тая "услуга". Така че аз като не знам за нея, няма как да си я искам ;)

Вината в по-малката част е в мен, в по-голямата на дилъра, че не ме е запознал с всичко...
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

BlackPearl написа: 26.05.2020, 10:40:25 а Дидака да ти каже (без да си се сетил и прочел): А, ама лог файловете не са моя работа, то за това се плаща отделно.
SimonSez написа: 26.05.2020, 11:26:08 Това за лог файловете впоследствие го разбрах и като му звъннах да го питам защо не сме правили, той ми отговори, че не било негова работа да прави. Нито ми е казал за тях тогава нито ми е искал допълнително пари за тая "услуга". Така че аз като не знам за нея, няма как да си я искам
Аз не пиша за да си правя вятър: [smilie=sarcastic.gif]
Или пък, ти не си представил информацията както трябва:
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”