АСК - Автоматични скоростни кутии
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Pr0xY
@joro_kem 1.0TSI ми предлагаха с ръчка. Освен ще почакам и ще им звъня периодично поне като ще е 1.0 да е ДСГ (ясно е че 1.5 ще върви добре на това купе).
@bega4kata аз ако знам че кутията няма да има ядове поне 100000 ще е супер. Четох тук във форума за колега с проблеми още на 8000. Това ме притеснява. Все пак и за това искам нов автомобил. Писнало ми е от сервизи и ремонти.
Четох доста и за DSG доктор и конкретно за тази кутия. Уж с тяхния ъпгрейд оправя проблемите с DQ200 и ресурса им става по-голям. Някакви впечатления дали наистина е така?
@bega4kata аз ако знам че кутията няма да има ядове поне 100000 ще е супер. Четох тук във форума за колега с проблеми още на 8000. Това ме притеснява. Все пак и за това искам нов автомобил. Писнало ми е от сервизи и ремонти.
Четох доста и за DSG доктор и конкретно за тази кутия. Уж с тяхния ъпгрейд оправя проблемите с DQ200 и ресурса им става по-голям. Някакви впечатления дали наистина е така?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Не си прочел най-важното за DSG доктораPr0xY написа: 20.05.2020, 12:55:17 Четох доста и за DSG доктор и конкретно за тази кутия. Уж с тяхния ъпгрейд оправя проблемите с DQ200 и ресурса им става по-голям
Взимай DSG-то,имаха лек проблем в началните бройки при Октавия 3.Аз съм с фейслифта и до сега(40к км.)нямам никакъв драми,пък и като цяло,не съм чул след 2017г.някой да е изревал.
-
Pr0xY
@igeorgiev82 явно съм пропуснал най-важното за DSG Doctor...ако може да го споделиш.
Абсолютно си прав за съединителите...всички нови коли имат скъпи съединители и малко се обезмисля работата за нова кола да купи с ръчка (освен 3-4бона по ниската цена).
На това се надявам и аз да са пооправени нещата с тази прословута с проблеми кутия. Човека с проблема за който четох, сега видях че е с Рапид.
Абсолютно си прав за съединителите...всички нови коли имат скъпи съединители и малко се обезмисля работата за нова кола да купи с ръчка (освен 3-4бона по ниската цена).
На това се надявам и аз да са пооправени нещата с тази прословута с проблеми кутия. Човека с проблема за който четох, сега видях че е с Рапид.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Pr0xY, Ами то самото описание/реклама е пълна глупост
Цитирам по спомен,пък ти си направи изводите:
"Без нашия софтуер,кутията със сигурност ще се счупи"
А за DSG "доктора" ще ти кажа,че е един и същ човек,който е представител на Revo за БГ. в с.Съдиево.Ако не си чел темите на колегите със засилените коли във форума и техните перипетии с този дилър,сега е момента.
п.п.
Мдаааа,добре помня
"През 2011 г. TVS Engineering разработи специален софтуер за предотвратяване на този проблем, без този софтуер скоростната кутия ще бъде повредена със сигурност. Този софтуер е уникален и се доставя само от дистрибутори на TVS Engineering, каквито сме ние от DSG-doctor.BG."
Цитирам по спомен,пък ти си направи изводите:
"Без нашия софтуер,кутията със сигурност ще се счупи"
А за DSG "доктора" ще ти кажа,че е един и същ човек,който е представител на Revo за БГ. в с.Съдиево.Ако не си чел темите на колегите със засилените коли във форума и техните перипетии с този дилър,сега е момента.
п.п.
Мдаааа,добре помня
"През 2011 г. TVS Engineering разработи специален софтуер за предотвратяване на този проблем, без този софтуер скоростната кутия ще бъде повредена със сигурност. Този софтуер е уникален и се доставя само от дистрибутори на TVS Engineering, каквито сме ние от DSG-doctor.BG."
