Семейно комби ASZ с RS добавки

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Извадих резервната гума да изчистя паяжините вътре, че явно никога не е вадена. Намерих някакви италиански залежи и залепнали визитки на ресторанти
Изображение
Изображение
Изображение
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Ето ОЕМ гума от 2003-та:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Купих си ръчна от РС:
Изображение
Изображение
А ето го двойното дъно в действие:
Изображение
Изображение
Ето този гумен леген вече май ми е излишен, някой ако му трябва да каже. По принцип е перфектен, просто не е измит че винаги има нещо върху него:
Изображение
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

На ръба съм да изхвърля стария мокет от багажника, но някой ако си го хареса до края на седмицата - ще му го подаря
Изображение
Изображение
Изображение
Отдолу му липсва шперплата , че беше попил някакво масло и се разпадаше още като я взех.
Стоковата ръчна също е на пазара. Между другото е с чисто нов ОЕМ механизъм с бутон, че се белеше никелираната пластмаса като я взех което много ме дразнеше.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Мокетчето замина в кофата. Нещо много ниска активност има във форума.
Някой който кара с оплетени спирачни маркучи да сподели обратна връзка дали си заслужават 200-те лв? На теория -да , на практика обаче попаднах на няколко отзива че разликата е никаква.
Друго интересно питане, аз вече съм решил какво ще правя ама да питам - някой играл ли си е със стаб щанги на Октавия 1 ( било то и с цял мост отзад) и шпер в кутията ( Куейф например) ?
Има кит предна и задна щанга + твърди регулируеми биалетки на фирма Whiteline , като задната е ретро фит , т.е. за коли дето нямат такива от завода.
Бая си играх да сравнявам Ейбах,H&R , ST и други - Whiteline са в пъти по-пичове с инфото което дават и съпорта си.
Понеже сигурно не сте чували марката - австралийска е, карах с комплект техни щанги на Прелюда си и бяха феноменални, хем че бяха на сток биалетки.
Куейфа му се плюнча, защото ме дразни като вземе да ми попревърта едното колело в надув на по-ниски скорости, а още повече ме дразни като вземе да ми забива нос колата от скапаната система ASR. Реално с шпера тия включвания ще се сведат до минимум. Някой ако знае как да убия ASR интелигентно - да сподели.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Много е ретро абс, аср и работи мега бавно.
Чак при тройката е направен перфектно.
За маркучите не си заслужава.
С твърди стаб щанги... Колегата на ок2 сложи от Туаран 24мм и вози като каруца. Особено ляво дясно като има неравности.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Странно е това за щангите, защото когато втвърдиш тях можеш да сложиш по-комфортни пружини - така колата остава стабилна в завой ( когато се опитва да се наклони) , но печелиш комфорта на меката возия от пружините. Реално като останеш със старите си пружини, но сложиш по-твърди щанги - возията трбва да се запази и при мен беше именно така на Прелюда.
Има обаче и друг момент, това ляво-дясно което казваш - ако минаваш през дупка/неравности - пружинният ефект от щангата е много по-силен, следователно колелото влиза в дупката с удар защото щангата го натиска по-силно. Аз така успях да изкривя мощно две десни джанти в дупка на десен завой с максимална атака, когато вътрешните колела обикновенно са почти напълно разтоварени.
Дай акъл примитивния ASR как може да се изключи постоянно, хем да не работи , но ако може и да не свети по таблото? Или ако ще свети, поне да не го цъкам ръчно с копчето след всяко палене.
Никой ли с Шкода или Октавия не е карал с шпер на предно за обратна връзка там?
Това е може би най-добрата модификация която може да се направи, но е малко по-солена и ми е чудно как ще работи с примитивния ASR.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Един съвет за пожарогасителя от мен, укрепи го с нещо, това при някаква по-тежка ситуация недай си Боже може да Ви избие всичките вътре в купето. Мой познат се обръща с една жигула на времето , 2кг пожарогасител му беше смлял челюстта при преобръщането. Преди 10-тина години участвах в едно състезание shell-eco marathon в Германия и една от атракциите между състезателните етапи беше организирана от ADAC- голф 2 , който се въртеше около емблемите си на специална стойка, като Полото на Митко Илиев. Сядаш вътре и бавно те обръщат с тавана надолу, после пак обратно, малко по-бързо и т.н. като основната демострация беше разликата между начина, по който те държат обезопасителните колани, обикновени 3 точкови , 4 , 5 и т.н. Като допълнение слагаха най-различни предмети в купето, мострени мобилни телефони, очила, кутийки, дрехи , за да покажат колко опасни всъщност са тези предмети , при евентуално ПТП.
Та извинявам се за спама, ама като видя така оставени сериозни маси необезопасени и мисля, че по-добре да отегча повечето с дългото писане, но все пак може да се окаже полезно на някой.

