Багажник за колела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
5rovaliev
- Гараж: Skoda Octavia III 2017 1.6 TDI 110PS
Багажник за колела
Здравейте колеги,
Престои ми закупуване на 2 колела и търся варианти за багажник на октавията. Skoda Octavia 3 liftback единият вариант е на покрива, но за там ще трябва да купувам допълнителни греди защото на седана няма а другият вариант е някакво закрепване на теглича, но моята няма теглич...
Ще се радвам някой да сподели ако е имал опит с тактв тип багажници.
Поздрави и весели празници!
Престои ми закупуване на 2 колела и търся варианти за багажник на октавията. Skoda Octavia 3 liftback единият вариант е на покрива, но за там ще трябва да купувам допълнителни греди защото на седана няма а другият вариант е някакво закрепване на теглича, но моята няма теглич...
Ще се радвам някой да сподели ако е имал опит с тактв тип багажници.
Поздрави и весели празници!
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Багажник за колела
Багажник за теглича е най-благата работа! Изнесен е, може да си отвориш багажника по всяко време (а има и подвижни - накланят се ако колата е комби и искаш да ползваш багажника), може да натовариш колелата дори в подземен гараж(или просто в гараж), минимално влияе върху аеродинамиката.
Ако ще взимаш за тавана - пак е ОК, но имаш предпоставки да одереш тук-там боята. Релси и багажници на Тюле или Монблан са ОК. Ако взимаш такъв - виж оригинални релси поне от Шкода. Ако е дебело там за стойките, има подходящи и в олх и в магазините. Но не смятам, че ще е някаква безумна цифра за две стойки и релси. Успех!
Ако ще взимаш за тавана - пак е ОК, но имаш предпоставки да одереш тук-там боята. Релси и багажници на Тюле или Монблан са ОК. Ако взимаш такъв - виж оригинални релси поне от Шкода. Ако е дебело там за стойките, има подходящи и в олх и в магазините. Но не смятам, че ще е някаква безумна цифра за две стойки и релси. Успех!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Багажник за колела
Аз все комбита карам, но багажниците, дето се закачат отзад, на бронята и на тавана, мисля че стават и за лифтбек/седан. Но пък достъпа до багажника е ограничен. Аз примерно поставям някои неща по близо до седалките, ако имам съмнение, че ще ми потрябват и не дърпам щората, за достъп до багажника. Ама при теб може да е по тегаво. А и зависи, колко често и как/къде ще го ползваш този багажник. Аз на тавана не исках, щото съм дребен и ми е тегаво да вдигам колелета над глава ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Багажник за колела
С тия на тавана трябва да се внимава, ако се кара дълго време по черен път.Ако люлеенето в страни е в повечко, горе ефекта на махалото е много сериозен, направо се разбиват леглата на захващането от зор и току колелото го видиш в страничното стъкло.
Също така трябва да се внимава да не остане колелото на някой по як клон.
Иначе за возене по пътя са си ок, а и качването, свалянето на колелата е най-лесно и бързо.
От тия на задното стъкло има някой много удачни (все от скъпите). Ако си паснат с колата, даже багажника може да се отваря, на комби де.
Тия за теглича са най-хубави, ама по ред причини най-рядко използваните.
Също така трябва да се внимава да не остане колелото на някой по як клон.
Иначе за возене по пътя са си ок, а и качването, свалянето на колелата е най-лесно и бързо.
От тия на задното стъкло има някой много удачни (все от скъпите). Ако си паснат с колата, даже багажника може да се отваря, на комби де.
Тия за теглича са най-хубави, ама по ред причини най-рядко използваните.
Бееееее.....
-
iliev95
Багажник за колела
Аз взех употребявани оригинални греди на Шкода и стойка на Thule от Германия в много добро състояние. Общо двете неща ми излязоха 110 евро и съм доста доволен. По магистралата не смея да карам с повече от 90-100, въпреки че стойката изглежда стабилна. В България обаче би ме било страх да карам из дупките с колело на тавана. Ако се купуват нови гредите и стойката, всичко излиза може би около 550-600 лв и за мен е по-удачно да се сложи теглич и да се монтира стойката върху него.

- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Багажник за колела
Тези греди могат ли да деформират уплътненията на вратите? И на моя Пасат е такова захващането и се чудя дали греди, дали втора ръка теглич ми трябва.
- Albert
- Гараж: Skoda Superb 2017 2 tsi 280 hp 4x4 L&K
BMW X3 3.0 D
Багажник за колела
Според мен най добрият вариант е багажник за теглич. Лесно се монтира, а колелата се качват без никакво усилие. Също така постоянно имаш видимост към багажника, което според мен е много важно. Моят е немски и го взех оттук :https://www.superautobg.com/bg/products/577.html (колата на снимката е мойта). Преспокойно може да се кара със 120 - 130 км/ч.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Багажник за колела
Стига да не возиш скъп велосипед и някой заспал да не реши да спира в теб. Ламарините ще ги оправиш по каско, но колелото няма кой да го плати, а в определени случаи то може да е доста по-скъпо от ремонт на задна броня, например.
- zloQQ
Багажник за колела
На теглича, както писах и по-горе, си е най-чиста работа. За т’ва, някой да спре в теб, не съм се замислял. То, ако скърши рамката - отиваш на ново колело директно. Прехвърляш карантията ако е оцеляла и продължаваш да въртиш. Между другото, с багажника на тавана, въпреки ограниченията за скорост, които са по предписание, няма грижа и над 160 - тествано е при едно наложително и бързо пробиране. Пиша го само като инфо 
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Багажник за колела
@zloQQ, само разхода хич не ми хареса с тази скорост ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
iliev95
Багажник за колела
Уплътненията леко се деформират докато гредите са монтирани, но след сваляне лесно отново се изправят, стига да ги натиснеш за 4-5 секунди с пръстenenen написа: 24.05.2020, 08:30:36 Тези греди могат ли да деформират уплътненията на вратите? И на моя Пасат е такова захващането и се чудя дали греди, дали втора ръка теглич ми трябва.
- zloQQ
Багажник за колела
intense, е, трая си за разхода ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
За малко да чукна двуцифрен на дисплея при въпросното пътуване - факт.
Между другото, дори само с напречните греди, аеродинамиката се влошава не малко и разхода е по-висок с около литър при средна скорост ~ 150км/ч. Т’ва го забелязах онзи ден...
Чакаме колегата да се похвали със снимки, но не само на багажника, а и на двуколесните, които ще превозва
За малко да чукна двуцифрен на дисплея при въпросното пътуване - факт.
Между другото, дори само с напречните греди, аеродинамиката се влошава не малко и разхода е по-висок с около литър при средна скорост ~ 150км/ч. Т’ва го забелязах онзи ден...
Чакаме колегата да се похвали със снимки, но не само на багажника, а и на двуколесните, които ще превозва
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
Багажник за колела
При мен нямаше опция за теглич, затова си взех Тюле за отгоре. Като се настроят веднъж багажниците за съответното колело, свалянето или слагането на двете колела е не повече от 2-3 мин. Понеже моето е доста голямо/ и гумите обемисти/, се налага да изпускам гумите за да може каишките да щтракнат. Но пък си имам компресор и не ми е проблем . ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)

- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Багажник за колела
От Пасат В5.5 седан теглича не става ли?
- ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
Багажник за колела
Не е точно така, можеш по гражданската на другия да претендирашmariyan написа: 24.05.2020, 15:43:21 Ламарините ще ги оправиш по каско, но колелото няма кой да го плати
Иначе аз миналата си взех ето такъв: https://dragzone.bg/aksesoari/avtobagaz ... ew-cruiser
Още не съм го тествал, но ще се прехвърля между три различни коли (комби, хетчбек и лифтбек), та трябваше нещо евтино и универсално.
В бъдеще за Октавията съм планувал греди и багажник за тавана да купувам, че и за ски ще се ползва.