-
mordo
Подобно твърдение е нелепо. Че DQ200 е настроена софтуерно неточно, спор няма - вдига обороти при преминаване на по-долна предавка, понякога задържа преминаването на по-горна предавка. Принципно при шофиране на автомобил с DQ200 си има чалъм на подаването на газта. Кутията не обича въртенето на гуми и рязкото подаване на газ при ниска скорост (кик даун). Днес кума ми ме попита защо тресе така
До колегата Pr0xY - вече 60,000 км. движа с Рапид Спейсбек, 1.6 CR, 90 к.с. и нямам забележки освен гореописаното. Щом сте решил - купувайте кола с DSG, имаа си 5 г. или 100,000/150,000 км. гаранция.
Поздрави.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ако се купува нова кола е безмислено да с купува ръчка, освен ако наистина не искаш ръчка, в смисъл си рацер. Колата си е с гаранция, 5 години караш и не мислиш много-много. То нечупливи неща няма на тоя свят така или иначе, поне да има кой да поеме разхода.
Иначе на ръчката съединителя кара минимум 200к, да не казвам, че имам една дето е на 300к и още не е сменян. Но много си зависи кои и как я кара, дали модела е удачен и т.н.
Иначе на ръчката съединителя кара минимум 200к, да не казвам, че имам една дето е на 300к и още не е сменян. Но много си зависи кои и как я кара, дали модела е удачен и т.н.
Бееееее.....
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Като цяло ТВС софтовете за ДСГ нямат проблем и са топ фирма.
Проблема е с "Бг доктора" или по точно неговото безхаберие и незнание...от там ядовете...
Аз съм доволен от софтуера.
Уточнявам само.
Проблема е с "Бг доктора" или по точно неговото безхаберие и незнание...от там ядовете...
Аз съм доволен от софтуера.
Уточнявам само.
-
Pr0xY
Пичове мерси много за полезната информация. Сега карам кола с планетарен автомат с 5Г. Като цяло кутията е 20годишна технология, но си е добре за такава баба. Ще гледам да си уредя или от Шоурума или от другаде да тествам ДСГ7 и да видим дали ще е по-адекватна от моята.
- zeisscho
- Гараж: Skoda Scala Style 1.0 TSI 115hp DSG 7
Тази мантра за смяната на маслото на АСК на 40000 км вАжи ли и за автомобил в гаранция, защото ако измяука, трябва да си я сменят гаранционно...
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @zeisscho - Зависи как се употребява "DSG"-то. Ако се движи дълги Часове по Магистрали, може и на всеки 60.000 Километра да се сменя маслото. Ако се движи само градско е добре на всеки 30.000 Километра. Само и единствено Оригинално Масло. Има известни марки, които също произвеждат този вид масло, но след употреба на такова има случаи на появи на технически неизправности. Изглежда в Оригиналното има някакви специфични съставки/добавки.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Колега, какъв точно ти е въпроса? Какво мяукане?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zeisscho
Благодаря, колеги. Тъй като колата ми е нова, се чудех дали е оправдана смяна на масло на АСК в гаранционния срок/достигането на гаранционните километри. Иначе кутията засега е екстра. Може би ако мисля да сменя колата преди изтичането на гаранцията, няма смисъл да се тревожа за поддръжката на кутията и обратно - ако ще я задържа, да и осигурявам добра поддръжка. 
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
... “правилно”, що да го сменяш. Да се троши при следващия. Защо продължаваме така да мислим...
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Rangel - Точно същото си помислих, но се отказах вчера да го напиша..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
- zeisscho
Аз все си мисля, че човек си гледа спокойствието и всички бележки по автомобила трябва да се изтъкнат разумно при продажба и да се отразят в цената - сменено е маслото на АСК/не е сменено маслото на АСК и всеки съобразява. Не мисля че освен към мен, имам ангажимент към потенциален следващ собственик за дейности, които не са част от задължителното гаранционно обслужване. Но стига офтопик, темата е много полезна и от нея научих много. С благодарности към колегите!