Поздрави за автомобила, харесва ми как изпипваш всеки детайл.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

DoH_KuXoT , благодаря за съвета.
Аз реално се сетих за такъв сценарий и го проверих изрично - той реално доста трудно/малко насила влиза в тази кухина, която е и дълбока.
Отделно го подпира бомбето и няма много място за засилка, макар че си прав - отрицателното ускорение от удар сигурно ще надвиши многократно моите възможности и представи да го тествам. Ще му мисля някаква осигуровка за куката в кухината с мрежа / въже или нещо подобно. Аз като цяло му се зарадвах много на стегнатостта в тази кухина, защото по завоите се раздавам и обикновено всичко се пренарежда в багажника именно тогава, но ускоренията са най-вече странични.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Да се похваля малко със закъснение, но на 18.05.2020г колата направи 300 000км.
Изображение
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @ivogiev - Ехеее.. Още толкова и Нова браво
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Тамън се е разработила [smilie=music.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

tuningmania написа: 21.05.2020, 15:50:34 До @ivogiev - Ехеее.. Още толкова и Нова браво
Нещо новите ми идват кекави, тая си ми е екстра. Иначе мерси, мисля да си я карам още бая време.
JORDITO написа: 21.05.2020, 17:37:17 Тамън се е разработила
Така е, за 32 минути минавам 60 км от нас до работа - София-Годеч :) Средна скорост 85 км/ч с 10 минутно задръстване на Суходол :)
Държи се мъжки и ме радва. Good Year-ите отпред са взели да свършват курса от зор и така.....
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Мнение от shibumi »

Привет,
направо получих сърцетуп като видях какво е направено по таблото !!! [smilie=yahoo.gif]
Въртяха ми се някакви подобни мисли из главата и даже направих една тема в раздела за Фабия - "Проект - Идиот" - в опит да иронизирам основно себе си , но явно е трябвало да разгледам всички теми преди да пиша :)
Виждам че засягаш темата за диференциал.., и на мен мие интересно дали някой вече е слагал и какъв е резултата .
Видях че имаш роднини в Гърция, по това което съм виждал по пътищата , там доста се заиграват с тунинг и може би там някой е слагал...
Поздравления за ентусиазма !!!
Следя какво ново се задава :)

Поздрави
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Диференциал на октавия е относително лесно, за фабия е проблема.
На колегата още 300х безаварийни.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

shibumi написа: 22.05.2020, 09:00:47 Виждам че засягаш темата за диференциал.., и на мен мие интересно дали някой вече е слагал и какъв е резултата .
bega4kata написа: 22.05.2020, 09:13:32 Диференциал на октавия е относително лесно, за фабия е проблема.
Не съм много наясно, Фабията 6Y2 1.9 TDI RS ли е? ASZ ли е кодът на мотора и 6 скорости на предно ли е като моята кола?
Ей тук има два варианта за дифове на Фабия, не знам каква е разликата при положение че и двете са 6-степенни на предно:

https://shop.quaife.co.uk/catalogsearch ... odel=84&q=
Ако е втория вариант го има през посочения от тях доставчик:
https://tsr-performance.com/quaife-atb- ... ref-60143/
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”